Antikoncepcia - migréna a vysoký tlak

8. feb 2023

Ahojte, brala som antikoncepciu 5 rokov. Stále som mala migrény, ale také že som celý deň zvracala a bolo mi neskutočne zle a strašné bolesti hlavy a ešte aj vysoký tlak. Tlak máme v rodine, ale predtým ako som brala antiku, tak s ho mala, ale nie, taký vysoký. 3 mesiace dozadu som vysadila antiku a od vtedy žiadne migrény, žiadne bolestí hlavy a žiadny vysoký tlak. Teraz by som potrebovala nejakú formu antikoncepcie a neviem, či by som opäť mala brat pilulky. Mám sa opýtať doktorky, čo by ona navrhovala? Mohla som mať tieto problémy z tej antiky? A aká antika vyhovuje vám? Brala som antiku dienorette. Ďakujem krásne za názor.

mirka_a_hrasok
8. feb 2023

No po tvojej nie prilis dobrej skusenosti by som asi uvazovala nad inou formou antikoncepcie, co take teliesko napriklad? Moznoze je este ucinnejsie ako samotna antikoncepcia. Akoze tazko povedat, ci by ti dalsia HAK sposobovala rovnake problemy, ale tak naco to riskovat, ked sa vies zariadit aj inak.

biaa
8. feb 2023

Ahoj no zalezi či si schopná prijať alternativu. Ja som mala dva druhý antikoncepcie niekoľko rokov a žiadny problem, presťahovala som sa do ineho štátu a tu ani jednu nevyrábajú. Lekárka mi nasadila novú a strašne má zavodnovalo nie celé telo ale len kotniky strašne 🤦🏼‍♀️ Úplne mi trpli hlavne mám sedavu robotu to bolo najhoršie takze som vysadila. Doktorka vravela že akonáhle sa začne nejaký deuh antikoncepcie takto prejavovat teeba vymenit a len skusat inu :/ takze byt tebou skúsim inu ja aktualne cakam na MS a tiež budem nasadzovať novú u mna je nepredstaviteľne mat sex s partnerom s ktorým zijem xy rokov s kondómom🤦🏼‍♀️ A keďže nemáme deti tak teliesko toez zatial nechcem. A ina alternatíva skusali sme Pharmatex čipky za mna dobre len prácne. Partnera to vsak začalo strašne časom stipat takze sme sa na to kaslali a presli na chvilku ku kondómom kým nasadim antiku predpísala mi Maloo antikoncepciu nizsko hormonálnu tak sa bohim aká bude odskusane žiaľ zatial nemám :(

biaa
8. feb 2023

@mirka_a_hrasok no najhoršie že teliesko je toez hormonálne a nehormonslne je zas no neviem nepaci sa mi to. Tiež som uvažovala ale úprimne som sa bala velmi že by spravilo viac škody ako úžitku.

veselo_neveselo
8. feb 2023

Nehormonalne teliesko. Preber s doktorom, co ti doporuci.

zmrzlinka2021
8. feb 2023

Hormonalna antikoncepcia je svinstvo, neber to. Nepotrebujes do seba pchat hormony, chemiu. Pre manzela kondomy a mate vybavene. Aj on by sa mal uvedomit a vazit si ta viac.

janula2511
21. apr 2023

Začala si nejakú brať?