Antikoncepčný implantát alebo teliesko: Čo si vybrať?
Ahojte,
už dlhodobo rozmýšľam nad antikoncepciou a neviem sa rozhodnúť medzi implantátom a telieskom, ktoré sa zavádza len do krčka a vydrží vraj 5 rokov. Je zaujímavé ,že ženy v UK po voperovani implantátu nemajú žiadne problémy a chvália si to a potom ste tu vy, a ja sa neviem rozhodnúť či teda mám ísť do toho alebo nie. Čo sa týka ceny nemám problém zaplatiť viac. Chcela som tabletkovú formu ale nakoľko užívam antidepresíva, nie každá antikoncepcia (lieková) sa môže kombinovať.
Budem rada za Vaše názory a skúsenosti, pripadne rady.
Antikoncepcia a antidepresiva znižujú úplne libido. Aby ti bolo k čomu tu antikoncepciu
Antikoncepcia a antidepresiva znižujú úplne libido. Aby ti bolo k čomu tu antikoncepciu
@anonym_df86d6 Presne. Užívam oboje a je to teda totálny zabiják.
@anonym_df86d6 Presne. Užívam oboje a je to teda totálny zabiják.
@danielad9 bola som na AD len pár mesiacov ale bol to masaker. 🥲 Nezvládala som ich vôbec bolo to ešte horšie ako pred užívaním. Našťastie dobra terapeutka mi pomohla zo všetkého sa vyhrabať 🙏 až sa mi lepšie dýcha. Akurát to libido nemám vôbec ale to zas môže byť z iných liekov ktoré užívam (preventívne proti migréne a vertigu). Utlmuju.. 🤷♀️
Teliesko. Mám už druhé v poradí a úplná paráda. Žiadne vyberanie, menenie. Nemyslím na neho vôbec.
@anonym_152175 Ano, a keby som poznala iné metódy, možnosti tak by som možno uvažovala🤔
@bambi3310 A čo pansky kondóm? Žiadne hormóny ani implantáty v tele ženy.
@beata_k vydrží náplasť tak dlho? Pri sprche každý deň? V lete keď sa človek potí? Nestráca účinok?
@anonym_df86d6 naplaste som pouzivala v mladosti niekolko rokov. Oni vydrzia a nestratia ucinok, ale co sa mne dialo (aspon vtedy v tom case, teraz uz neviem, ci su nejake lepsie) tak okolie sa od toho lepidla zvyklo zaspinit, ze sa prilepili napriklad chlpy z tmaveho oblecenia, alebo nejaka ina necistota, proste to malo spinave okraje a tiez moja pokozka tym, ze nedychala, tak sa mi vzdy vyhodilo par riadne bolestivych vyrazok pod nou. Miesta som striedala rameno, brucho, stehno, ale teda vzdy po tyzdni som to predosle miesto musela liecit od bolestivych zapalenych vyrazok
Teliesko. Mám už druhé v poradí a úplná paráda. Žiadne vyberanie, menenie. Nemyslím na neho vôbec.
@anonym_389402 mas hormonalne, ci nehormonalne? Len pre vseobecny prehlad som zvedava. diky 🙂
@anonym_389402 mas hormonalne, ci nehormonalne? Len pre vseobecny prehlad som zvedava. diky 🙂
@vikusjk ... Hormonálne. Levosert. Predtým som mala Mirenu. Je to to isté.
Ja mám už druhé nehormonálne teliesko a som spokojná. Prvé som mala skoro 10 rokov a to druhé mám už viac ako 11 rokov a všetko je v poriadku. Samozrejme, je výhodou ak má lekár skúsenosti a vie to založiť, ale hlavne to musí telo akceptovať.
@anonym_389402 dakujem. cize pri hormonalnom nemas vobec menstruaciu?
@vikusjk ... No ja nie. Ale to nemusí platiť pre všetky. Niektoré majú menzes normálne aj s telieskom
@vikusjk ... No ja nie. Ale to nemusí platiť pre všetky. Niektoré majú menzes normálne aj s telieskom
@anonym_389402 aha, no ja som si myslela, ze menzes mas pri nehormonalnom teliesku a pri hormonalnom nemas. Ja by som uz tak rada bola v prechode a nemala ms vobec 😅
@anonym_389402 aha, no ja som si myslela, ze menzes mas pri nehormonalnom teliesku a pri hormonalnom nemas. Ja by som uz tak rada bola v prechode a nemala ms vobec 😅
@vikusjk .No u mňa to tak je. Ale ja som vždy mala strašne krátku a nie nejak silnú menštruáciu. Tak 3-4 dni maximálne. Ale čo u mňa bol problém a kvôli čomu som si aj dala teliesko ( okrem antikocepcneho významu) bolo, že som mala strašne nepravidelnú menštruáciu. Niekedy mesiace ok, potom dva mesiace vynechané, potom aj dvakrát mesačne. A toto teliesko krásne vyriešilo tieto moje problémy.
@vikusjk .No tak áno, nebudeme si klamať. Život bez menštruácie je neporovnateľne pohodlnejší.
@bambi3310 implantát je vlastne "zásobník" hormonálnej antikoncepcie, ktorá sa pomaly dávkuje do tela.To znamená, že je j účinky budú podobné ako má tabletova forma. V období, kedy sa začali implantovať, nebolo veľa dobrých recenzií, skôr naopak, ženy si ich dávali vyberať.
Pre teba je skôr vhodná barierova antikoncepcia, alebo obyčajné (nie hormónmi napustené) vnutromaternicove teliesko.
Dobrý lekár ti vysvetlí, čo je pre teba vhodné.
@danielad9 bola som na AD len pár mesiacov ale bol to masaker. 🥲 Nezvládala som ich vôbec bolo to ešte horšie ako pred užívaním. Našťastie dobra terapeutka mi pomohla zo všetkého sa vyhrabať 🙏 až sa mi lepšie dýcha. Akurát to libido nemám vôbec ale to zas môže byť z iných liekov ktoré užívam (preventívne proti migréne a vertigu). Utlmuju.. 🤷♀️
@anonym_df86d6 v akom meste SKje taká dobrá terapeutka?

@bambi3310 A ten implantát je na Slovensku vôbec dostupný? A nezvazovala si niečo iného?