icon

Fungujú prirodzené metódy plánovania rodičovstva?

9. dec 2025

Tie, ktoré používate prirodzené metódy plánovania rodičovstva, ako vám fungujú? Ktorú z nich používate? Podarilo sa vám počas ich používania splodiť dieťa? Rozmýšľam buď nad ich používaním alebo nad kondómom. Nič iné pre mňa z osobných dovodov neprichádza do úvahy.

anonym_cd7950
Autor odpoveď zmazal
anonym_cd7950
10. dec 2025
@anonym_8bf6ba

@anonym_autor manžel má vazektómiu, máme kľud , ja 36,manžel 41 , deti 2

@anonym_8bf6ba nechcem byt zla,ale zivot sa vyvija. O deti moze clovek prist(nehoda,choroba),rovnako aj o manzelskeho partnera...tvoj muz vazektomiou stratil moznost mat pripadne dalsie deti. Ci v 41 si ho uz pochovala za ziva? My sme spolu vyse 20 rokov,mame deti a napriek tomu viem,ze zivot sa moze zvrtnut,zmenit.mame pevny vztah,ale keby sa.mi nieco stalo,ze umriem,nech si najde druhu zenu a nech ma aj dieta,vsak to nie je moj tovar ze si narokujem ako s nim nalozim..je to clovek s dusou

anonym_8bf6ba
10. dec 2025
@anonym_cd7950

@anonym_8bf6ba nechcem byt zla,ale zivot sa vyvija. O deti moze clovek prist(nehoda,choroba),rovnako aj o manzelskeho partnera...tvoj muz vazektomiou stratil moznost mat pripadne dalsie deti. Ci v 41 si ho uz pochovala za ziva? My sme spolu vyse 20 rokov,mame deti a napriek tomu viem,ze zivot sa moze zvrtnut,zmenit.mame pevny vztah,ale keby sa.mi nieco stalo,ze umriem,nech si najde druhu zenu a nech ma aj dieta,vsak to nie je moj tovar ze si narokujem ako s nim nalozim..je to clovek s dusou

@anonym_cd7950 manžel s tým prišiel ako navrh ochrany, ja som ho nepochovala a netlačila na neho
Presne toto sme si prešli , že keby umrieme s deťmi zajtra a on ostane sám
Povedal , že nechcel by s nikým už deti
rozhodnutie bolo na ňom a popravde ja som toho názoru tiež
Nechcela by som po strate svojich detí , ako náhradu ďalšie
Žila by som už bezdetný život a komu by sa nepáčilo,nebol by to partner pre mňa (ak by som prišla o manžela ,aj deti)

anonym_cd7950
10. dec 2025
@anonym_8bf6ba

@anonym_cd7950 manžel s tým prišiel ako navrh ochrany, ja som ho nepochovala a netlačila na neho
Presne toto sme si prešli , že keby umrieme s deťmi zajtra a on ostane sám
Povedal , že nechcel by s nikým už deti
rozhodnutie bolo na ňom a popravde ja som toho názoru tiež
Nechcela by som po strate svojich detí , ako náhradu ďalšie
Žila by som už bezdetný život a komu by sa nepáčilo,nebol by to partner pre mňa (ak by som prišla o manžela ,aj deti)

@anonym_8bf6ba myslim,ze si nepochopila pointu.ok

anonym_8bf6ba
10. dec 2025
@anonym_cd7950

@anonym_cd7950 ak som nepochopila tvoj komentár , vysvetli mi to. Ja som sa neurazila
Čo som na tom nepochopila?

anonym_c02f50
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_c02f50 Keďže tento mesiac má prísť na svet moje druhé dieťa, tak ďalšie tehotenstvo neprichádza do úvahy. Určite nie v dohľadnej budúcnosti. Takže odporúčate radšej kondom?

@anonym_autor áno. Najmä tie prvé mesiace po pôrode som si dávala extra pozor, lebo nie len že sme vtedy druhé nechceli ale ani to nie je zdravé tak skoro po pôrode otehotnieť.

autor
10. dec 2025

Mohol by tu niekto napísať reálne skúsenosti s používaním prirodzených metód plánovania rodičovstva namiesto diskusií o vazektómii, ktoré mi v ničom nepomôžu? Vďaka za každý komentár.

anonym_94a0f2
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_94a0f2 Nenút ho do vazektomie. To už radšej niečo menej bolestivé a netrvalo, napr. kondóm.

@anonym_autor ja ho nenutim, natrvalo moze mat ved o to ide, uz je "stary" deti nechce, uz mame dospele

mauduska
10. dec 2025
@anonym_autor

Mohol by tu niekto napísať reálne skúsenosti s používaním prirodzených metód plánovania rodičovstva namiesto diskusií o vazektómii, ktoré mi v ničom nepomôžu? Vďaka za každý komentár.

@anonym_autor ahoj, ja som ti už odpovedala ako jeden z prvých príspevkov 🙂
Ja ťa podporujem v PPR - nám to vyšlo a bolo to skvelé. Kondóm je podľa mňa otrasný. Keď si v najlepšej nálade musíš celý proces prerušiť a chlap si musí dať kondóm. Za mňa totálny vypínak, často ma za tú dobu prešla chuť.. hlavne ak poň musel aj odbehnúť. My sme kondóm použili tak 10x dokopy a nie vďaka. Vždy sme šli na ostro, cyklus som si sledovala teplotou a hlienom a keď som chcela otehotnieť vyšlo to hneď na prvý raz.

autor
10. dec 2025
@anonym_94a0f2

@anonym_autor ja ho nenutim, natrvalo moze mat ved o to ide, uz je "stary" deti nechce, uz mame dospele

@anonym_94a0f2 Čo znamená starý? Koľko má rokov?

anonym_cd7950
Autor odpoveď zmazal
anonym_94a0f2
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor deti nechce bude mat 50 a pred rokom som bola na interupcii, takze asi tak, naco je u nas plodnost

anonym_94a0f2
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ma nocne mory, ze by bol v takom veku ako je 50 otcom, nema zaujem o male deti ani starat sa, mame dospele uz, nie sme veriaci a ani ziadnu apokalypsu nepredpokladame, ze by sa musel cinit aby nevymrelo ludstvo, chce mat pokoj

detickyy
12. dec 2025
@anonym_94a0f2

@anonym_8bf6ba ja som sa zrutila, doma dieta dospele, viem, ze sme sa mali chranit viac, ale fungovalo to 18 rokov

@anonym_94a0f2 Prečo? Veď dieťa je úžasný dar. Uvidíte aká radosť a život príde do rodiny. V súčasnosti, keď prvé dieťa rodia mnohé ženy až po 40 r. nič nezvyčajné 🙂. My sme po rokoch chceli tretie a dostali sme dvojitý dar - dvojčatá dievčatá 😊. Takže máme 19 r. syna, 17 r. dcéru a 5 ročné dvojičky. Naši rovesníci (ja 43 r., manžel 49 r.) sú už takí dosť usadení-pohodlní 😉 a my v pohybe ešte stále 😍.

detickyy
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 17 rokov prerušovane a 5 rokov kondóm. Otehotneli sme 3x a plánovane. Osobne by som sa na meranie bazálnej teploty nedala (možno na začiatku manželstva áno, ale pri 4 deťoch už nie), keďže na organizmus vplýva mnoho vonkajších a vnútorných faktorov. Písal tu niekto o tom prístroji na meranie banzálnej teploty Daysy za 300€ každé ráno. To ma zaujalo. Ďakujem za tip 🙂. Pozriem sa na to.

detickyy
12. dec 2025

@anonym_autor vyzerá to vcelku veľmi dobre 🙂
https://www.daysy.sk/

anonym_14eb88
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor z ppr mám dve neplánovane deti. Stačí tak? A to mám metódy naštudované od predu od zadnú. Reálna účinnosť je okolo 70% a nie 99% ako LPP radi prezentujú. Po druhom neplánovanom dieťati hoci sme veriaci používame kondomy. Stačí malý výkyv a dieťa je na ceste.

anonym_2ce7f2
12. dec 2025

Mame 2 deti, deti uz nechceme. Manzel isiel na vazektomiu- za nas najlepsie riesenie- len odporucam 🙂

anonym_48adb2
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_8bf6ba My (manželka 36, manžel 40), druhé (a asi aj posledné) dieťa na ceste, zvažujeme, ako sa chrániť. Po dokladnom zvažovaní nám ostali metódy PPR a kondóm.

@anonym_autor Moji rodičia keď to začali používať, mama už neotehotnela. Ja s manželom takisto.

autor
12. dec 2025
@anonym_14eb88

@anonym_autor z ppr mám dve neplánovane deti. Stačí tak? A to mám metódy naštudované od predu od zadnú. Reálna účinnosť je okolo 70% a nie 99% ako LPP radi prezentujú. Po druhom neplánovanom dieťati hoci sme veriaci používame kondomy. Stačí malý výkyv a dieťa je na ceste.

@anonym_14eb88 Ale predsa sa uvádza, že ppr má efektivitu vyše 98% ? To ma prekvapilo, že uvádzaš len 70%. Takže ppr je menej účinná ako kondómy?

autor
12. dec 2025
@anonym_2ce7f2

Mame 2 deti, deti uz nechceme. Manzel isiel na vazektomiu- za nas najlepsie riesenie- len odporucam 🙂

@anonym_2ce7f2 Ďakujem, ale toto u nás neplánujeme. Koľko mal manžel, keď na to šiel?

anonym_14eb88
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_14eb88 Ale predsa sa uvádza, že ppr má efektivitu vyše 98% ? To ma prekvapilo, že uvádzaš len 70%. Takže ppr je menej účinná ako kondómy?

@anonym_autor samozrejme, že je. Ženské telo je vrtkavé. Predovulacna fáza je absolútne nespoľahliva a ak sa chce človek úplne vyhnut počatia, mal by sa zdržať aj cez ňu. Poovúscna je spoľahlivá, ale musí byt ovulácia presne odsledovana, pretože môže nastať aj zdvojená ovulacia a nie je to vzdy do 24 hodín ako uvádzajú. Ďalej výsledky ovplyvní pohár vina, či komplikovaná noc s menej spánkom, choroba, lieky, stres. Nemenej dôležitý je ľudsky faktor. 98% ma ak sa ráta, že nenastane chyba v pozorovaní, ani odchýlka v tele, čo je reálne nemožné. Niekedy stačia hodiny na to, aby dieťa vzniklo. Pohybujem sa vo veriacom prostredí a nepoznám par, ktorý by z tejto metódy nemal neplánovane dieťa. Od 1 po 5. A to ich poznám ozaj dosť, čo sa týmito metódami riadia.

sorciera24
12. dec 2025

@anonym_autor však používajte ten kondóm, či prečo nie....my sme na kondóm celý život,teda vyše 20 rokov a je to , na co sa vieme najviac spoľahnúť a vyhovuje nám...

anonym_e0a97b
12. dec 2025
@anonym_cd7950

@anonym_cd7950 ty si nepochopila pointu ze niekto nemá deti ako rybicky, ze ked jedno umrie zaobstaram si ďalšie 🙂

anonym_2ce7f2
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_2ce7f2 Ďakujem, ale toto u nás neplánujeme. Koľko mal manžel, keď na to šiel?

@anonym_autor
Mal 34r. Ja som nechcela brat antiko, kondom je pre nas no go 👎🙈 prerusovany styk sme mali medzi synom a dcerou a bolo to ok- vedeli sme si to postrazit, ale stale sa kontrolovat a obmedzovat nie je pre ziadneho chlapa take super ako ked sa moze naplno uvolnit a ty sa nemusis bat, ze otehotniest, lebo riziko tam je vzdy.

anonym_d2b8c3
12. dec 2025

Pozri si Pearl index a budes vediet, ktora metoda je ako cca spolahliva . Pri ozaj dokonalom pouzivani vedia prirodzene metody ako tak obstat s hormonalnymi alebo trvalymi ( ako vazektomia) , ale jedna chybicka a uz mas to riziko aj 10-100 nasobne vyssie (zla interpretacia, zabudnes, ...) . Zbytocne ti tu napisu 4 zeny, ze im to funguje. Nam fungovala aj prerusovana suloz viac ako 10 rokov, obe deti sa podarili na prvy sup az ked sme chceli a predsa hned tu v diskusii niekto spomina, ze u nich to zlyhalo. Rovnako je to s inymi metodami, riziko tam je. Pozri ten index pre kazdu a zvaz si.

anonym_cd7950
12. dec 2025
@anonym_e0a97b

@anonym_cd7950 ty si nepochopila pointu ze niekto nemá deti ako rybicky, ze ked jedno umrie zaobstaram si ďalšie 🙂

@anonym_e0a97b to je tak trapne ,az to boli...

anonym_cd7950
12. dec 2025
@anonym_e0a97b

@anonym_e0a97b ale aby 34 rocnym chlapom sterilizovali gule ako nasmu kocurovi na dvore sa mi zda vrchol hnusu. Moja pointa bola o ludskej dostojnosti,nie o nahrade deti,ty Vasilisa premudra

bluka2
12. dec 2025
@anonym_cd7950

@anonym_e0a97b ale aby 34 rocnym chlapom sterilizovali gule ako nasmu kocurovi na dvore sa mi zda vrchol hnusu. Moja pointa bola o ludskej dostojnosti,nie o nahrade deti,ty Vasilisa premudra

@anonym_cd7950 vas kocur sa dozil pekneho veku…

anonym_e0a97b
12. dec 2025
@anonym_cd7950

@anonym_cd7950 hej z tvojho príspevku úplne srší ta ľudská dôstojnosť. Ešteže sa ľudia vedia rozhodovať podľa svojej vôle a svojho racia, co očividne nechápeš 🙂 a môžeš porozmýšľať akurát tak o trápnosti tvojho prvého komentáru.