icon

Femcap - nový pesar, nehormonálna antikoncepcia

megulda
4. júl 2010

Ahojte,
zakladam diskusiu k Femcapu. Mozno to niekomu pomoze. Ja nemozem uzivat hormonalnu antikoncepciu, mame v rodine trombozy, mame uz 2 deti a dalsie nechcem, tak hladam co by som mohla pouzivat. Existuje spermicid Pharmatex, ktory je dobry, ale nasla som aj toto - je to moderny pesar Femcap, vynasli to v USA, kde je oblubeny, no a uz sa da objednat aj na Slovensko .
Na modrykonik.cz je par ohlasov na Femcap a u nas este nikto. Tak som zvedava ci sa ozvete. Pisu ze sa moze pouzivat 1 rok a potom kupit zase novy, podla opotrebovania.

Tu je ich oficialna stranka z USA, je tam aj video ako sa to nasadzuje:
http://www.femcap.com
Uplne na spodu tejto stranky je to video:
http://www.femcap.com/how-to-use-the-femcap.php

zuzanka33
25. apr 2014

chcem sa spytat ci niektorá zo zien ktora pouziva femcap aj otehotnela a este ci nie je skodlivy ked sa nasadza na krcok maternice, neskodi mu to? Ten tlak pri vytahovani a vôbec? A netreba konzultovat s gynekologicku vsak? Dakujem za odpovede

vso10
25. máj 2014

ahojte, mam femcap. som s nim spokojna, lebo ho necitim, nevadi mi pri milovani. mam ho len kratko, ale zatial to vyzerá super :D len mam problem... vecer som si dala pesar, bola som si 100% ista, ze je spravne nasadeny. no lenze rano (6h po milovaní), ked som si ho chcela vybrat bol posunutý- nesedel na krcku. dokonca cast "krempy" bola ohnuta. neviem presne ako sa to vola po slovensky, ale na ceskom popise to je "krempa". mne sa ohla dlhsia zadna cast. stalo sa vam nieco taketo uz?

zuzinqa007
26. máj 2014

Čavte dievčatá, chcela by som sa spýtať či ste niektorá pri používaní FemCapu išla s priateľom na 100% alebo ste radšej brzdili? Chcela by som to skúsiť na tú 100vku ale bojím sa troška 🙂 mám ešte školu tak najprv tú a potom bábo 🙂 ďakujem za odpovede 🙂

vso10
26. máj 2014

my vzdy ideme na 100%, nikdy neboli problemi...az na ten jeden, co som pisala vyssie 😒

monkabonka
12. jún 2014

ahojte, ja som si objednala femcup ale po dvoch porodoch mam krcok otoceny dozadu. teraz sa snazim ako ho spravne nasadit ale nejak mi stale odstava ta krempa, teda ten kraj. nestalo sa to nahodou niekomu z vas? dakujem

sirath
29. júl 2014

Ahojte. predám nový Femcap veľ.22mm pre nerodičky, mala som kúpený jeden do zásoby, ale nakoniec sme sa rozhodli pre bábo a celkom rýchlo sa nám to podarilo, takže túto veľkosť už nebudem potrebovať. Záujemkyne píšte na loreen.sirath@seznam.cz, cena 50,- Eur aj s poštovným.

zienka66
11. aug 2014

@silviaih ahoj, vidim, ze pouzivas femcamp nejaku dobu.. Ja som tiez zacala pouzivat, ale ked ho vyberam, mam pocit akoby bol otoceny..Uz to tu nejaky damy popisali..Mala by si "najst" femcamp v tej istej polohe ako pred stykom??? Uz som z toho depko trochu 😉 Diki moc za odpoved

silviaih
12. aug 2014

@zienka66 Aho no používam ho malo,ale ak ho snovu použijem,tak tuto zmenu budem pozorovat.Podľa mňa by mal byť v takej polohe do akej ho dáš.Ak sa otočí asi nebol dobre prilipnutý.

stribulka
22. aug 2014

Ahojte baby 🙂 predám nový nepoužitý Femcap veľ. 22mm aj so spermicídnym gélom. Cena 40,- eur + poštovné. Ak máte záujem píšte na email: stribulovapatricia@post.sk. Pekný dník vám prajem 🙂

andrejka_x
25. aug 2014

Ahojte 🙂 dostavil sa mi menší problém s femcapom. Asi na tretí krát keď sme ho s priateľom použili som ho pri vyberaní nahmatala obrátený tak že tou dlhšou stranou nebol nasmerovaný smerom k chrbtu ale smerom k bruchu. To bola prvá vec čo ma zarazila, myslím že pri styku by sa otáčať nemal alebo nie? Na ďalší krát som ho dokonca našla úplne inde ako na krčku. Nikdy som nebola tehotná ale aj napriek tomu ma napadlo či mám tú správnu veľkosť možno je chyba v tom. Ďalšia vec že čo ak nebol správne nasadený ale po zavedení som ho necítila no napriek tomu mi to nedá spávať že možno predsa len moje krátke prsty nie sú stvorené na zavádzanie tejto vecičky. ďakujem za rady vopred lebo už naozaj neviem čo mám robiť

zienka66
26. aug 2014

@andrejka_x skus napisat na pesar-info@seznam.cz, mne dala pani par tipov a trikov

lara81
3. nov 2014

Ahojte baby, mozem predat jeden femcap pre nerodicky. S prvym sme boli spokojni no kym doslo druhe tak som uz aj otehotnela 😀. Napiste mi email ak ma niekto zaujem.

sandra86
21. nov 2014

Baby nemavate po pouzivani nejake vytoky?

marwa
27. dec 2014

Predam nepouzity femcap 30mm pre rodicky..k tomu gratis contragel..cena 30€ uz aj s postovnym..

marwa
7. jan 2015

@marwa este stale aktualne..cena 20€...

lwhiterose
14. jan 2015

Ahojte dievčatá, potrebovala by som vašu radu. Celá nadšená som si objednala femcap, lebo sa mi to zdá super, že nemá žiadne nežiadúce účinky a nie je to HAK. Potom však prišiel problém - neviem si ho nasadiť a som z toho zúfalá 😠 ☹ Neviem či som divná a viem že to teraz vyznie vtipne 😅 ale ja si tam "nedočiahnem" 😅 . Neviem si ani nahmatať krčok. dokážem si dať femcap dnu a trochu ho posunúť, ale ďalej už nie, proste mám pocit akoby môj krčok bol "na konci sveta" 😀 . Partner mi skúšal pomôcť ale ani jemu to nešlo (a navyše sa bál že mi nejako ublíži). Ako si ho dávate vy? Ja idem presne podľa pokynov v letáku a aj tak to nedokážem ☹

sosannah11
7. mar 2015

No ja som ho zacala pouzivat nedavno a prsty mam dlhe dost, prve razy som mala problem so zavedenim, muz ho citil. Ale potom som ho zaviedla po leziacky a super. Dalsi problem bol s contragelom, oboch nas neprijemne drazdil, tak som ho prestala davat, ale z lekarne mam pharmatex, tak skusim to, i ked to je vraj este vacsie svinstvo. Mate niekto tiez problem s contragelom. A okolo svojej osi sa mi otoci vzdy, ale vzdy je pekne na krcku 🙂

matja
5. apr 2015

@marwa je to ešte aktuálne?

marwa
6. apr 2015

@matja nie nemam..

zuzulik27
26. apr 2015

baby - a ako zistim ze je zavedeny spravne? vcera som si ho zavadzala, a jak hmatam tak hmatam netusila som ci je spravne. poradte prosim, aby sme predisli naslednym problemom.... 😒

sosannah11
12. máj 2015

haha, no tak ja musim pridat svoj prispevok a varovat vsetky buduce uzivatelky, aby si predsa len dali zmerat ten krcok este predtym, nez si tuto vecicku za 40 ci 50 euro objednaju, pretoze ten moj krcok je o hoooooooodne vacsi, ako je velkost toho najvacsieho pesaru a uz viem, preco som si ani ja nebola v podstate velmi ista, ci je zavedeny spravne a preco ho partner 2krat z 3 razov co sme ho pouzili citil. nastastie som to zistila este pred ovulaciou 🙂 nechcete niekto kupit 30 cm femcap? dam ho za 10

bohuslava8
8. dec 2015

@marwa čau ja teraz potrebujem, máš ho ešte?

marwa
9. dec 2015

@bohuslava8 nie uz ho nemam..

alyze
12. jan 2016

@sosannah11 ahoj, mas ho este ? Moze sa sterilizovat ?

vladkamarcus
13. jan 2016

ahojte. ja mam uplne novy nepouzity 33mm aj s tym gelom. predam za 40 ak by ste niekto chceli.

lucinda17
28. mar 2016

@vladkamarcus este je to aktualne?

vladkamarcus
14. jún 2016

@lucinda17 ano este stale

kacusik
16. jún 2016

ahojte baby, silne uvažujem nad femcapm len teda po prečítaní týchto príspevkov mám celkom stres či si to budem vedieť sama vôbec nasadiť :D a mám takú otázočku, pri jeho používaní ste normálne vlhké ako vždy? alebo suchšie? netreba spolu s tým používať aj nejaký lubrikant?

paulakolla
30. nov 2016

Nepredava niekto nepouzity 30mm FemCup?

paulakolla
13. dec 2016

Heelp ja si ho neviem nasadit. Pred kupou som skusala nahmatat krcok,co sa podarilo.Nieviem si ho vsak spravne zaviest.Necitim,ci sedi na krcku,ale neprilieha na steny posvy,takze nie je nasadeny spravne.Velkost mam dobru,dala som s zmerat krcok na gyn. Pokusal sa aj manzel,no zrazu mame obaja kratke prsty🙈 Poradi mi niektora?