icon

Antikoncepcia po šestonedelí

kika1111
8. júl 2012

Ahojte, chcem sa spýtať, existuje možnosť nasadiť HAK po pôrode ak som ešte nemala mrchu? Samozrejme nedojčím..
teda... aj keď som ešte nemala mrchu, chcem sa nejak "poistiť". Ďaľšie bábätko žiaľ nemôžeme, malý ma potrebuje a bude potrebovať na 200% len pre seba..
Môj gynekológ odcestoval do Kanady na 3 týždne a aj tak chcem od neho odísť, len neviem ku komu - nejak som sa nitrianskych gynekológov začala báť.. 😒
Poraďte ak viete, nech mám aspoň prehľad aké sú možnosti.

Strana
z2
terezkazv
14. aug 2012

Ahojte já jsem 12 týdnu od porodu a beru od konce seštonedělí azálii. MS jsem nedostala, takže jsem ji měla začít brát jak chci já. Hned po první tabletce jsem začala krvácet a krvácela jsem 13 dní (tak dlouho jsem nekrvácela ani po porodu). Stále ji sice beru, jelikož na druhé bábo je zatím čas a něco jako je kondom nebo přerušovaný sex není ani manžel ani já, ale nejsem z ní velmi nadšená. Jediná její výhoda je, že ji můžu používat i když kojím, ale zlatá normální HA. S Azálii sice slabo ale krvácím každý druhý týden a týden pauza, takže je to o nervy a jak můj manžel si z toho už dělá srandu, že celá její účinnost je asi v tom, že krvácíš tak sexovat ani pořádně nemůžeš 😀 Nejsem jedinná a je to pry častý vedlejší účinek, který si myslím je celkem podstatný. Navíc mě z ní bolí vždy před MS staršně břicho a taky na to, jak mi dělá zle je celkem drahá. Já ji u nás v BB kupuji cca za 27eur na 3 měsíce. Kdybych neplánovala další mimi tak o rok-dva dala bych si ty tyčinkové inplantáty do paže, co jsou na 3 roky a už nikdy toto. Ale co už - miminko mlíčko potřebuje, takže máma to nějako musí vydržet. To krvácení není zase nějaké silné, ale i tak otravné. Lepší než bez sexu nebo s kondomem, ale myslím, že kdybych ji nezačala brát ani mrchu nedostanu co kojím. Snad na tom budete líp a budu vám jen závidět. Čauky

kathy7337
15. aug 2012

@boska79 azalia obsahuje len progesteron a mala som z nej depresivne nalady, padali mi vlasy,podporovala riadne chut do jedla,ze som mala stavy ako v tehotenstve. Ked som ju prestala uzivat,vsetko prestalo a zo mna sa stal novy clovek. Takze Azaliu nikdy viac,aspon co sa tyka dlhodobeho uzivania,ako som mala ja (2 roky).

kamilkka
16. aug 2012

@tinki ahoj, prepač, ale ak antikoncepcia nema estrogen, nemožeš tu ženy zavadzať tým, že nema hormony,
ved Cerazette má predsa progesteron! a to je taky isty ženský hormon ako estrogen!
bolo by dobre, aby tie ktoré nemaju naozaj vedomosti, neklamali ine žienky (iked nechtiac), lebo pchať do seba progesterony, ak dojčite, nie je žiadna slava 😒
progesteron je hlavnym hormonom v tehotenstve, takže jasne, že priberiete, opuchnete, ste spomalené a všetky podobne tehotenské príznaky, iked samozrejme v menšej miere...

tinki
17. aug 2012

@kamilkka ja som nemala žiadne z týchto príznakov, ktoré opisuješ. A keďže mi to doktor odporúčal a viem, že je dobrý doktor, tak som to sem odporúčala. Ak by to bolo ozaj také zlé, tak by to predsa dojčiacim ženám nebolo dovolené užívať. Ja som tu priložila aj link s príbalovým letákom, aby si prečítali zloženie. No a ak budú mať nejaké otázky, tak sa predsa každá opýta svojho lekára, o čo ide...Ak by nemali žiadny hormón, tak by to nemohla byť antikoncepcia. A nikde som nepísala, že sú bez hormónov. Ale bez estrogénu.
Neútoč na mňa, chcela som len pomôcť. A navyše k týmto liekom sa len tak svojvoľne nikto nedostane, takže ublížiť nemôžem. A ani ich nepredávam.
Ty máš asi tiež teraz veľa progesterónu, keď na mňa útočíš. Pekný deň.

kamilkka
17. aug 2012

@tinki naozaj neutočim, len nemam rada zmätočne informacie
a citujem ťa: "tinki @kika1111 existuje antikoncepcia, aj ak dojčíš..je bez hormónov a môžeš ju začať brať kedykoľvek."
(druhý príspevok v tejto diskusii)
ono je to tak, že antikoncepcia akokoľvek to vezmeme a z ktorejkoľvek strany to presvietime, je stále svinstvo a doktor nedoktor, dobrý nedobrý, ju bude odporúčať lebo je to biznis a ženy to chcú... ale viac žien po pôrode nakoniec prizná, že to malo viac zlého ako dobrého, ved aj tu to tak nakoniec vyšlo...

violkina
6. máj 2015

@jeyka dobry este mate azaliu mala by som zaujem dakujem

jeyka
6. máj 2015

@violkina zial nie.

andromeda_ja
6. máj 2015

@kika1111 Antikoncepcia sa moze jedine Cerazette. Ale treba davat pri nej pozor, ci sa nezacne stracat mliecko, lebo to potom nemozes uzivat. Tak k lekarovi a on to predpise.

iwana7
12. feb 2017

Ahojte, nestiham citat vsetky prispevky, ale prosím o názory, ake mate skusenosti s antikonc. pocas dojcenia. Syncek ma 20 mes, stale kojim na poziadanie, nebrala som žiadnu antikoncepciu,co kojim, teraz by som vsak chcela zacat. No len taku, ktora nebude mat vplyv na mliecko (ak vobec taka je:-/) rovnako aj co najmenej na mna, priberanie, psychika. O azalii (neviem, ci spravne pisem) som pocula zle. je už "na trhu" nejaka nova, dobra? Dakujem vopred za odpovede.

evittam
12. feb 2017

@iwana7 Pri synovi dom brala Cerazette,pri dcerke Desirett. Obe v pohode,ziadne problemy. Su vhodne pocas dojcenia.

Strana
z2