icon

Dá sa spoľahnúť na menzes, ak žena nechce otehotnieť?

terus00
27. júl 2016

Som 5 mesiacov po porode. Chceme este dalsie dieta, ale nie hned. HAK, ani nic ine brat nechcem a s kondomom je to nic moc, tak chcem vediet, ci sa niektorej darilo ako formu antikoncepcie vyuzivat svoj cyklus. Ake mate skusenosti? Dakujem

cervenaruza123
27. júl 2016

@terus00 Mnohým ženám sa to darí, len treba spoznať svoj cyklus a dokázať vydržať počas plodných dní bez sexu. Počas plodných dní totiž mnohé ženy mávajú najväčšiu chuť na sex a pre mužov sú najpríťažlivejšie. Odporúča sa spoliehať na cyklus, ak poznáš aspoň 12 predošlých cyklov, čo po pôrode môže byť problém. Skús si o tom naštudovať na nete, pozoruj príznaky a uvidíš, či to je pre teba a tvojho partnera.

tetasa
27. júl 2016

aj ked si to nastudujes ,neda sa nato spolahnut,pravda je ze mozes otehotniet v hocijakom momente,to ze je menej pravdepodobne v niektorych dñoch,otehotnenie nevylucuje...ked nechces preservativ ,co uplne chapem,musis si vybrat aky typ antikocepcie uprednosdnujes v akej forme(tabletky,naplasty,implanty co sa davaju pod kozu de predlaktia,dana...)

biokozmetika
27. júl 2016

Skus stránku liga par paru a nastudovat si symptotermalnu metódu.

monhla
27. júl 2016

Spoľahnúť sa nedá. Je to málo spoľahlivé aj v prípade, že dobre poznáš svoj cyklus. U nás sa jedna chválila, ako to super ide, že deti sú presne naplánované a aj rozostupy medzi nimi boli vždy cca 3 roky a že ostatné si len nevieme všetko odsledovať. Po 4 tehu ju ten smiech prešiel, lebo mali v pláne deti len 3 😎 Po 5 tehotenstve s dvojičkami si dala radšej predpísať antikoncepciu.

cammille
27. júl 2016

@terus00 ano da😊 Ak poznas svoj cyklus, tak to funguje uplne spolahlivo😊

sara07
27. júl 2016

nie , nespoliehala by som sa na to

suge
27. júl 2016

Sledovanie menštruačného cyklu ženy za účelom plánovania a predchádzania tehotenstva môže aj nemusí byť spoľahlivé. Závisí od zodpovedného a odborného prístupu používateľov. Odporúčam dať sa zaškoliť napríklad na nejakom certifikovanom kurze symptotermálnej metódy. Ideálne by bolo zobrať aj manžela, keď spoločne obsiahnete teóriu, ľahšie zvládnete prax. 🙂

cervenaruza123
27. júl 2016

Pravdou je, že žiadna metóda nie je 100% spoľahlivá. Treba nájsť takú, ktorá vám bude obom vyhovovat. Riadenie sa podľa menštruačného cyklu môže byť veľmi spoľahlivé, ak si to žena naozaj naštuduje a rozumie tomu a nebude riskovať. Čo ale môže byť priveľká obeta zo strany manželov, tak si povedia, že risknú v nejaký den, keď je to menej pravdepodobné a otehotnejú. Ďalšia vec je pravidelnosť cyklu, pri pravidelnom je to samozrejme oveľa jednoduchšie a jasnejšie ako pri nepravidelnom. Samozrejme občas môžu prísť rôzne výkyvy hormónov a nečakane posunutá ovulácia aj pri pravidelnom cykle, s čím treba rátať, ale niečo podobné sa môže stať aj pri užívaní hormonálnej antikoncepcie, keď zlyhá z dôvodu choroby, užívania iných liekov, prípadne dokonca byliniek.

jeennyv
27. júl 2016

spolahnut sa uplne neda, cyklus v niektorych pripadoch ovplyvnuje, stres rozne choroby, prechladnutia atd.. napr mna kazda takato zmena ovplyvni.. hned sa to vsetko posuva atd...to, ze nechces brat hak ok, odcenujem, hormonov je v nej tolko, ze az, ale kondomov su cele rady, tenke speci a neviem ake a taktiez by ti aj tvoj lekar mal povedat o roznych telieskach atd...

sasienka1
27. júl 2016

Neda. Moje dvojicky splodene tri dni pred menzesom v totalne neplodny den su toho zivym dokazom 😀

mariamay
27. júl 2016

Z vlastnej skusenosti pisem, ze da sa spolahnut aj na cyklus nech je akykolvek, ak samozrejme v moznych plodnych dnoch nezariskujete. Uz roky sa s prihliadnutim na cyklus riadim vylucne hlienom, resp. jeho pritomnostou ci nepritomnostou, aj v case kojenia ...Ja osobne na meranie teplot nemam cas, ani energiu, ale hlien je velmi dobrym ukazovatelom. Odporucam si tieto veci nastudovat, resp. ist na kurz, kde ti to instruktorka vysvetli, odpovie na otazky akekolvek mas...Zo skusenosti znamych mozem za tie roky napisat, ze nezlyhava metoda, ale partneri ak zariskuju, ako to tu uz niekto pisal..Inak, ani kondom ci antikoncepcia nie su 100%. Je tu niekolko tem, ako baby napriek poctivemu uzivaniu antikoncepcie otehotneli a kondom sa moze pretrhnut v tej najnevhodnejsej chvili ..ale koniec koncov, ako ma byt, tak aj bude 😉

cammille
28. júl 2016

@sasienka1 kedze si otehotnela, tak to urcite neplodne dni neboli😀 Plodne dni nie su vtedy, ked to povie kalendar, ale ked prebieha ovulacia...takze pokial zena pozna svoje telo, tak vie, kedy ma plodne dni. Pokial sa riadi podla kalendara - tak je jasne, ze moze lahko otehotniet.

sasienka1
28. júl 2016

@cammille mne to nemusis vysvetlovat. Podla mojho tela som plodny den nemala, ziadny hlien, bazalna teplota nezvysena. Tato metoda je nespolahliva a bodka.

cammille
28. júl 2016

@sasienka1 nuz ako pre koho, zrejme u kazdej inak, u mna funguje spolahlivo...a bodka😀😀

vejapa76
28. júl 2016

Kamarátka otehotnela počas svojich dni 😃 No a ja si myslím ( aj keď to s určitosťou neviem povedať) že som otehotnela hneď po...čiže 5.DC Takže na plodné dni by som nespoliehala

bosoriak
28. júl 2016

@terus00 Staci si pozriet Pearlov index jednotlivych druhov antikoncepcie. Pochopis, ako velmi (ne)spolahliva je metoda sledovania cyklu. Najma teda preto, lebo napr. ovulaciu zistis az den po. Takze odhadnut sa da, ale ak v ziadnom pripade nechcete mat dalsie dieta, treba vyuzit spolahlivejsie metody.

cervenaruza123
28. júl 2016

@vejapa76 Ovulacia moze bezne prebiehat aj pocas menstruacie. Len treba sledovat priznaky.
A samozrejme, ovulacia moze prist necakane skoro alebo neskoro a zena sa spolieha na to, ze uz asi bola, len si nevsimla priznaky. Ako sa hovori, najlepsou antikoncepciou je aspirin, ked ho zena drzi medzi kolenami. Vsetky metody totiz mozu zlyhat. Ci uz kvoli chybe cloveka (riskovanie pocas plodnych dni, zle skladovany kondom, nezodpovedne brana antikoncepcia) alebo kvoli inej chybe (necakane a nelogicke posunutie ovulacie, nekvalitny kondom, choroba alebo liecivo ovplyvnujuce ucinok antikoncepcie). Mudro pouzivana akakolvek metoda je celkom ucinna (ale nie 100%), ale napr. pri plodnych dnoch to moze u zeny s nepravidelnym a neodsledovanym cyklom znamenat 1 naisto neplodny den v mesiaci, co je pre vacsinu partnerov tazko zvladnutelne a radsej to risknu aj inokedy.