Fungujú prirodzené metódy plánovania rodičovstva?
Tie, ktoré používate prirodzené metódy plánovania rodičovstva, ako vám fungujú? Ktorú z nich používate? Podarilo sa vám počas ich používania splodiť dieťa? Rozmýšľam buď nad ich používaním alebo nad kondómom. Nič iné pre mňa z osobných dovodov neprichádza do úvahy.
Nam fungovalo roky, prerusovany ale len 11 rokov momentalne 20tt 😆 takze jedine kondom
@anonym_a7878e Ale to bola prerusovana súlož a nie PPR, však?
18 rokov, prerusovany pocas ovulacie, nikdy som neotehotnela a po 18 rokoch tehotna, cize cez plodne dni jedine kondom, nie sme veriaci, nechcela som brat HAK, nieco sa pokazilo, bud prisla ovulacia skor, alebo predejakulat, teraz do 18 dna cyklu s kondomom, alebo sa bavime rozne
Porazilo by ma. Máte už deti, tie čo píšete , že po 11 rokoch a 18 rokoch? Strašne vekové rozdiely a isto aj vyšší vek
Porazilo by ma. Máte už deti, tie čo píšete , že po 11 rokoch a 18 rokoch? Strašne vekové rozdiely a isto aj vyšší vek
@anonym_8bf6ba jedno mam planovane 6 rocne a druhe cakam vek 33 ;)
@anonym_8bf6ba jedno mam planovane 6 rocne a druhe cakam vek 33 ;)
@anonym_a7878e tak to je fajny vek, aj keď rozumiem, na každého je to rozhodnutí
My sme tak fungovali 2 roky - len meranie teploty a sledovanie hlienu. Keď sme sa rozhodli, že chceme dieťa, otehotnela som hneď na prvýkrát.
@anonym_autor prerušovaný styk je nezodpovednosť oboch ľudí.
@anonym_8bf6ba My (manželka 36, manžel 40), druhé (a asi aj posledné) dieťa na ceste, zvažujeme, ako sa chrániť. Po dokladnom zvažovaní nám ostali metódy PPR a kondóm.
@anonym_8bf6ba My (manželka 36, manžel 40), druhé (a asi aj posledné) dieťa na ceste, zvažujeme, ako sa chrániť. Po dokladnom zvažovaní nám ostali metódy PPR a kondóm.
@anonym_autor manžel má vazektómiu, máme kľud , ja 36,manžel 41 , deti 2
Najlepsie ti bude pouzivat obe metody sucasne. Ak naozaj nechces byt tehotna, tak dva sposoby su lepsie ako jeden.
Budes si potrebovat merat bazalnu teplotu kvoli sledovaniu ovulacie. Ak nemas pravidelny menzes, tak to bude aj tak hop alebo trop tak do polky cyklu. Tieto "prirodzene" funguju ked je cyklus viac-menej predvidatelny. Jeho nedokonalost spociva v tom, ze nevies presne povedat, kedy pride ovulacia aj ked znaky tam budu. Tu vies potvrdit az potom, co prebehla, takze tam je zdroj tej neistoty.
A nad inymi sposobmi si nepremyslala? Su aj ine metody, a teda spolahlivejsie...
@anonym_autor Len tak pre uplnost, ake ine metody ste zvazovali?
@anonym_autor manžel má vazektómiu, máme kľud , ja 36,manžel 41 , deti 2
@anonym_8bf6ba tak toto je u nás vylúčené. Vazektomia je pre mňa z osobných dôvodov neprijateľná.
@anonym_8bf6ba tak toto je u nás vylúčené. Vazektomia je pre mňa z osobných dôvodov neprijateľná.
@anonym_autor samozrejme, každý si zvolí, čo je jemu blízke
@anonym_autor Len tak pre uplnost, ake ine metody ste zvazovali?
@veselo_neveselo Len tieto dve. Chceme sa vyhnut abortivnej antikoncepcii (hormonálna, teliesko, tabletka po, interrupcia atď) a sterilizácii (vazektomia a podviazanie vaječníkov). Takže nám ostávajú metódy PPR alebo neabortivny kondóm.
Najlepsie ti bude pouzivat obe metody sucasne. Ak naozaj nechces byt tehotna, tak dva sposoby su lepsie ako jeden.
Budes si potrebovat merat bazalnu teplotu kvoli sledovaniu ovulacie. Ak nemas pravidelny menzes, tak to bude aj tak hop alebo trop tak do polky cyklu. Tieto "prirodzene" funguju ked je cyklus viac-menej predvidatelny. Jeho nedokonalost spociva v tom, ze nevies presne povedat, kedy pride ovulacia aj ked znaky tam budu. Tu vies potvrdit az potom, co prebehla, takze tam je zdroj tej neistoty.
A nad inymi sposobmi si nepremyslala? Su aj ine metody, a teda spolahlivejsie...
@veselo_neveselo Je pravda, že ak žena pracuje na smeny, tak sú tieto metódy menej efektívne?
@anonym_a7878e Ale to bola prerusovana súlož a nie PPR, však?
@anonym_autor nam to fungovalo roky, dokonca aj prerusovany sex v case ovulacie bol ok, aj pred ovulaciou...z prerusovaneho nemame ani 1 dieta.
Sex na ostro sme ale mavali uz radsej len po potvrdenej ovulacii. Lebo 2 deti boli pocate este v dobe, ked ovu este nemala byt, ani priznaky som nemala. V druhom pripade zasiahol covid. Ovulacia sa brutalne posunula na "skor". O tyzden. Necakane. Ale ja to beriem tak, ze to je vola Bozia, ze to takto malo byt.
Tie metody funguju, len moze zlyhat ludsky faktor, ze nieco zle vyhodnotis alebo proste telo nie je stroj a co je jeden mesiac, dalsi byt nemusi a moze sa to poposuvat. Sledovala som hlien, merala BT.
Ak si ochotná (takmer) každé ráno merať bazálnu teplotu, tak odporúčam prístroj Daysy, my sme to používali, neotehotnela som, keď sme boli s manželom počas "zelených" t.j. neplodných dní. Je to teplomer so softvérom, ktorý ti automaticky vyhodnotí plodnosť a ukáže ako semafor - červený deň je plodný, oranžový nie je istý, či je plodný alebo nie, zelený je neplodný. Trvá asi 3 mesiace, kým sa nakalibruje na tvoj cyklus, v databáze má ale milióny cyklov iných žien, s ktorými teplotné vzory porovnáva (teda hlavne určuje blížiacu sa ovuláciu). Stojí to okolo 300€.
@anonym_8bf6ba ja som sa zrutila, doma dieta dospele, viem, ze sme sa mali chranit viac, ale fungovalo to 18 rokov
Ja to mám tak, že ak dieťa absolútne neprichádza do úvahy tak sa chránime kondomom. Pokial dieta neplánujeme, ale nevadilo by ak sa prihodí tak stačí prerušovaná súlož. Odpovedz si sama, ak dalšie dieťa za žiadnych okolností nechcete tak by som sa na prerušovanú súlož rozhodne nespoliehala. Ani na sledovanie ovulácie a to si velmi dobre poznám svoje telo a vždy viem, kedy ju mám. Ale ak nechcem dieťa, tak sa na to nespolieham.
@anonym_8bf6ba ja som sa zrutila, doma dieta dospele, viem, ze sme sa mali chranit viac, ale fungovalo to 18 rokov
@anonym_94a0f2 ja ťa chápem, šľak by ma trafil
My sme prerušovanu súlož riešili medzi deťmi, plus po druhom dieťati cca 5 rokov a potom som povedala, ja mám 36,deti nechcem už, ani manžel a sám navrhol vazektómiu, čiže si to odskákal on, konečne po pôrodoch a tehotenstvách 😏
Inak by sme tiež už riešili inú formu ochrany,keby nenadhodil vazektómiu, začala som sa báť prerušovanej súlože,že čo ak
@veselo_neveselo Len tieto dve. Chceme sa vyhnut abortivnej antikoncepcii (hormonálna, teliesko, tabletka po, interrupcia atď) a sterilizácii (vazektomia a podviazanie vaječníkov). Takže nám ostávajú metódy PPR alebo neabortivny kondóm.
@anonym_autor Mate na vyber este pesar, vaginalny kruzok, pripadne este hormonalne naplaste.
A ano, ked je naruseny spankovy rytmus, tak to moze mat aj hormonalny dopad, co moze stazit sledovanie ovulacie. Ale to mi pride ako mensie riziko nez to, ze zlyha kondom pri nespravnom pouziti. To len aby ste nesli menit pracu kvoli tomu, ze to moze rozhadzat cyklus. Niekto je na to citlivy, niekto nie.
@anonym_autor nam to fungovalo roky, dokonca aj prerusovany sex v case ovulacie bol ok, aj pred ovulaciou...z prerusovaneho nemame ani 1 dieta.
Sex na ostro sme ale mavali uz radsej len po potvrdenej ovulacii. Lebo 2 deti boli pocate este v dobe, ked ovu este nemala byt, ani priznaky som nemala. V druhom pripade zasiahol covid. Ovulacia sa brutalne posunula na "skor". O tyzden. Necakane. Ale ja to beriem tak, ze to je vola Bozia, ze to takto malo byt.
Tie metody funguju, len moze zlyhat ludsky faktor, ze nieco zle vyhodnotis alebo proste telo nie je stroj a co je jeden mesiac, dalsi byt nemusi a moze sa to poposuvat. Sledovala som hlien, merala BT.
@anonym_95fd6b Toto je presne ono. Ked ti ovulacia pride skor, zistis to ex-post a dieta je na svete, ak ste dobre plodny par 🙂
@anonym_95fd6b Toto je presne ono. Ked ti ovulacia pride skor, zistis to ex-post a dieta je na svete, ak ste dobre plodny par 🙂
@anonym_d3a422 no v tom pripade proste, ked dieta v ziadnom pripade nechces, tak jedine ten kondom alebo abstinovat, a na ostro az po potvrdenej ovulacii, co je teda uz PMS, no nic moc vtedy sexovat. Tazko je to.
@anonym_94a0f2 ja ťa chápem, šľak by ma trafil
My sme prerušovanu súlož riešili medzi deťmi, plus po druhom dieťati cca 5 rokov a potom som povedala, ja mám 36,deti nechcem už, ani manžel a sám navrhol vazektómiu, čiže si to odskákal on, konečne po pôrodoch a tehotenstvách 😏
Inak by sme tiež už riešili inú formu ochrany,keby nenadhodil vazektómiu, začala som sa báť prerušovanej súlože,že čo ak
@anonym_8bf6ba boji sa vazektomie, uz aj bol nalomeny, ale zase cuvol, premyslam nad nuvaringom
Ja to mám tak, že ak dieťa absolútne neprichádza do úvahy tak sa chránime kondomom. Pokial dieta neplánujeme, ale nevadilo by ak sa prihodí tak stačí prerušovaná súlož. Odpovedz si sama, ak dalšie dieťa za žiadnych okolností nechcete tak by som sa na prerušovanú súlož rozhodne nespoliehala. Ani na sledovanie ovulácie a to si velmi dobre poznám svoje telo a vždy viem, kedy ju mám. Ale ak nechcem dieťa, tak sa na to nespolieham.
@anonym_c02f50 Keďže tento mesiac má prísť na svet moje druhé dieťa, tak ďalšie tehotenstvo neprichádza do úvahy. Určite nie v dohľadnej budúcnosti. Takže odporúčate radšej kondom?
@anonym_94a0f2v Ak by muž šiel na vazektomiu a niečo by sa stalo (napr. automobilová nehoda, choroba a smrť deti) prisiel by navždy o možnosť mať prirodzené deti. Takže toto určite nie. Plus množstvo zdravotných komplikácií (trvala bolesť semenníkov, alergia vlastného tela na svoje spermie a vazektomia, ako rizikový faktor, ktorý zvysuje pravdepodobnost rakoviny semenníkov a prostaty), kvôli ktorým pre nás vazektomia nie je akceptovateľná.
@anonym_8bf6ba boji sa vazektomie, uz aj bol nalomeny, ale zase cuvol, premyslam nad nuvaringom
@anonym_94a0f2 Nenút ho do vazektomie. To už radšej niečo menej bolestivé a netrvalo, napr. kondóm.
@anonym_c02f50 Keďže tento mesiac má prísť na svet moje druhé dieťa, tak ďalšie tehotenstvo neprichádza do úvahy. Určite nie v dohľadnej budúcnosti. Takže odporúčate radšej kondom?
@anonym_autor ten tiež nie je najspoľahlivejší, o čom svedčí kopa príspevkov v podobných témach, jedine ho s niečím kombinovať. Inak ešte som nepočula, že by mali muži po vazektómii nejaké problémy, zopár z našej partie, s ktorou športujeme, ju podstúpilo, aj tu na MK nič také nikto nespomínal. A bolestivá? Nežartuj, žena si počas svojho plodného obdobia odskáče toho nepomerne viac. A ak pár deti neplánuje, prečo tu spomínaš haváriu? Ak už má muž aj žena svoj vek, tak deti nechcú, bez ohľadu na to, koľko ich majú.
@anonym_94a0f2v Ak by muž šiel na vazektomiu a niečo by sa stalo (napr. automobilová nehoda, choroba a smrť deti) prisiel by navždy o možnosť mať prirodzené deti. Takže toto určite nie. Plus množstvo zdravotných komplikácií (trvala bolesť semenníkov, alergia vlastného tela na svoje spermie a vazektomia, ako rizikový faktor, ktorý zvysuje pravdepodobnost rakoviny semenníkov a prostaty), kvôli ktorým pre nás vazektomia nie je akceptovateľná.
@anonym_autor tak to ti poviem, ze ak by mi vymrela polka rodiny (duplovane deti) pri autonehode, tak "doplnenie genofondu" by bola moja posledna starost.
Vazektomia je to najlepsie riesenie, ked uz deti su a mas staleho partnera.
Na margo roznych foriem prostriedkov proti pocatiu... statistiky hovoria jasne... tieto "sukromne prihody a skusenosti" su absolutne nepodstatne.
Ja tiez mozem 15 rokov behat so zatvorenymi ocami cez prechod na cervenu a nic sa mi nestane, ale to neznamena, ze je to vporiadku a bezpecne.
Ak niekto naozaj nechce dieta, tak su prostriedky bliziace sa 100% (abstinencia 100% okrem ducha svateho 🙂 )

Nam fungovalo roky, prerusovany ale len 11 rokov momentalne 20tt 😆 takze jedine kondom