icon

Antikoncepčný implantát alebo teliesko: Čo si vybrať?

bambi3310
Včera o 20:15

Ahojte,
už dlhodobo rozmýšľam nad antikoncepciou a neviem sa rozhodnúť medzi implantátom a telieskom, ktoré sa zavádza len do krčka a vydrží vraj 5 rokov. Je zaujímavé ,že ženy v UK po voperovani implantátu nemajú žiadne problémy a chvália si to a potom ste tu vy, a ja sa neviem rozhodnúť či teda mám ísť do toho alebo nie. Čo sa týka ceny nemám problém zaplatiť viac. Chcela som tabletkovú formu ale nakoľko užívam antidepresíva, nie každá antikoncepcia (lieková) sa môže kombinovať.

Budem rada za Vaše názory a skúsenosti, pripadne rady.

anonym_152175
Včera o 20:17

@bambi3310 A ten implantát je na Slovensku vôbec dostupný? A nezvazovala si niečo iného?

bambi3310
autor
Včera o 20:20
@anonym_152175

@bambi3310 A ten implantát je na Slovensku vôbec dostupný? A nezvazovala si niečo iného?

@anonym_152175 Ano, a keby som poznala iné metódy, možnosti tak by som možno uvažovala🤔

beata_k
Včera o 20:34
@bambi3310

@anonym_152175 Ano, a keby som poznala iné metódy, možnosti tak by som možno uvažovala🤔

@bambi3310 Su naplaste. Menis kazdy tyzden. A kruzok. Ten sa meni kazde 3 tyzdne.

bambi3310
autor
Včera o 20:37
@beata_k

@bambi3310 Su naplaste. Menis kazdy tyzden. A kruzok. Ten sa meni kazde 3 tyzdne.

@beata_k O krúžku mi vravela kamoska ale vraj pred pohl. stykom sa musí dávať dole, lebo je to bolestivé potom.

beata_k
Včera o 20:40
@bambi3310

@beata_k O krúžku mi vravela kamoska ale vraj pred pohl. stykom sa musí dávať dole, lebo je to bolestivé potom.

@bambi3310 Nie je to pravda. Ja ho necitim a muzovi nevadi. Je to taky makky silikon

anonym_df86d6
Včera o 21:04

Antikoncepcia a antidepresiva znižujú úplne libido. Aby ti bolo k čomu tu antikoncepciu

danielad9
@anonym_df86d6

Antikoncepcia a antidepresiva znižujú úplne libido. Aby ti bolo k čomu tu antikoncepciu

@anonym_df86d6 Presne. Užívam oboje a je to teda totálny zabiják.

anonym_df86d6
@beata_k

@beata_k vydrží náplasť tak dlho? Pri sprche každý deň? V lete keď sa človek potí? Nestráca účinok?

anonym_df86d6
Včera o 21:07
@danielad9

@anonym_df86d6 Presne. Užívam oboje a je to teda totálny zabiják.

@danielad9 bola som na AD len pár mesiacov ale bol to masaker. 🥲 Nezvládala som ich vôbec bolo to ešte horšie ako pred užívaním. Našťastie dobra terapeutka mi pomohla zo všetkého sa vyhrabať 🙏 až sa mi lepšie dýcha. Akurát to libido nemám vôbec ale to zas môže byť z iných liekov ktoré užívam (preventívne proti migréne a vertigu). Utlmuju.. 🤷‍♀️

anonym_a63bc6
Dnes o 00:37
@bambi3310

@bambi3310 necítiť ho, niekedy sa vyberie, opláchne. Sú to sekundové záležitosti a za mňa naj antikoncepcia.