Hormonálny krúžok

22. júl 2023

Ahojte máte skúsenosť s hormonálnym krúžkom? Je spoľahlivý, ste spokojné? Je táto forma trochu šetrnejšia ako tabletková antikoncepcia, obsahuje menej hormónov?
A cenovo to ako vychádza?

struhanka
22. júl 2023

Spokojná. Mala som Nuvaring, teraz Ornibel - ten netreba skladovať v chladničke. Dá sa kúpiť krabička na 3 mesiace alebo kusovo z balenia. Cena okolo 11 E.

domireb
22. júl 2023

S krúžkom som vydržala mesiac. Ako, šetrnejšie než tabletky, preto som aj menila tabletkovú HA na krúžok, ale vedľajší účinok bol brutal, aj gynekologička povedala, že sa s takým ešte nikdy nestretla. Libido som mala na 1000%, vkuse zo mňa tieklo, 🍑 som mala ako v ohni, ja som nemohla ani sedieť v autobuse do roboty, lebo som z toho vrnenia na sedadle pomaly urobila, nemohla som zaspať z chuti, a sex úplne zle, ani za hodinu na mňa neprišiel orgazmus. Ozaj neviem, čo za hormóny sa tam dole vzbúrili, ale to sa nedalo vydržať,ani som nešla vybrať zvyšné dávky z lekárne. Nebyť toho,ostala by som na krúžku. Bolo to asi v r. 2017.

lenuska9999
22. júl 2023

@domireb to by som brala také vedľajšie účinky 😀😀😀 ale Nie. @autorka: ja som mala tiež krúžok, je šetrnejší ako píšeš, obsahuje menej hormónov, no mne sa z neho stále robili mykozy. Nie je to ako teliesko, že je zadunute až v maternici a cez krcok sa ti tam nič nedostane. Ale máš ho v posve , tým pádom sa tam vedia ukladať všelijaké baktérie a ako som povedala, mala som veľmi časté mykozy, tak som ho prestala používať, hned to prešlo

marika9876
10. sep 2023

Ahojte, mam na predaj 2ks krúžkov Ornibel, exp. 06/24 ak by mal niekto záujem. Musela som prejsť na tabletky kvôli vedľajším účinkom. Celý čas som ho cítila, tlačil ma, aj som cítila ako keby pálenie, mala som cely čas špinenie a bolo mi zle od žalúdka. Gynekologička mi vravela, že s takou silnou reakciou naň sa ešte nestretla. Ale väčšina si krúžok chváli.