icon

Čo príde po vysadení antikoncepcie?

9. okt 2025

Ahojte už dlhší čas ( 7 rokov ) beriem antikoncepciu Belara. Chcem ju vysadiť a ďalej už neužívať. No mám strach čo príde po vysadení. Neviete ako dlho sa dáva telo dokopy? V klude ma aj postrašte, chcem vedieť čo všetko sa môže ale nemusí stať. Mám 22

ibrunova
9. okt 2025

Mne sa nestalo nič 😃

autor
9. okt 2025
@ibrunova

Mne sa nestalo nič 😃

@ibrunova aj to je možnosť v ktorú dúfam 😄

ibrunova
9. okt 2025
@anonym_autor

@ibrunova aj to je možnosť v ktorú dúfam 😄

@anonym_autor a prečo ju berieš od 15?

janai1
9. okt 2025

A čo by sa malo stať? Fakt by ma zaujímalo kto vymýšľa tieto strašidelné storky. Nežijeme v roku 1960

autor
9. okt 2025
@ibrunova

@anonym_autor a prečo ju berieš od 15?

@ibrunova dr mi ju dával na akné, na ktoré nič nepomáhalo. Potom už pre ochranu. A vlastne, načo sa pýtaš 🫣

autor
9. okt 2025
@janai1

A čo by sa malo stať? Fakt by ma zaujímalo kto vymýšľa tieto strašidelné storky. Nežijeme v roku 1960

@janai1 pribranie? Vyplácanie vlasov, zhoršenie pleti atd

ibrunova
9. okt 2025
@anonym_autor

@ibrunova dr mi ju dával na akné, na ktoré nič nepomáhalo. Potom už pre ochranu. A vlastne, načo sa pýtaš 🫣

@anonym_autor zaujíma ma to, tak sa pýtam.

autor
9. okt 2025
@ibrunova

@anonym_autor zaujíma ma to, tak sa pýtam.

@ibrunova tak máš odpoveď vyššie 🙂

lindous
9. okt 2025

Mne sa nič dramatické neudialo, chvíľu rozhádzaný cyklus, ale rýchlo nabehol, ale napríklad kamoška (tiež ju brala najmä kvôli akné) dávala pleť dokopy veľmi veľmi dlho a mala to naozaj veľmi škaredé po vysadení, horšie ako keď ju začala brať... ale tým ťa nechcem strašiť, je to veľmi individuálne, navždy ju brať asi nechceš, čiže raz to skúsiť musíš

mikasa_ackerman
9. okt 2025

Ja ju tiež beriem od 15, teraz mám 23 a tiež sa bojím čo príde, keď ju vysadím raz🥲

autor
9. okt 2025
@mikasa_ackerman

Ja ju tiež beriem od 15, teraz mám 23 a tiež sa bojím čo príde, keď ju vysadím raz🥲

@mikasa_ackerman jedine vyskúšať no. Ja mám v sobotu poslednú tabletku v balení a potom vysádzam. 😕 dúfam že to bude ok

anonym_704f0a
9. okt 2025
@janai1

@janai1 co by sa malo stat???telo zareaguje na to ze zrazu nema prisun hormonov ktore dostavalo 7 rokov????
To skor ty si sa zastavila v case s rozumom lebo toto aj sedliacky rozum by ti mal povedat.

Zmena intenzity krvacania, zmena dlzky cyklu, stitna zlaza reaguje, zmeny nálady, zmena ovulacie, akne, zmeny hladiny estrogenu, progesteronu, serotoninu, moze prist pasivita v spracovavani emocii, mastnota vladov a pokozky, zadrziavanie vody a zmeny hmotnosti, strata libida.
Akoze je asi milion moznosti co sa moze stat a kazde telo reaguje inac a ty odpovies takto?
Znalosti biologie by sa zisli…

janai1
9. okt 2025
@anonym_704f0a

@janai1 co by sa malo stat???telo zareaguje na to ze zrazu nema prisun hormonov ktore dostavalo 7 rokov????
To skor ty si sa zastavila v case s rozumom lebo toto aj sedliacky rozum by ti mal povedat.

Zmena intenzity krvacania, zmena dlzky cyklu, stitna zlaza reaguje, zmeny nálady, zmena ovulacie, akne, zmeny hladiny estrogenu, progesteronu, serotoninu, moze prist pasivita v spracovavani emocii, mastnota vladov a pokozky, zadrziavanie vody a zmeny hmotnosti, strata libida.
Akoze je asi milion moznosti co sa moze stat a kazde telo reaguje inac a ty odpovies takto?

@anonym_704f0a vidíš, sedliackym rozum mi zas hovorí úplne to isté čo lekári. A tieto extrémy čo tu čítam na koňovi... 🙈 99,9% vypisujú iba ženské čo hak videli max na obrázku.

betulinka1
9. okt 2025

@anonym_autor nebrala som ju tak dlho ale v určitých obdobiach zivota a nestalo sa nic, nomralne mi pokračoval cyklus. A nie len nic ale ostala som dokonca tehotna na prvu šupu, ked som chcela. Kazdy strašil, ze bude problem s tehu a neviem co.

danica2711
10. okt 2025
@anonym_704f0a

@anonym_704f0a tieto všetky hrôzy sa stali tebe? Naozaj? Lebo mne a mnohým iným ženám, ktoré poznám, sa nestalo vôbec NIČ

annanoriska
10. okt 2025

Ja beriem antikoncepciu asi 25 rokov. Mala som jednu prestávku po piatich rokoch a nič sa nestalo. Ďaľšia prestávka bola keď som otehotnela. Ani vtedy sa nič nestalo, žiadne problémy s akné či váhou čo strašili.

anonym_704f0a
10. okt 2025
@danica2711

@anonym_704f0a tieto všetky hrôzy sa stali tebe? Naozaj? Lebo mne a mnohým iným ženám, ktoré poznám, sa nestalo vôbec NIČ

@danica2711 ja som niekde napisala ze sa mi to stalo??? Ja som tu nechapajucej dala zopar prikladov s cim treba ratat ze sa moze stat ked sa opyta ze co by sa malo stat.
Vzhladom na to ze autorka na tych hormonoch funguje v podstate od detstva tak telo je na ne zvyknute a moze zareagovat rozne.
A mne a mnohe ine zeny ktora poznam zas ja mali NIECO.

Autorka napisala “ V klude ma aj postrašte, chcem vedieť čo všetko sa môže ale nemusí stať” tak ja nemozem za to ze niekto sa jej tu nevie vyjadrit k teme a pyta sa ze co by sa asi malo stat…..

malinka158
10. okt 2025

Ja som tiez Hak brala najme kvoli akne. Mne sa po vysadeni akne vratilo. Zacali mi strasne vypadavat vlasy, mala som ich velmi mastne. Tiez extremne mastna plet. Pribrala som 20 kg, ale v tom obdobi bol u mna problem aj zo stinou zlazou. Menzes prisiel, ako kedy. Cyklus sa mi daval dokopy este asi pol roka po vysadeni, mozno aj dlhsie. Jedine pozitiv po vysadeni bolo ze sa mi vratila chut na sex. Pretoze pocas uzivania som nemala ziadnu

svokrinjazykmonika
10. okt 2025

@anonym_autor ja som sa po vysadení cítila výborne. Ako zvova v puberte. Veselá, veľká chuť na sex... A to som s antikou nemala žiadny problém. Ale až po vysadení som cítila tú zmenu čo to so mnou robilo. Že som s ňou bola akoby utlmená.

dankabetka
10. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, presne tuto antikoncepciu som brala od 20-31 bez prestavky, v 31 som vysadila , lebo sme sa po s manzelom dohodli, ze chceme babo, od lekara mi bolo povedane, ze sa snazit mozeme hned, netreba ziadna " cistiaca sa doba" , aj tak sme jeden cyklus predsa len pockali ( takze som mala akoby mesiac bez anti) a potom sme skusili babo a bolo tam...dnes ma 9 rokov 😉 po a pocas uzivania som nemala ale ze vobec ziadne zmeny... po 2 porodoch som presla na Zlyndu, uzivam ju 6 rok a tiez nemam ziadne zmeny ( ak neratam, ze uz nemam menzes, tie divne nalady pred nim a tak) ...Pri belare som mala menzes pravidelne nie len na dni ale dokonca na hodinu 😉 , takze u mna uplne bez zmien 😉

22patricius
6. nov 2025

@anonym_autor ja som brala antikoncepciu 10 rokov vysadila som ju v auguste a 4 kilá som schudla som sa školený odvodnila alebo čo cítim sa lepšie bez nej akurát teraz riešim to že mám 33 dni od poslednej menštruácie a ešte som ju nedostala tak bohvie kedy príde

anonym_d34ad8
6. nov 2025

Mne sa opat zhorsila plet (nic hrozne, ale pri brani tabliet som ju mala co sa tyka akne dokonalu). Cyklus mi nabehol podstate hned - ale brala som ich hlavne kvoli bolestivej menštruácii a ta bolest sa nevratila hned, silnela kazdym cyklom, asi po 4 tom to bolo ako kedysi.

anonym_ab3c54
10. nov 2025
@malinka158

Ja som tiez Hak brala najme kvoli akne. Mne sa po vysadeni akne vratilo. Zacali mi strasne vypadavat vlasy, mala som ich velmi mastne. Tiez extremne mastna plet. Pribrala som 20 kg, ale v tom obdobi bol u mna problem aj zo stinou zlazou. Menzes prisiel, ako kedy. Cyklus sa mi daval dokopy este asi pol roka po vysadeni, mozno aj dlhsie. Jedine pozitiv po vysadeni bolo ze sa mi vratila chut na sex. Pretoze pocas uzivania som nemala ziadnu

@malinka158 môžem sa opýtať koľko dňový cyklus ste mali po vysadení? Či vám meškali aj dlho?

malinka158
10. nov 2025
@anonym_ab3c54

@malinka158 môžem sa opýtať koľko dňový cyklus ste mali po vysadení? Či vám meškali aj dlho?

@anonym_ab3c54 to sa uz nepamätam presne kolko dnovi cyklus. Ale meskali mi skoro stale, tyzden, dva urcite