Intímny manželský život v kresťanskej rodine
Ahojte, uvedomujem si, ze toto je velmi osobna otazka a mozno aj nie vhodna na MK, ale ak by ste s tym nemali problem...chcela by som sa opytat {predovsetkym veriacich zien} ako realizujete intimny zivot so svojim manzelom {myslim tym, ci s nejakou formou ochrany alebo ?} ....viete ja moc neverim billingsovej metode.....dakujem
@irriss a finito emoticon emoticon emoticon ..ale uznej Francesco je frajer... emoticon
ta prva cast vety mi pride ako suhlas s názormi maca-p, no a kedze s nou suhlasis tak si ako ona a ta druha cast o Francescovi to si ako myslela? a nepisala som ze urazate mna ale cirkev, no kedze do nej patrim tak teda aj mna...na to ze si ako pises susedka sv. Otca, tak by som od teba cakala o nieco viac dostojnosti🙂
@inspiration2 si si to po sebe spatne precitala? ako som ja poprela zakladny biologicky fakt? si myslim ze ho popieraju tie, ktore ho nerespektuju.
@ninuska8
To, co Ti prijde mi je u prd...a Tobe na prd...kdyz nechapes podstatu..a Francesco je frajer, to je co? ZLE? pospinila jsem cirkev? ..i kdybych si o nem nechavala zdat eroticke sny, tak je to VSEM krestanum u prd......a mozna by se sam Fr. i zasmal...
A mimochodem..kdyz umiral Giovanni Paolo secondo..psala jsem mu do nemocnice se synem telegramy-basne , ktere ve Vatikane jsou vystavene..takze asi tak..takovy je muj postoj k cirkvi..
VOLNYYYYYYYYYYYY..presne takovy, jaky si OTEC preje..svobodny a volny...
p.s. Jsem sousedka sv. otce..deli nas jen par kilometru a myslenka ma vzdalenost NULA..takze klidne s nim muzu v myslenkach a spiritualne usinat a byt mu blize NEZ TY s celou virou...
@irriss ouu ako si sa rozohnila, vidno ze uz mas v sebe talianky temperament...ale na jedno si zabudla, viera nie je o kontaktoch a susedstve a o takej volnosti aku opisujes ty...viera je najma o kontakte so zivym Bohom, o pristupe k bliznym a aj o pokore a ta mi zatial v tvojich príspevkoch chyba...ale asi to bude tym prostredim kde zijes🙂
@ninuska8 Vis, mezi nama je VELKY rozdil..ja neprosim Otce nebeskeho o co Ty..
vim, ze pokud se nespolehnu sama na sebe, NIKDO mi nepomuze..a aby mne menil nekdo jiny, to by pro mne bylo ostudou..
Zvlaste kdyz o svych chybach vis, naprav je sama..at se nemusis vymlouvat, ze "ON" Ti nepomohl..snaz se TY SAMA o napravu...jako zde ve svem Statusu..
Nebeský Otče, urob zo mňa lepšiu mamu... Nauč ma chápať moje deti, počúvať trpezlivo to, čo musia povedať a s láskou odpovedať na všetky ich otázky. Chráň ma od toho, aby som ich prerušovala alebo im oponovala. Daj, aby som bola k nim tak vľúdna, ako by oni mali byť ku mne. Nedopusť, aby som sa niekedy smiala na ich chybách, alebo sa uchýlila k zahanbeniu či zosmiešňovaniu, keď sa mi znepáči ich konanie. Nech ich nikdy netrestám pre vlastné sebecké uspokojenie, alebo aby som ukázala svoju moc. Nech ich nevystavím pokušeniu klamať alebo kradnúť. Stále ma usmerňuj, aby som im každým slovom a skutkom ukazovala, že čestnosť prináša šťastie. Prosím ťa, uzdrav ma z môjho lakomstva. A keď nebudem vo svojej koži, pomôž mi, môj Pane, radšej byť ticho. Nech si vždy uvedomujem, že moje deti sú deti, a že by som teda nemala od nich očakávať názory dospelých. Daj, nech ich neokrádam o možnosť poslúžiť sebe samým a robiť vlastné rozhodnutia. Obdaruj ma múdrosťou, aby som im vyhovela vo všetkých ich rozumných žiadostiach a odvahou odoprieť im privilégiá, ktoré by im uškodili. Urob ma spravodlivou, pravdivou a láskavou. Môj Pane, daj, aby si ma moje deti vážili, milovali ma a napodobňovali ma, tak ako ja milujem a napodobňujem Teba.
tak akože pripisovať plodné a neplodné dni k daru od Boha je podľa mňa veľmi veľké popretie biologického faktu. Faktom je, že plodné a neplodné dni nemajú nič spoločné s plánovaným rodičovstvom, to len kresťanky si nahovárajú, keď odmietajú tehotenstvo, že takto to bolo vymyslené presne preto, aby mohli mať sex aj oni 😀 ďalších 2000 živočíšnych druhov má rovnaký rozmnožovací systém a to, prečo má žena neplodné dni má korene niekde inde ako teda v domienke, že môže mať sex, keď verí v Boha práve vtedy 🙂
tak naposledy ešte môj názor na prvú otázku ako mať sex v kresťanskom vzťahu v roku 2013 - choď ku svojej gyn a predpíš si HAK, buď si istá, že žiadny duchovný, čo má dieťa nepočítal žene s ktorou spával plodné dni, pretože je to vcelku zbytočné 😀
Je smutné a úbohé, že niektorí kresťania vedia do zbožnosti vložiť toľko neznášanlivosti a tak účinne poprieť hlavnú ideu kresťanstva - Boh je láska. Typický príklad: táto diskusia alebo klasické nenávistne syčiace babky v kostole, s pohľadmi prebodávajúcimi každú podľa nich hriešnu osobu. Aj matku a dieťa rušiace plačom omšu alebo slečnu s krásnymi nohami v minisukni. Ježiš miloval všetkých a nezavrhol ani Máriu Magdalénu, naopak. Plus naozaj si myslím, že úcta k viere sa prejavuje inak než bigotnosťou a neuznaním iného názoru než toho cirkvou prezentovaného.
@irriss Potom o sebe nemozes povedat, ze si veriaca, lebo verit Bohu je uplne sa odovzdat do Jeho vole, uvedomit si svoju "malost" a modlit sa, tak ako je to aj v tejto modlitbe...Neviem kto ta viedol k viere, ani to ci sa niekedy modlis a ako sa modlis...ja sa dnes skusim aj za teba🙂
@ninuska8 Jeziiiiiiiiiiiiiiiiiiis neeeeeee nemodli se za mne... nebo budu potrebovat rano esorcistu zavolat.. 😎
Rada...Kdyz vis, jaka jsi mama a jakou bys chtela byt, kde delas chyby....a pod. nepros o napravu Boha ...ale snaz se to napravit sama..pros o odpusteni, kdyz uz..a ne Boha....ale Deti
aaaaaaaaaaaaamen ☹
Radeji to skoncime, nebo budu zla..
Ctyri vrazdy staci, drahousku 😵 😵
@vranovcanka hlavne je ze ty vies očom viera nieje 😉
@yarnie preco by som mala uznavat znevazovanie a potupovanie? Milujem hriesnika ale nenavidim hriech a to je rozdiel...dufam, ze sa dievcata neurazaju, ale ja niesom ten kontemplativny typ krestanky s dlhou suknou a ulizanymi vlasmi, hoci ich teraz nechcem nejako ponizovat, Boh nechce aby sme boli ticho, ked vidíme hriech...snazim sa s laskou napomenut ale v skutocnosti mi je z toho do placu co sa tu deje
@zuzkat1 Co je normalne? Ist s prudom? Byt in? Byt trendy? Vsetci ohovaraju, aj ja budem? Vsetky zeru HAK aj ja mam? Vsetci maju max. dve deti, aj ja mam mat len tolko? Co je mierou normalnosti? Ja sa snazim zit pre Krista, od Ńeho si vyprosujem vieru do kazdeho dna aby som stale bola blizsie Nemu.
Táto téma je ideálnym príkladom ako ľudstvo napreduje len akosi mám pocit,že ľudskosť za ním ďaleko zaostava.
@ninuska8 normalne je napr.uznat ze nielen to tvoje riesenie je spravne.normalne je rozhodovat sa slobodne a niest si nasledky.normalne je napravat svoje chyby a nie prosit boha aby ich napravil atd. A ked sme pri tvojej uzasnej viere...nie je ruhanie chciet aby ta deti milovali a napodobnovali tak ako ty boha?? Chapes teba...
@maca_p neviem preco pises ze mam pochybnosti o rodicovskych kompetenciách...a ty nemas? si si vzdy stopercentne ista svojim pristupom k detom a ich vychovou? ja sa mam teda stale co ucit, preto aj ta modlitba v mojom statuse...a tymto sa lucim, prepacte ak som bola na niektore prilis ostra...idem si kriesit muza, lebo prisiel z koncorocnej kapustnice a vyzera hrooozne 😕 🤐 😵
@zuzkat1 no malo by tam byt ze "snazim sa milovat a napodobnovat" mas pravdu, je to pozicane...ale jasne ze sa snazim napravat sa, ale vzdy s Bozou pomocou, neviem, asi to nedokazes pochopit, kedze nie si veriaca...pre mna je to uplne prirodzene...Boha mam v mysli stale. Casto si opakujem tuto modlitbu: "Pane Ježišu Kriste, Synu Boží, zmiluj sa nadomnou hriešnym." To je moje radio v hlave niekedy🙂
@buducamama
Boh stvoril sex aby utuzoval vztah muza a zeny.Sex je dolezity,a kto tvrdi ze nie; je pokrytec.Nemal by vsak byt na 1.mieste vo vztahu.
Nikde v Biblii sa nepise ze Boh zakazuje antikoncepciu,ani neurcuje pocet deti..a uz vonkoncom netvrdi ze sex stvoril len za ucelom plodenia 😉
Precitaj si Piesen Salamunovu-je to uzasna kniha v Biblii priblizujuca lasku muza a zeny.
Boh nam dal slobodnu volu lebo nas miluje.
Vsetko zalezi od postoja nasho srdca,to je dolezite,ci davame Bohu priestor v nasich rodinach,manzelstve.....
ATK je rozna-ja osobne odmietam akukolvek abortivnu ATK(hormonalnu,alebo vnutromaternicove teliesko).Kondom je ok.
@yarnie
ano,v urcitych veciach mas pravdu....ale cielom tejto temy nie je kritizovat cirkev-na to su ine temy.Tu chcela veriaca mamina radu 😉
chapem ako to myslis,snazis sa kritizovat tradicnu cirkev a uplne rozumiem kam mieris,ale je kopec krestanov,ktori svoju vieru ziju uprimne,bez toho aby sudili.... 😔
my mame v nasom zbore ludi s roznou minulostou-byvaly vazen(ktory vacsinu svojho zivota stravil v base),zlodejka,kopec klamarov....ludia co stali na pokraji spolocnosti aj vlastnej existencie.... 😔 a nikto ich za ich minulost nesudi....lebo Jezis uplne zmenil ich zivoty a dal im druhu sancu 😵
@etuska ja som vyššie dala svoj názor k téme. Podľa mňa HAK nie, hlavne preto, že je zdraviu škodlivá, ale kondóm je ok. Dokonca aj generácia terajších 50-kov, ľudí, ktorí sa museli skrývať, keď chceli žiť vo viere, a boli perzekvovaní a vydržali, používala a používa kondómy (poznám konkrétnych, veľmi zbožných a dobrých ľudí.)
@ninuska8 ja už neviem, čo dodať. Tvoje výroky tu v tejto téme boli plné opovrhnutia, nepochopenia, odsudzovania, pýchy a povyšovania. Podľa mňa viac než nenávidieť hriech nás Ježiš svojim životom učil milovať ľudí. Keby si za celý život len jednému človeku pomohla nájsť cestu k láske a dobru, bude to viac, než keby si napomenula miliardu hriešnikov. A takto od seba a od cirkvi len odháňaš ľudí tým, ako sa zrejme cítiš byť iná, lepšia, správnejšia a ako nepekne sa s nimi rozprávaš. Ježiš naopak sa stal tým, kto žil s ľuďmi, hovoril s nimi a chápal ich. Nebolo mojilm úmyslom ťa priamo osloviť a kritizovať ale nedávaš mi inú možnosť, ja skrátka nechcem aby si dievčatá mysleli, že toto , čo tu prezentuješ je obraz súčasnej kresťanky. :(

@ninuska8 strach z otvorenej mysle som nikdy nemala 😎 na rady do zivota nepotrebujem fikciu.
btw, myslim, ze k teme si nic nepovedala a tymto moja konverzacia s tebou konci 😉
podavam realny pohlad, tak ako to v skutocnosti je. nezijem v iluzii, ze co bude potom. lebo potom, uz mozno nic nebude. kto vie?