Cysty a tehotenstvo: Je Drovelis nevyhnutný na regeneráciu?
Ahojte. Zaujíma ma, či má niekto podobnú skúsenosť. Behom roka ma 2x operovali, jedenkrat veľkú cystu, druhýkrát mi praskla a krvacala a jedenkrat mi praskla vodova, čo nebolo treba operovať. Chodím pravidelne kazde cca 2-3mes na kontroly, tie ktoré mi praskli tak som o nich nevedela pretože sa spravili do 2 týždňov od kontroly. Teraz sme sa rozhodli aj na odporúčanie lekárov, otehotnieť, ale moja doktorka mi dala Drovelis antikoncepciu na min.3-4 mesiace, na regeneráciu vaječníkov, lebo vlastne mala som za posledný rok polroka Drovelis práve kvôli chystám a to bolo jediných 6 mesiacov kedy som nemala cystu. Ďalšia doktorka mi povedala, že sa kľudne môžeme začať snažiť hneď, ale že ak chcem nech si dám ten Drovelis. Nasadila som si tabletky, ale nie som s tým vôbec stotoznena a intuitívne cítim že som si ich nemala dať a rovno sa začať snažiť. Mám strach, čo bude Drovelis vysadím. Nechcem ísť proti doktorke, ale zase ďalšia mi povedala že nemusím, v nemocnici sa tiež prikláňali k tej možnosti.
Mali ste niektorá niečo podobne? Dávali ste si HAK kvôli regenerácii vaječníkov? Po vysadení Drovelisu ste v pohode otehotneli?
@anonym_autor ved sa normalne zacni snazit, tehu je na tie cysty najlepsi liek
@kiki68 len som nasadila ten Drovelis pred týždňom a neviem už či mám dobrat tie 3 mesiace
@kiki68 len som nasadila ten Drovelis pred týždňom a neviem už či mám dobrat tie 3 mesiace
@anonym_autor tak potom musis aspon mesiac pockat. Inak vajecniky sa nedaju regenerovat, to co je za blbost… Proste ked su problematicke, tak aj zostanu. Iba sa vyradia z funkcie a akoby zaspia, zmensia. Vodove cysty a ine cysty su v tehu sledovane a prinajhorsom to v tehu vedia operovat. Ale vacsinou to len sleduju a to je cele. Tie vajecniky ked otehotnies budu akoby spat cele tehu a odporucam dlho kojit, potom to vies predlzit aj na dva roky bez cyklu. A uvidis co bude po tom masivnom restarte vdaka porodu.
@anonym_autor tak potom musis aspon mesiac pockat. Inak vajecniky sa nedaju regenerovat, to co je za blbost… Proste ked su problematicke, tak aj zostanu. Iba sa vyradia z funkcie a akoby zaspia, zmensia. Vodove cysty a ine cysty su v tehu sledovane a prinajhorsom to v tehu vedia operovat. Ale vacsinou to len sleduju a to je cele. Tie vajecniky ked otehotnies budu akoby spat cele tehu a odporucam dlho kojit, potom to vies predlzit aj na dva roky bez cyklu. A uvidis co bude po tom masivnom restarte vdaka porodu.
@kiki68 ďakujem ti za odpoved… napísala si mi to čo som tak nejako aj predpokladala, že tá HAK je “zbytočná” resp dalo sa to aj bez nej vyriesit. Doberiem aspon ten jeden blister 🙄
@kiki68 ďakujem ti za odpoved… napísala si mi to čo som tak nejako aj predpokladala, že tá HAK je “zbytočná” resp dalo sa to aj bez nej vyriesit. Doberiem aspon ten jeden blister 🙄
@anonym_autor dober mesiac a skusajte babo. Ja neviem, ze niekto takto tie zeny balamuti. Jedine keby priamo stimuluju vajecniky pri prefukovani, tam mozeme hovorit o nejakej kvazi regeneracii.
@anonym_autor HAK ti len uspí vaječníky ale naozaj ti ich nezregeneruje. Úplna blbosť. Dober blister, počkaj chvíľu a kľudne sa môžete začať snažiť
Ďakujem baby…

@anonym_autor ved sa normalne zacni snazit, tehu je na tie cysty najlepsi liek