Antikoncepcia po pôrode

emri
6. máj 2025

Ahojte, chcem sa opýtať, či ma niekto podobnú skúsenosť s HAK Ako ja. Pred tehotenstvami som užívala Belaru, úplne bez problémov, žiadne negatívne účinky. Po pôrodoch a kojení som si ju nasadila opäť a katastrofa, bolo to úplne niečo iné, strata libida, depresia, zmeny nálad, úzkosti…lekár mi ju zmenil za Maitalon a bolo to rovnaké. Tak som prestala v užívaní a teraz cca po 2 rokoch chcem skúsiť HAK znovu- naposledy. Lekár mi tentokrát predpísal Kelzy…ale popravde, mam obavy…máte niektorá podobnú skúsenosť? Aká antikoncepcia vam sadla?

hortenziaj
6. máj 2025

@emri ja som si dala teliesko,za mňa úplne naj.moznost. to hormonálne, levosert,nemusím 5 rokov nič riešiť, žiaden strach z otehotnenia a Ted aaj cenovo to vychádza super. A ešte aj ušetrím na hygienických potrebách,lebo nemám menzes 🙂 len tak,že skús porozmýšľať aj nad iným typom antikoncepcie ,ako len tabletky

adel22
15. máj 2025

Ja som si dala antiku po 20r., myslela som si, že sa vývoj už niekam posunul a budem ju znašať ok. Nasadila som si ju okolo Vianoc a donedavna som sa citila ok, okolo Velkej noci ma zacali boliet nohy v lytkach, najma v noci ked boli v klude. Kedze beham a od januara cvicim Pole dance, myslela som si ze su nohy len pretazene, ale aj po kludovom rezime 2tyzdne bolest neprestavala. V pribalovom letaku je uvedeny aj tento zriedkavy neziaduci ucinok, prestala som teda uzivat a kaslem na to, bolest zazrakom ustupuje. Takže dávam to do súvisu prave s touto antikoncepciou.Celkovo aj moj sportovy vykon sa zhorsil, pri behu trpim tazsim dychanim a vykon sa celkovo znizil, nevladzem, badam to uz dlhsie a pripisujem to tiez uzivaniu hormonov. Zvysil sa mi aj tep pri behu, niekedy az skoro 200, to som predtym nemala.