Femcap - nový pesar, nehormonálna antikoncepcia
Ahojte,
zakladam diskusiu k Femcapu. Mozno to niekomu pomoze. Ja nemozem uzivat hormonalnu antikoncepciu, mame v rodine trombozy, mame uz 2 deti a dalsie nechcem, tak hladam co by som mohla pouzivat. Existuje spermicid Pharmatex, ktory je dobry, ale nasla som aj toto - je to moderny pesar Femcap, vynasli to v USA, kde je oblubeny, no a uz sa da objednat aj na Slovensko .
Na modrykonik.cz je par ohlasov na Femcap a u nas este nikto. Tak som zvedava ci sa ozvete. Pisu ze sa moze pouzivat 1 rok a potom kupit zase novy, podla opotrebovania.
Tu je ich oficialna stranka z USA, je tam aj video ako sa to nasadzuje:
http://www.femcap.com
Uplne na spodu tejto stranky je to video:
http://www.femcap.com/how-to-use-the-femcap.php
Ano, ale len PRED.
@scarlettttt kedze nepoznam Femcape, nemam s nim vlastnu skusenost, mozem napisat len ku Caye. Ale obidve maju spolocny princip barierova ochrana, ktora sa ma pouzivat aj spolu so spermicidnym antikoncepcnym gelom. Gel sa aplikuje pred, pre este vacsiu ochranu sa moze aj po. Ku caya diafragme okrem puzdra na uskladnenie dostanes aj DVD s navodom na pouzitie🙂 ak som pozerala spravne, tak teraz je caya za este lepsiu cenu, kuk: http://www.pharmadeen.sk/tovar/14/caya-diafragm...
caute baby, mna by zaujimalo, ze ci to netlaci pri pohlavnom styku? vysadila som HAK, a chcela by som prejst na nieco nehormonalne, len pri HAK som presne vedela kedy sa mi dostavi menzes ale pri Femcupe to tak asi nie vsak? vdaka za odpoved
@bronis92 nepoznam Femcap, ale Cayu, ale ak mas spravne zavedeny pesar tak urcite netlaci...kedze pesar neovpyvnuje hormonalne zmeny v tele ako hormonalna antikoncepcia, tak nebudes vediet presne, kedy sa Ti dostavi menstruacia...ked som uzivala Evru menstruacia mi tiez chodila ako svajciarske hodinky, teraz uz dost dlho nepouzivam HAK a aj napriek tomu uz viem odhadnut pozorovanim vlastneho tela, kedy asi pride menstruacia...
@zuzana315 ja som vysadia HAK z toho dôvodu, lebo nechcem do seba tlacit ziadne lieky. nemám s HAK zle skusenosti, len som sa jednoducho rozhodla pre vysadenie. na ten cyklus som sa pytala preto, lebo v minulosti som rok nebrala HAK a prve tri mesiace som brala Lutenyl, su to lieky na upravenie cyklu, poprípade pomoze ak má zena velke bolesti. ale nakolko mi ide o to aby som si nenicila pecen rôznymi tabletkami, tak teraz ich brat nebudem. dakujem za odpoved 🙂
Ahoj teraz som našla túto tému a zaujala ma už dlhšie chcem prestať s antikou ale panicky sa bojím dalšieho tehotenstva uvažovala som nad vnútromaternicovým telieskom ale príde mi dosť drahé :/ ale tieto vecičky sú v pohode len teraz otázka ktoré i vybrať? tvarovo sa mi viac pozdáva ten caya ale to že tá femcup má velkosti sa mi viac pozdáva neviem prečo 😅 poradíte? díki 🙂
Ahojte , chcem sa spýtať , baby objednávali ste si pesar sama alebo ste sa predtým radili s gynekologom ohľadne veľkosti pesaru ? ďakujem za akúkoľvek odpoved 🙂
Tak baby ja som si objednala sama Femcap...bola som po precitani vsetkych recenzii a videi na nete z toho nadsena...ale po prvej aplikacii ma nadsenie preslo..aj po druhej...nejde to...bud mam kratke prsty alebo cipok velmi hlboko...prvykrat ked som si to skusala zaviest mi to neslo ani dovnutra...po dlhej snahe som to tam nejako nasukala ale neslo to von..po dvoch hodinach trapenia som ho vybrala a dva dni ma z toho bolela... ☹ ..potom po 2 dnoch som to skusila zasa...uz mi to islo dovnutra ale mam pocit,ze sa to pricuclo na stenu posvy a neslo dalej ani dnu ani von..zasa polhodiny som to vyberala a zasa ma 2dni z toho boli...no fakt neviem..asi to nie je take juchuu ako o tom pisu...bud skontrolovat u gyn..ci vlastne ste sama schopna si to zaviest..inak ja kojim a nemam ms a mam ju nejaku mensiu a suchsiu 🙂 ..takze fakt mi to nejde..skusala som vsetky polohy..ale nejde..ak mi nejaka mamina poradi budem rada..takze som pesimisticka k tejto ochrane..a uz vobec by som si nebola ista /keby sa mi to podarilo zaviest/ ci to mam dobre nasadene a ci sa na to budem 100%spoliehat...mozno caya lepsia...neviem fakt...skoda... ☹ ☹ ☹
@marwa ahoj, klud, chce to len cvik. 🙂 ja som prve dva razy tiez chcela vrazdit. prvykrat to bolo na skusku, dalo sa, ale druhykrat ma MM poslal, ze chod si to dat, skusime 🙂 po pol hodine som sa s revom vratila z WC, ze mne to nejde. mam totiz krcok trochu posunuty na lavu stranu a kym som na to prisla, ze ako, bola to zabava.
ja mam nasledovny postup (dufam, ze ma tu nestopnu 🙂 ) : sadnem na wc, nohy vylozim na stolcek (taky ten 10-15cm z ikei), nohy roztiahnut, bez nohaviciek, treba nahmatat krcok a podla navodu to vsuniem (tou vacsou stanou vpred). ani teraz mi to nejde na 100%, treba to trochu potocit a ja si este vzdy skontroluje prstom, ci mi krcok sadol do toho zliabku. mne sa to napr. lepsie robi lavou rukou, pravou to neviem. ak si moc sucha, pouzi lubrikacny gel, ja si to vzdy minimalne umyjem teplou vodou a ta voda mne staci. no a vytahujem to tak, ze mam rovnaky posed ako pri zavadzani a napnem svaly ako keby som tlacila a krasne to vyjde. neviem, ci mas menstr. kalisok, ale je to presne o tom istom 🙂
snad som Ti aspon trochu pomohla 🙂
Caute baby, tak ja som si Femcap tiez zaobstarala. No ako ako prvy krat ked som si ho davala tak som mala panicky strach ze co stym a tak. Tak som tam asi 5 minut hmatala ze co to tam vlastne mam a kde to mam a kde to nasadit. No a potom som sa odhodlala a nasadila. Vobec som to necitila takze to som bola nadsena ale problem bol ze som to na prvy raz nemohla ani za pana vybrat 🙂 tak som isla ku gynekologicko ako take debo a ona mi to vybrala. Lenze potom som mala uz panicky strach z toho ze ak to tam dam tak ze to zasa nebudem moct vybrat ale mam zlateho partnera a tak povedal ze pri najhorsom to tam bude hladat on 🙂 .Tak som to tam na druhy krat dala on to skontroloval a ficali sme bez problemov. Vobec to necitil a druhy krat sa mi to uz v pohode podarilo vybrat. Jedine co mi trochu nevyhovuje je ze ked to mam den aj nieco tak to zacne akokeby tlacit a tak takze to tam nemozem mat tych 48 hodin ako pisu lebo to jednoducho akokeby tlaci dlhy cas na tie steny a to tak trochu boli. To je jedina vec co mi mozno trochu prekaza. Ale inak som spokojna. Hormonalku som brala ale vypadli mi z nej skoro vsetky vlasy a citila som sa ako Michealine panacik nafuknuta a mala som z nej aj kyselinu zaludocnu strasne zvysenu. Skusila som ich asi 4 a ziadna zmena. Takze je to podla mna svinstvo najvyssieho rangu.
@tatkastrapka ahoj, kde si sa docitala, ze ten femcap mas mat 48 hodin? Ja mam anglicky navod a tam je, ze to mam mat 6-8hodin po styku. Alebo max. 24hodin vkuse, potom to mam vybrat, oplachnut a mozem si to znova nasadit.
Jojo asi som sa zle vyjadrila tak som myslela ze maximalne ho mozem mat 48 hodin. A 6-8 hodin po styku. Tak som to myslela. Len som to tam dako na prd napisala.
@k_a_j_k_a Jojo asi som sa zle vyjadrila tak som myslela ze maximalne ho mozem mat 48 hodin. A 6-8 hodin po styku. Tak som to myslela. Len som to tam dako na prd napisala.
Ahoj baby, tak ja mam skusenost aj s FemCap-om i s Cay-ou a podla mna je FemCap lepsia. Pouzivala som teraz dva roky FemCap a bola som spokojna - neotehotnela som 🙂 . Potom som objavila Cayu a tak som si ju objednala a som sklamana 😖
Vadi mi na nej ta prielhbina na uchytinie. Tlaci ma to pri sexe je to dost neprijemny pocit. Ked mam zavedzeny FemCap tak o nom vobec neviem. Mozno je to len o zvyku, ale ja zostavam u FemCapu. A FemCap ma navyse vyhodu ze moze byt zavedzeny na 48 hodin, Caya len 24 hodin. Cenovo to vychadza na rovnaku.
Kde sa dá FemCap kúpiť? Našla som len nemeckej stránky. Vďaka za odopoveď.
Ahojte. Aj mna zaujima odkial ste objednavali. Objednaval niekto zo slovenskej stranky femcamp-pesar? Dakujem
Ahojte, objednavali ste niekto z tejto stranky: http://www.femcap-pesar.sk/, su spolahlivi? Hlavne ma zaujima, ci vam femcap dosiel pri platbe vopred.
Ahojte...rozmýšľam nad pesarom...ale neviem sa rozhodnúť medzi femcapom a cayom...ktorý je podľa vás lepší??...s ktorým máte lepšie skúsenosti??..🙂 ..vopred ďakujem za odpoveď..🙂
http://www.pesarshop.cz - pri platbe vopred ziadny problem
Objednavala som na http://www.femcap-pesar.sk/. Platila som vopred na ucet a vsetko ok. Femcap mi dosiel domu za 2 dni.
barka82, lucia_l6 dakujem moc, idem do toho aj ja 🙂
Som moc rada ze o femcapu je tu nieco. Mna by zaujimalo ci po styku sa mozem v pohode osprchovat a dalej to nechat zavedene ci sa nic nestane teda tych 6 hodin. Dakujem
Ahojte, práve riešim antiku po dvoch porodoch a už nechcem isť do HAK lebo u mňa najväťšie mínus je strata chuti do sexu. Femcap sa mi zdá ako fajn náhrada bez hormonov. Chela by som vedieť, či máte s tým aj dlhoročné skúsenosti, napr. či užívate 4 roky a v pohode bez otehotnenia. Dakujem
Baby,nezavadzia vam to pri styku? Myslim ci aj samotny pocit z milovania nie je iny???
@lucia_l6 taky som mala moznost vyzkusat cayu a suhlasim s tim, ze femcap je lepsie. Ked mam zavedzeny FemCap tak o nom rovnako vobec neviem . Som teraz v CR a Femcap som kupila na http://obchody.heureka.cz/pesarfemcap-cz/recenze/ a maximalna spokojenost
Žienky tak som konečne začala aj ja používať FemCap.A neverili by ste aká to je pohoda.Ked som čitala,ze to ženy opisuju ako to vôbec neciti neverila som.Fakt to vôbec necitim.Pri zavádzaní to trošku chce šikovnosť,ale ak to nejde vytiahnem a idem na to znova.A poviem vám manželovi som o tom nejaky čas nepovedala a vôbec nič necitil.Takže pohodička bez tabletiek. 🙂

dievcata, mne lekar odporucila danu s obsahom medi. kupila som ju- len som sa nakoniec rozhodla, ze si ju nedám. nie je hormonálna , len na báze medi. ak by ste mali zájem, predám ju. stála 39 euro a je zabalená, sterilná. predám ju o 10 euro menej za 29. ak máte záujem napíšte mi správu.