Je antikoncepcia spojená s psychickými problémami?
Ahojte, prišla som sa poradiť kus s tymi, ktorí majú skúsenosti. Pár rokov dozadu som brala antikoncepciu, po dvoch mesiacoch od užívania mi nastali psychické problémy, ako boli úzkosti, tetania a taktiež poruchy príjmu potravy. Antikoncepciu som vysadila a som bez nej už 4 roky. Po skoro roku sa mi stav zlepšil, ale stále na sebe pociťujem úzkosti atd… teraz zas rozmyslam nad antikoncepciou ale obavam sa, že sa mi tieto veci znova “vratia” a zhoršia, aj keď nebolo dokázané, že to bolo z antikoncepcie. Máte niekto skúsenosti ? Poprípade niekto kto ma psychické problémy a berie antikoncepciu, ako to zvládate ? Rozmýšľala som taktiež aj nad vnútromaternicovým kolieskom, ale neviem. Ďakujem 🙂
Poradila by som sa s psychiatrom a nie na MK
Mne antikoncepcia tak dojednala psychiku. Že vlastná mama ma chcela už prefackať a partner mi dal ultimátum že buď to prestanem brat alebo sa so mnou rozide. Lebo bola som ako troska, v kuse som plakala, mala depresiu, vražedné myšlienky, myslela som že ma podvádza bála sa že ma opustí. Jak som to vysadila prešlo to chvála bohu. Nikdy viac už to nebudem brat
@lunalux A čo tak kondómy? Sú nehormonalne a žiadne psychické problémy pri nich žene nehrozia.
@lunalux Treba odrodiť a dať sa sterilizovať. A budeš mať pokojnú psychiku, odporúčam z vlastnej skúsenosti.
@anonym_40e458 Na tie mam alergiu 🙂
@lunalux Existujú však bezlatexové. Sú drahšie, ale ak máš alergiu, tak sa oplatia.

@lunalux citala som viac clankov o suvislosti hormonalnej atk a depresie a uzkosti (dokonca studie na muzoch boli kvoli tomu zastavene, u zien to “nevadi”). Takze spojenie u teba je naozaj mozne, sposobuju to synteticke hormony v atk. Osobne skusenosti s tym vsak nemam.