icon

Antikoncepcia pri dojčení

merylu0809
9. mar 2016

Je nejaká antikoncepcia pri kojeni?

bona
9. mar 2016

Ano, su jednozlozkove (obsahuju len jeden hormon gestagen), ktore sa mozu uzivat aj pri kojeni, napr. Azalia, Cerazette. Treba sa informovat u gynekologa. 🙂

mokaku
9. mar 2016

ja beriem Cerazette gynekologicka mi ju odporucila, ze to jedina antikoncepcia pri ktorej sa moze kojit mala ma 2 roky 🙂

stratenanajdena
9. mar 2016

ahoj, ja som mala z cerazette menzes po siedmych dnoch, a este dlhsi o dva dni ako obycajne. cize 7 dni ms, 7 dni volno, 7 dni ms, 7 dni volno a potom zasa zacala ms. Tretia v jednom mesiaci a to kratko po sestonedeli! ku doktokre som sa dovalila cela bezvladna a zelena na odpadnutie a hned mi ju kazala vysadit. poradila mi chemicku anikoncepciu - pharmatex a pouzivame ju cele roky - spokojni. pokial ju pouzijes podla navodu, je spolahliva. ale treba naozaj dodrziavat navod. Inac nemusi ta cerazette robit kazdemu zle, pisem ti moju skusenost.
A tie dvojzlozkove su o tom, ze gestagen zabranuje oplodneniu vajicka na 98% a dalsie 2% zabezpecuje druha zlozka - estrogen. Cize ak je vajicko oplodnene, tento hormom zabrani uhniezdeniu, cize posobi potratovo. to len tak pre okraj, do buducna kvoli rozhodovaniu. prajem pekny den!

janka256
9. mar 2016

ahoj ja som pri cerazette otehotnela a to som aj plne kojila a ani menzes som nemala 😀

merylu0809
autor
9. mar 2016

Ďakujem všetkým 🙂