icon

Intímny manželský život v kresťanskej rodine

lukihomamina
19. dec 2013

Ahojte, uvedomujem si, ze toto je velmi osobna otazka a mozno aj nie vhodna na MK, ale ak by ste s tym nemali problem...chcela by som sa opytat {predovsetkym veriacich zien} ako realizujete intimny zivot so svojim manzelom {myslim tym, ci s nejakou formou ochrany alebo ?} ....viete ja moc neverim billingsovej metode.....dakujem

erique12
2. jan 2014

@cmulinko
no aspon ucastnicky tejto temy ano 🙂 hehe

ja nikoho neodsudzujem, len nechapem, ze ako mi az teraz mohlo zapnut..... ja nezijem "krestansky", ale snazim sa zit najlepsie podla mojho svedomia a vedomia, nerobit druhym to, co nechcem aby oni robili mne, zit a nechat zit..
skor by sme sa mali zamerat na vychovu nasich deti lebo az sa toto stane zvykom a tradiciou (co sa asi uz deje) tak tazko to menit lebo ved to je "normalne"vsetci to robia....
a nikto sa uz nad nicim nezamysla.... dcera ma 16. priatela, tak sup nasadit hak.... 😠

erique12
2. jan 2014

@cmulinko
a samozrejme, ved kto asi vynasiel hak? a este chuderam zenam vsugerovali, ze "mame to pod kontrolou".... smutne a totalne zle....

cmulinko
2. jan 2014

@erique12 mas pravdu.ja kazdy vecer v robote pocuvam radio kde je taky jeden dobry diskusny program o vselicom moznom a nedavno bola tema o antikoncepcii pre mladych ludi a co na to hovoria rodicia....skoro kadza jedna matka suhlasila s tym,ze by nemala problem dat predpisat svojej nastrocnej dcere HAK uz aj za ucelom prevencie aj ked nema staleho partnera...dokonca jedna matka zavolala,ze jej dcera ma 14 rokov a ma priatela a ona s nou utekala k lekarovi predpisat jej HAK...taka je dnesna osveta,lebo vraj oni to budu robit aj tak a nema ziadny vyznam sa o tom s nimi bavit.ked uz rodic ma taky pristup,tak sa necudujem kam ten svet speje a co z nasich deti vyrastie a kde sa nasa benevolentnost dostane....vsak len povolujme povolujme dalej ale ta '' horka stava nasledkov'' sa bude tazko pit.

erique12
2. jan 2014

@cmulinko
hrozne :(
ale jednoznacne dceram nezakazeme sex! urcite si povolenie pytat nebudu to je jasne. ja len dufam, ze budeme vediet podporit dceru v "zdrzanlivostï", az s tym pravym a z lasky 🙂
a mat uctu k sebe a k zivotu... lebo to uz spolocnost nevie, co to je :(

kamilkka
2. jan 2014

ja by som ženam kotré uživaju HAK navrhla, aby si ich priateľ dal podviazať semenovody, je to ambulantny zakrok, trva chvilku a plodnosť sa da vratiť, ak to bude chcieť.... ma to menej nežiaducich učinkov a je to lacnejšie ako uživať cheniu cely život 😝

billam
2. jan 2014

No mne určite nebude žiadna cirkev zakazovat, alebo príkazovat co mam a co nemam robit so svojim telom /zvlášť ak je tam len chlapske osadenstvo v robach 🙂/

h2
4. jan 2014

@cmulinko
@erique12
Ahojte dievčatá, až mi rozum zastáva nad tým, čo tu u vás čítam. Že "chuderám ženám vsugerovali...". Nuž, ja som jedna z tých chudier. 🙂 HAK beriem, lebo to vyhovuje MNE! Pri jej užívaní sa mi upravil cyklus, ktorý som nikdy nemala pravidelný, zmiernilo sa mi krvácanie a hlavne bolesti, ktoré som mala také, že som minimálne jeden deň nebola schopná normálne fungovať. Navyše, keďže ďalšie dieťa už neplánujem, mám istotu. A určite si nemyslím, že je v poriadku, predpísať HAK 14-ročnej, ale prečo nie napríklad takej 17,18-ročnej? Ak si niektorá mamička myslí, že dokáže takúto dcéru "ustriehnuť", aby nesexovala, tak je na veľkom omyle. A určite lepšie chrániť sa, než maturovať s bábatkom.
A ešte k tej abortívnej povahe antikoncepcie (už som to sem písala, no ale asi to musím zopakovať): hormonálna antikoncepcia v prvom rade zabraňuje ovulácii, to je jej hlavný antikoncepčný účinok. Takže, ak sa berie pravidelne, tak, ako sa má, tak žiadne embryo ani len nemá šancu vzniknúť.
@kamilkka No, už vidím, ako si muži nechávajú dobrovoľne do seba rezať a neskôr prípadne ešte raz, ak by chceli mať niekedy ešte predsa len deti. Myslím, že tento zákrok podstúpia dobrovoľne len tí muži, ktorí už naozaj vôbec nikdy žiadne deti za žiadnych okolností nechcú a to až tak veľmi, že neveria ani žiadnej ženskej antikoncepcii.

svetlanatina
4. jan 2014

@lukihomamina Necitala som predosle prispevky, tak dufam, ze neveriaci budu tolerantni voci nam veriacim. My veriaci mame urcite pravidla, ktore musime dodržiavat, tak myslim, ze je uplne namiesta tato tema. Sama som sa zaujimala touto temou a hladala som odpovede na nezodpovedane otazky, ze co je dovolene a co uz nie. Tak ti napisem co som sa dozvedela. V Knihe o bilingsovej metode som sa dozvedela, ze prave Cirkev odporuca pouzivat bilingsovu metodu pretože je to prirodzena ochrana. Cirkev neodporuca ine formy ochrany, neodporuca antikoncepciu. My s manzelom fungujeme na bilingsovej metode dlho, sexujeme vzdy podla toho. Viem, ze mam plodny den, tak viem co ma caka. Ak viem, že mam neplodny den, tak viem, ze je to ok. A tak. Som rada, ze si tuto temu otvorila, lebo je nacase zaoberat sa aj takymi podstatnymi vecami.

svetlanatina
4. jan 2014

@h2 Z tvojho prispevku som pochopila, ze si neveriaca. Ta, ktora otvorila tuto temu v uvode jasne napisala, ze sa pyta zien veriacich. Je to dolezite. Ju nezaujima nazor neveriacich. Nazor neveriacich pozna, preto sa on nezaujima. Ja ju rozumiem, pretoze som tiez veriaca. Skusme sa tu viac chapat a menej kritizovat, aby nam neunikla podstata veci.

svetlanatina
4. jan 2014

@billam Vies tu nejde o to, ze cirkev nieco zakazuje. Ide o to, ze zakladatelka temy je veriaca a snazi sa dodrziavat to co by mala voci Cirkvi. Ja som tiez veriaca a mam nejake povinnosti, nemozem si robit co sa mi zachce, musim respektovat pravidla, ktore Cirkev dava. Nie je to z donutenia, je to slobodne rozhodnutie daneho cloveka. Slobodne si volim, ze budem chranit zivot prirodzenou formou ochrany. My veriace respektujeme vas neveriace, tak snazte sa respektovat aj nas veriacich. Tu nejde o to, ze zeny su nejake chudery ako si pisala. Ja s mojim muzom sexujeme a pouzivame tu bilingsovu metodu, ktoru Cirkev dovoluje a zatial som spokojna. Sex si vychutnavam so vsetkym co k tomu patri.

billam
4. jan 2014

@svetlanatina Boh nam dal slobodnú vôľu....uz len to, co pises sa tomu vymyka..."máte pravidla, ktore musíte dodržiavať"...."ja som veriaca a mam nejake povinnosti, nemôžem si robit co sa mi zachce, musim rešpektovať pravidla, ktore Cirkev dava"...vy sa neviete/nechcete same rozhodnúť? Musíte slepo nasledovať/počúvať, co Vam ženám kážu obyčajní smrtelnici - MUŽI??? Ktorí sú vo vela prípadov horší nez ostatní...nez neveriaci?!
Nehnevaj sa, ale je to pod úroveň ženy, aby jej nejaky muz /ktory ani nejdem pisat, co za hriechy robi/ diktoval, kedy má sexovat a co si má so svojim telom robit....to je k Cirkvi.....co sa týka Boha - on nikdy nepovedal neuzivajte HAK, ani žiadne telieska....v tom je rozdiel medzi cirkvou a Bohom. Boh nam dal slobodnú vôľu a je na každom z nas, ako k tomu pristupi. Nikoho za nic netrestá...to len vaša skazena cirkev!!!

cmulinko
4. jan 2014

@h2 a mne sa az rozum zastavuje nad tym,ked reagujes na mna bez toho aby si citala vsetky moje prispevky...ja som do tejto temy nepisala prvy krat na tejto stranke 🙄 .kde som pisala,ze zena,ktora bere HAK je chudera?Kde som sa nevyjadrila jasne k hlavnemu principu ucinkovania HAK,ktora je zabranujuca ovulacii...pises mi to tu jak nevedomej a pritom som o vsetko tu podrobne pisala...ja viem ako funguje HAK...a tusim si si ani neprecitala diskusiu (nie osocovanie ci hadky ) aj o abortivnom ucinku HAK (niekto sem dal zaujimavy link-pohladaj si to )...mimochodom som to nebola ja,ktora toto vsetko zacala propagovat.Ja som bola ta,ktora sa snazila vysvetlit druhej uzivatelke nech si nemiesa hrusky s jablckami a nech sa nesnazi dat do popredia abortivnu cast antikoncepcie,ked funguje na baze hormonalnej a suhlasila som s nou v tom,ze ak hormonalna cast zlyha tak nastupuje cast abortivna co bolo velmi dobre vysvetlene v tych linkoch co sem boli dane a mozno su napisane aj v pribalovom letaciku (neviem,neberem HAK ale ty ano....,kukni si info o ucinku mas ho pred sebou )..Vidis ten rozdiel teraz?...Ale tiez by si to vsimla ak by si citala celu diskusiu...ty si prides,reagujes na posledny prispevok sa si hrda na seba...no bud a vela zdravia pri brani HAK...ber ho hoci aj na kila denne...mne je srdecne jedno a tiez som sa uz k tomu viac krat vyjadrila.Dalej argumentujes tu o predpisani HAK pre 17-18 rocnu...toto zasa co je za argument? Snad 18 rocna ma svoje kompetencie.Pisala som o detoch...13-14 rocnych dievcatkach vo vyvoji,ktorym sa predpisuje HAK za ucelom nie liecebnym pri roznych problemoch tykajuceho sa periodickeho cyklu ale antikoncepcnym...podla mojho vedomia 18 rocna nepotrebuje povolenie rodicov...moze si ju dat predpisat na vlastnu zodpovednost bez suhlasu rodica.Ci ty das suhlas pred 18 rokom tvojej dcerky na HAK ako formu antikoncepcie mi je tiez srdecne jedno...ty si ju porodila a ty za nu zodpovedas....ci sa mi to zda byt spravne?Nie nezda ani zdaleka....lebo napriek tomu,ze si to sem uz pisala o tom ako embrio nema sancu ak sa bere HAK tak ta musim sklamat,ze nie si dostatocne informovana a bola by som rada ak by sa ozvali stastne mamicky,ktore brali HAK pravidelne a zodpovedne a dnes drzia svoje deti v naruci...osobne poznam az 3 taketo pripady z mojho okolia a jednu z tejto stranky.

sissmiss
4. jan 2014

@cmulinko Kde si pisala ze abortivny ucinok HAK je klamstvo? Budem ta citovat:

"cmulinko @kallocka HA nie je abortivna...je to aj v nazve...je to hormonalna antikoncepcia,chemicka reakcia....vela zien si mysli,ze HA je abortivna.Pri HA nedochadza k produkcii vajicok proste ten process je zastaveny chemicky pomocou hormonov,ktore simuluju v tele tehotenstvo...teoreticky by teda k produkcii vajicok nemalo dojst ale nie jedna stastna mamicka drzi dnes v naruci svoje '' nedozrete vajicko'' emoticon"

...a o par stranok...

"cmulinko @evening_star v podstate ja som nevylucila abortivny ucinok HAK len ho nedavam do porednej hlavnej charakteristiky ze HAK je abortivna antikoncepcia....spravne je ze je AJ abortivny...ale v prvom rade zabezpecuje antikoncepcny ucinok na zaklade hormonov...inak by sa nevolala Hormonalna antikoncepcia.Ja sa o nic ine nesnazim len o nemylenie si pojmov.......tym,ze ja tvrdim o hormonalnej antikoncepcii,ze je hormonalna a az v druhom rade abortivna v urcitych percentach...tym nikoho nezavadzam a neodbocujem od pravdy...ale pomenuvam veci tak ako naozaj su a nezavadzam zeny ty,,ze sa im snazim nanutit prvorady ucinok HAK ako abortivny,lebo tento mimochodom LIEK neucinkuje hlavne abortivne ale hormonalne."

Zaujimave....Zrejme si predsa len ten google pouzila a docitala si sa ako to je a pozmenila svoj nazor.

cmulinko
4. jan 2014

@sissmiss nezmenila som nazor...s danou uzivatelkou sme mali debate o tom,ze ona tvrdila,ze HAK je abortivna...ako primarny ucinok...co nie je.Reagovala som na to,ze ani v pribalovom letaku nie je HAK v skupine abortivna antikoncepcia ale hormonalna antikoncepcia a preto som nesuhlasila s tym ako to uzivatelka napisala a navadzala na to,ze HAK je abortivna a k tomu bol moj prvy prispevok co si skopirovala....ale suhlasila som s tym u druhej uzivatelky (moj druhy tebou kopirovany prispevok ) ked sme sa bavili AJ o abortivnom ucinku HAK.Teraz sa snazis o nieco co vobec nei je v tvojom pripade podstatne len aby si zas s niecim argumentovala...a nepotrebovala som google...ja som si otvorila aj ten link co je v tejto diskusii o abortivnom ucinku HAK a normalne sme diskutovali s uzivatelkami.. ( .ja nie som z tych co si potrebuju nieco dokazovat ako ty teraz )....nasledne som si cele precitala co mi poslali alebo napisali a reagovala som aj na ten link a na to co vsetko tam bolo popisane a ukoncili sme to tak,ze v podstate sme mame obe pravdu...ale to som uz tiez pisala a zas by si to vedela ale ty mas teraz potrebu do mna rypat vyhladavas len moje prispevky ako vytrhnute kontextu celej konverzacie s tymi uzivatelkami,ktore potom nemali ziadny problem lebo sme normalne diskutovali a akurat ty teraz sa o nieco snazis teraz akoby som neviem co zleho napisala ...tak si rypni teraz do mna ked sa ti ulavy.do buducna nemusis kopirovat uplne celu konverzaciu s nimi...da sa to dodatocne cele precitat....nech tu nie ze zas na 3 strany to iste co je aj v predoslych 3 stranach.

sissmiss
4. jan 2014

@cmulinko moje nervy... Ja teraz fakt neviem co napisat, a to sa mi nestava casto 😝 Na kazdu tvoju vetu ti mozem napisat tvoj citat kde si protirecis a robit ti vyklad toho co si pisala a ukazem ti ze si kakas do pusy, ale pri tebe mam pocit ze to je uplne zbytocne. Vdaka za toto stretnutie, boh v ktoreho verim ja mi asi chce naznacit ze si neviem priznat chybu ked mi dal do cesty teba ktora si nevie priznat chybu. Dakujem za lekciu

sissmiss
4. jan 2014

@cmulinko az teraz na par nadychov sa mi podarilo tvoj prispevok docitat, Pytala si sa ma v predch.tvojom prispevku ze KDE si pisala to a to, a ked ti to skopirujem tak zase pises ze som ti to nemusela kopirovat...Komunikujeme, toto tu sa vola doslovne ze diskusia, ak s tebou konkretne s tebou nesuhlasim a chcem ti to povedat, napisat, tak inak ako na teba reagovat to spravit neviem. NEvyhladavam tvoje prispevky, to pan boh potes, ale si ma predchvilou poziadala aby som ti napisala. Zaujme ma ak niekto pise nelogizmy alebo si protireci, na 90% ani nereagujem, takych tu je mnoho, ale inteligencia ich nepusti zeby si dokazali aj nieco uvedomit a pochopit co je logicke a co nie je logicke. Ty si pisala pomerne technicky k veci, aj ked si si to prisposobila, tak ma to zaujalo a chcela som ti ukazat aj druhy pohlad. Asi som sa sekla ze by sa dalo diskutovat.

cmulinko
4. jan 2014

@sissmiss myslim si,ze ani jedna z nas nepise o ziadnej chybe (ja som ta nikde neziadala priznat si chybu )...tieto nase posledne prispevky maju miesto skor v IP hlavne to tvoje o kakani do pusy (podla mna taketo veci nepatria sem nech si uz myslis cokolvek mam aj IP tam mi toho mozes '' nakakat dost '' ). Ja nemam ochotu v tom pokracovat,takze mier ano? 🙂

sissmiss
4. jan 2014

@cmulinko to som trosku prehnala, uznavam, ale vypytat si citat kde pises to a to a potom ma tu zotriet ze naco ti to pisem? Hmmm? Trosku take, no... Dobre.
Fakt som chcela diskutovat, mna velmi zaujima aj tato tema asi ako jedna z miliona, proste vsetko ma zaujima co si ludia myslia, ako robia a preco tak robia a ked zacnu tvrdit ze toto a toto je tak a tak, tak ma zaujima preco si to myslia

cmulinko
4. jan 2014

@sissmiss ja som ta vedome zotret nehccela (niekedy cloveku napomaha vyjadrit sa nestastne akasi naprudenost 😉 ) ak to tak citis ja sa ti ospravedlnujem a fakt nechcem tu pokracovat takymto sposobom...vsak ja proti tebe nic nemam a ak ta nieco zaujima co a preco robim tak ja ti rada odpoviem...aj ked sa ti to nezdalo,ze by si so mnou mohla viest normalnu diskusiu...mozeme to skusit od znova 🙂

h2
4. jan 2014

@svetlanatina Neviem, ako si to z môjho príspevku pochopila, pretože som veriaca. 🙂

sissmiss
4. jan 2014

@cmulinko Dakujem 🙂 Tiez sa ospravedlnujem.

Mna naozaj zaujima ze preco napr.metoda prerusovana suloz je menej prijatelna pre krestanov ako plodne a neplodne dni. Ak je aj dovod len ten ze lebo Onan v Biblii...mne to aj staci na pochopenie ze preco nie prerus.suloz. Alebo nieco podobne z Biblie. Ale to ze jedno vyzera tak lepsie asi ako to druhe to mi nesedi...rada by som vedela ako to je.

h2
4. jan 2014

@cmulinko Pomóóóc, toľko kameňov z Tvojej strany na moju hlavu!!! ☹
Na svoju obhajobu: Väčšinu z príspevkov som čítala, dokonca som do tejto diskusie prispela 11x! Čítala som aj Tvoje príspevky, aj keď priznávam, že tak asi od strany 13 do 15 som možno vynechala. Reagovala som na vašu diskusiu s @erique12 . Nie všetko, na čo som reagovala, si písala Ty, niečo ona, takže ak sa Ťa dotklo, že reagujem aj na Teba, tak sa Ti za túto donebavolajúcu nespravodlivosť úprimne ospravedlňujem.
Neviem, kde si zobrala, že som na seba hrdá, ak sem niečo napíšem. Ty si po každom príspevku na seba hrdá? Aj po tom, čo si napísala mne, kde si ma sfúkla, ako malé decko?
A na záver už len to, že ak poznáš 3 ženy, ktoré brali HAK pravidelne a zodpovedne a napriek tomu majú deti, tak potom zlyhala aj tá abortívna časť antikoncepcie. (Ja osobne nepoznám ženu, ktorá by brala HAK "pravidelne a zodpovedne" a napriek tomu by otehotnela, zdá sa mi to priveľké percento, zrejme poznáš veľmi veľa žien.) 🙂
Všetko dobré Ti želám, úprimne. 😉

cmulinko
4. jan 2014

@sissmiss ja odpoviem len za seba resp za nas oboch s manzelom. Nebola som zdaleka veriaca zena pred tym nez som spoznala manzela a zila som 6,5 roka s muzom praktizujucim prerusovanu suloz a nepamatam si na jediny orgazmus,ktory sa mne podaril skor ako jemu Nebral na to velky ohlad...on skoncil a tym padom som skoncila aj ja.S manzelom som nikdy nepraktizovala prerusovanu suloz...ak z toho vynecham krestanske dovody tak u nas su aj dovody prakticke...skoro vzdy sa nam podari dobehnut do ciela spolocne 🙂 Je to nieco neopisatelne krasne co som nikdy pred tym nezazila..len s mojim manzelom ...ak by si to v tej chvilke rozmyslel moj manzel a '' vycuvol '' by tak ma ukrati o tie prijemne chvilky a musel by to dokoncit inym sposobom co on neuznava,lebo je ku mne pozorny a ohladuplny.V druhom rade samozrejme je tam aj ta cast ktoru spominas z Biblie a vseobecne ucenie cirkvy nepovoluje ziadnu antikoncepcnu formu,ktora zabranuje vniknutiu spermiam do posvy,alebo narusa periodicky cyklus zeny. podla mojich vedomosti jedina forma regulacie pocatia povolujuca cirkvou je metoda plodnych a neplodnych dni a samotna cirkev ju neoznacuje za antikoncepciu,lebo nenarusa cyklus zeny a nebrani spermiam dostat sa do posvy....a myslim si,ze prave preto tuto metodu prijali a akceptuju ako regulaciu pocatia...som si ista,ze tato metoda bola prijata aj ako nasledok akehosi natlaku spolocnosti na cirkev.Metoda je na baze sebapozorovania,nic sa tym nezastavuje,proces periodickeho cyklu je zachovaly cize je aj zdravotne neskodny.Co sa cirkvi tyka,tak tieto veci okolo nenarusenia prirodzeneho ukoncenia sexualneho aktu je velmi dolezity aj pri pri lieceni neplodnosti kde by sa za krestanskych okolnosti nemohli odobrat spermie pomocou masturbacie ale len z posvy zeny a nasledne sa tie spermie mozu preskumat (mnozstvo,vitalnost a podobne bezne testy ) (som si vedoma toho,ze len mizerny pocet krestanskych parov praktizuje tuto metodu ak sa jedna o tak citlivu vec ako je neplodnost )..a nebudem sa hrat na hrdinku,ze by som nic take nespravila,lebo si myslim,ze by s tym manzel problem nemal ale co sa tyka umeleho oplodnenia,tak tam sme jednoznacne na rovnakom nazore-Nic pre nas.......ale to uz odbieham od podstaty temy

cmulinko
4. jan 2014

@h2 ach jaj...ja uz to vzdavam v tejto teme a nemam chut v tom pokracovat. Za moj predosli prispevok s '' kamenmi na tvoju hlavu '' sa ospravedlnujem a uz sa posumne dalej.

erique12
4. jan 2014

@h2 tak si sa sekla, lebo ja som na tvoj prispevok vobec nereagovala 😉 si to este raz dobre pozri....

vejula
4. jan 2014

@sissmiss
@cmulinko baby no ja neviem, pre mna je uplne každa forma antikoncepcie neprijatelná - nie z naboženských ale z osobnych dôvodov . HAK - chemia, do toho by som teda nešla. Kondom - tak polovica vzrušenia je cez gumu fuč, prerušovaný styk - o to najlepšie by som prišla aj ja aj mm, plodné neplodné dni - najväčšia chuť zrovna cez plodné dni.... Chvalabohu ešte dieťa chcem tak neriešim. Ale neviem si predstaviť čo budem robiť ked pride doba, že si s mm povieme, že dosť... To fakt neviem 😖

sissmiss
4. jan 2014

@vejula ja mam dve a este jedno radi...ale potom...mam 30r, este tak 10-15rokov plodnosti pred sebou... tiez netusim. Hak odmietam, prerus. a plodne dni nam zatial vyborne vychadzaju, nemam s ttm problem za cely svoj pohl. zivot, mam dar toho ze poznam svoje telo, ovulaciu, ale nie vzdy je to na 100%...

cmulinko
4. jan 2014

@vejula nakoľko moj manžel ma takú prácu,že v noci som doma sama až do rána tak s každodenným chodom domácnosti a starostlivosti je otázka chuti tá najnepodstatnejsia.chuť si človek správy aj sám ak mu záleží na budovaní si vzťahu s partnerom.darmo mám chut,ked on akurat maká v práci.darmo mám chuť poobede,ked som ja v práci a darmo mám chuť tank o 8 ked už je aj manžel konečne doma...škola volá a povinnosti okolo deti.u nás jedine víkend.to je obeta za to,že máme prácu,deti a sme ďaleko od akejkoľvek pomoci zo strany rodiny.nie je až tak ľahké otehotnieť za takých podmienok.ja by som sa aj potešila ak by to vyšlo.

sissmiss
4. jan 2014

@cmulinko vdaka za odpoved. Mna to zaujimalo lebo logicky v metode plodnych a nepl.dni a v prerus.sulozi rozdiel nevidim. Je nieco o tom aj v Biblii alebo viac menej len cirkev ma taky nazor? Ja tiez neuznavam hak, ale len zo zdr.hladiska a nejako sa mi to prieci, zda sa mi to prilis zasahujuce

vejula
4. jan 2014

@cmulinko ved to je samozrejme, že neskačem na muža hned ako mam chuť. Ano chuť sa da navodiť ale napriek tomu, najlepšie to je hlavne počas plodnych dni.