Antikoncepcia na silnú menštruáciu

barbora0308
3. dec 2023

Ahojte baby, rada by som si precitala vase rady. Nikdy som antikoncepciu nebrala, cely zivot ma vsak trapi silna a bolestiva menstruacia, naivne som si myslela, ze sa to po porode zlepsi, ale nezlepsilo, ba je to este horsie. Aktualne mam bolestivu aj ovulaciu. Skusala som uz asi vsetko...aktualne skusam Vitex kuru, beriem ho uz ale treti mesiac a zatial ziadna zmena, takze pochybujem, ze by sa nieco zmenilo. 🫤 Naposledy, ked som sa rozpravala o tomto s mojim gynekologom, tak mi povedal, ze uz mi vie navrhnut iba antiku, ktora by molha pomoct...ja som zase celkom skepticka a neviem, ci mam pristupit. Uz som ale velmi vycerpana, menstruaciu mam tyzden, z toho prve 3 dni su cista katastrofa, som kazdu hodinu na toalete, krv tecie zo mna ako voda z kohutika. Bez nahradnych nohavic ani nevykrocim z bytu, i ked vacsinou sa snazim na tieto dni ani nic neplanovat a pretrpiet doma, je to velmi obmedzujuce. Skusili by ste na mojom mieste danu antikoncepciu alebo by to bol zbytocny zasah do tela resp. najde sa tu zena, ktora mala podobny problem a antikoncepcia to vyriesila? Dakujem pekne!

patus_2
3. dec 2023

@barbora0308 skús radšej zmeniť gynekológa. Skús sa ubrať aj prírodnou cestou. Mne veľmi pozitívne ovplyvnilo menštruáciu to, že som prestala používať klasické jednorazové ms pomôcky. HAK iba vypne ovulaciu, problém však nevyrieši. Treba nájsť príčinu, odstrániť ju a bude to lepšie. Existujú aj fyzioterapeuti, ktorí sa venujú gynekologickým problémom, môžeš vyskúsat aj toto...

jenni_p
3. dec 2023

@barbora0308 Ahoj, ja som brala antikoncepciu od 17 r. do 29 r., taktiež na silnú menštruáciu, ktorú som mala od 12 r. a bol to extrém. Silné bolesti, zvracanie, prvé dni som musela chodiť domov zo školy, nakoľko som to fyzicky nezvládala a len ležala doma v posteli, najhoršia posledná menštruácia, ktorú si pamätám bola pred začatím brania HAK, to sa mi neoplatilo ani chodiť na toaletu meniť vložky, len som sedela v sprche, taktiež som nebola schopná bežnej existencie. HAK pomohla, menštruácia bola pre niekoho možno silnejšia, mala som aj určité bolesti, ale dalo sa s tým fungovať v bežnom živote, to znamená chodiť do školy, chodiť do práce, napríklad pri HAK som vôbec nezvracala..vzhľadom na to, že to bolo niekoľko rokov nepretržitého užívania HAK, myslím, že môžem povedať, že to nezanechalo nejaké následky a to obdobie počas užívania si nespájam s nejakými negatívnymi vplyvmi na moje telo, ktoré by boli evidentné. HAk som prestala brať v 01/23, od 04/23, aktuálne som tehotná, mám pár týždňov do pôrodu a ak by som zaznamenala takúto menŠtruáciu po pôrode, asi by som si znova dopomohla s HAK, nakoľko mne to naozaj pomohlo a pokiaľ máš takéto extrémne stavy, najvhodnejšie bude ak ti poradí lekár alebo niekto s obdobnými ťažkosťami.

koniarova
3. dec 2023

HAK mi pomohla.

martul
3. dec 2023

@barbora0308 mne to veľmi pomohlo. Úplné vykúpenie od silnej a bolestivej menštruácie.

pribinak
3. dec 2023

Kamoska mala takýto problém, berie nizkohormonalnu antikomcepciu tuším Lyndinette a je spokojná
Ona v 1. deň ani z domu nevychádzala, úplný vodopád a brucho ju tiež dosť bolelo

megleka
3. dec 2023

@barbora0308 ja som mávala vždy silnú menštruáciu musela som chodiť domov aj zo školy zimnice triašky hnačky pocity na zvracanie silné kŕče chcela som škriabať steny…silne ako keby sa to striedalo lenže to spienenie sa mi natiahlo veľakrát až na 9dni…ale cyklus som mala pravidelný pokial rátam odchýlku +/- dvoch až troch dni…pre HAK som sa rozhodla z dôvodu ďalšej školy kde som si nemohla dovoliť takto vynechávat plus občas plaváreň…keď som si dala prvú tabletku v keby deň menštruácie už vždy som mala viditeľne slabšiu a pocitovo úplne príjemnú menštruáciu…od roku cca 2019 beriem HAK ale problémy som nemala žiadne síce mi už musel zmeniť HAK lebo som mala problémy ale pri tej prvej som mala obdobia kedy som cítila bolesť brucha resp podbruška alebo dalo sa fungovať ako v bežne dni pripadne to jedna tabletka dala dokopy …tak isto je to aj pri tejto druhej že raz za čas sa stane že ma pobolieva spodok bruska pri menštruácii alebo hlava ale nie je to každý cyklus

janula2511
3. dec 2023

@jenni_p akú si brala?

janula2511
3. dec 2023

Baby akú hak ste brali?

loliki
3. dec 2023

@barbora0308 Ja som si dala predpísať K vitamin a železo. Pomohlo. Nemáš myómy alebo iné problémy?

jenni_p
3. dec 2023

@janula2511 yadine a potom som prešla na maitalon, ale neviem presne v ktorom roku, možno od 2019

janula2511
3. dec 2023

@jenni_p ktorá bola lepšia?

jenni_p
3. dec 2023

@janula2511 yadine som brala už dávno, čiže si na to extra nespomínam, čerstvejšie spomienky mám na maitalon, čiže by som povedala, že maitalon, ale neviem, či by to bolo objektívne..

michaela329
3. dec 2023

@barbora0308 pri endometrioze mi naozaj pomohla. To bol úplne iný život. Že je antikoncepcia "svinstvo" je už taký folklór na tejto stránke. Moderná antika ma veľa benefitov. Byť Tebou, vyskúšam a zariadim sa podľa seba.

petrao2
3. dec 2023

@barbora0308 som taky isty pripad ako ty plus migreny
Beriem nizkohormonalnu Dayllete a som maximalne spokojna
Uz 8 rokov bez bolesti vracania traviacich problemov bolestivej ovulacie a migren
Vysadenu som mala 2x pocas korony a nemam pocit ze by mala namna zly vplyv
Dokonca aj ked som ju 3 mesiace nebrala cyklus uz bol v pohode
Ale beriem ju zase a nemam zatial dovod ju vysadit kedze mi to tak vyhovuje

ibrunova
3. dec 2023

Áno, skúsila by som hormonálnu antiku. Mne v tomto smere pomohla.

barbora0308
autor
3. dec 2023

@patus_2 Lenze ja som uz skusala naozaj vsetko...latkove vlozky, kalisok, rozne vitaminy a vyzivove doplnky, bylinky pit, ci naparovat, rozne tinktury, chodila som na masaze maternice a pohlavnych organov...proste uz naozaj nemam co vyskusat. Uz mi ostava bud sa rozhodnut trpiet alebo skusit tu antikoncepciu, ci nahodou nezaberie 🫤.

@loliki Vitaminy nepomohli ☹️ resp. zelezo mi tiez predpisali, jedine som nebola taka slaba, kedze tej krvi stratim naozaj extremne vela za tu moju menstruaciu, ale intezita bola rovnaka. A nemam ziadne ine problemy, i ked teda ano mam slabu maternicu, ledva som vynosila jedno dieta...mala som aj cysty, ktore sa vzdy chvalabohu vstrebali a raz som mala polypy, tie mi odstranovali, ale toto sa liecit nijako neda.

@jenni_p
@koniarova
@martul
@pribinak
@megleka
@michaela329
@petrao2
@ibrunova
Dakujem vam velmi pekne za zdielanie skusenosti a nazorov, pojdem asi do toho a skusim co to spravi, lebo takto ja uz nevladzem fungovat.

michaela329
3. dec 2023

@barbora0308 inak, ja keď som vysadila, tiež som skúšala všetko možné "alternatívne", aby som si pomohla, kalisok používan 5 rokov. Mala kvapky, bylinné čaje od liečiteľa, hormonálna joga, Mojžišovej metóda (jogu a Mojžišovej ale odporúčam na panvové dno) Tiande kúry a vložky, kopa peňazí v lufte. A to žijem zdravo a športujem. No jednoducho toto "alternatívne" nejde vyriešiť. Čo ako tak pomáha aspoň trochu s PMS je agnucaston - a ten mi tiež poradil gynekolog. Posilňuje aj maternicu.

barbora0308
autor
3. dec 2023

@michaela329 Agnucaston je presne ten suchy extrakt z vitexu jahnacieho, co som spominala vyssie ☺️. Aktualne to uz bude treti mesiac, co ho beriem a ziadna zmena, ani len naznak 😏...Bola to uz posledna vec, co som si povedala, ze vyskusam a potom sa rozhodnem, ze ci antika alebo proste pretrpim.
Mimochodom aj moja sestra ma endometriozu, jej velmi pomohlo uplne vynechat zivocisne produkty, teda presla na vegansku stravu. Konecne nema bolesti a uz roky nemala cystu a to jej pri poslednej laparke a cisteni uz povedali, ze bud si spravi dieta teraz alebo nikdy. I ked tato skutocnost ju nejako netrapila, kedze deti nechce mat stale, zato bolesti mala velmi velke v podbrusku. Preslo to az ked zmenila stravovacie naviky a pritom aj ona skusala vsetko mozne.

michaela329
3. dec 2023

@barbora0308 vegansku nedávam kvôli alergii na sóju 😁 Ale ja žijem celkom zdravo, mäso mám len občas a aj to z domaceho chovu. Hodne sa hýbem a celkovo sa udržiavam, no tá ms bola vždy peklo. Mne pomohla trochu aj operácia, tehotenstvo sa nedarí kvôli zrastom a zlému spermiogramu. Ešte dám šancu posledným pokusom o tehotenstvo a vrátim sa k antikoncepcii. Nezľakni sa, ak Ti nesadne úplne prvá - mne tiež sadla až druhá.

barbora0308
autor
4. dec 2023

@michaela329 Ach jaj my zeny si toho vytrpime 😏...drzim teda prsty, nech sa coskoro dockate vytuzeneho babatka! 🤞Dakujem za info, mimochodom ako zistim, ze mi nesadne? Nezaberie na problem alebo sa mozu objavit ine vedlajsie ucinky?

michaela329
4. dec 2023

@barbora0308 ja dom sa naliala. Pri tej druhej som s tým problém nemala a to som ju brala roky. Drží palce.

megleka
4. dec 2023

@barbora0308 pozri ak chceš HAK skús, uvidis …mne bral dr krv vypísal mistru ze by mi mala sadnúť a tak aj bolo teraz keď mi menil tak mi už nebral opakovane krv tiež som mala otázky ohľadom toho ak by nesadla ale ubezpečil ma že ak mi sadla MISTRA sadne mi aj Vexya a tak aj bolo..mna už posledne obdobie pri MISTRA v čase “ovulácie” strašne boleli vajíčka takze kukal sono raz a nic a že hneď ak ma bude bolieť mám opäť prísť že urobí sono a v pripade potreby sa zmení HAK ze mi mistra nemusi sedieť takze to zmenil a bezproblémovo zatiaľ…ale aj táto vexya je tuším z tých nizkohormonalnych …

lulu0123
4. dec 2023

Urcite by som isla do HAK.Na co trpiet kazdy mesiac,ked nemusis.Ja som s HAK zacala mavat 3 dnovu slabu menstruaciu bez akychkolvek bolesti.Predtym bezne 7 dni a brutalna bolest stale.To bolo ako sen.Uplne ina kvalita zivota.Teraz rozmyslam nad telieskom.Tam casto nemas menstruaciu vobec.

janula2511
27. dec 2023

Začali si brať hak?

barbora0308
autor
27. dec 2023

@janula2511 zatial nie, musela som kvoli covidu zrusit termin u gynekologa a dalsi mam az v januari 🫤

janula2511
27. dec 2023

@barbora0308 tak si ešte nezmenila názor že nechceš hák.a máš nejakú , čo by si chcela?

barbora0308
autor
27. dec 2023

@janula2511 Kedze nemam skusenosti, tak nie. Uvidim, aky mi navrhne gynekolog.