Je prerušovaný styk spoľahlivou ochranou pred otehotnením?
Ahojte, mám 18 a pár mesiacov tvorím pár s 23 ročnou priateľkou a dlho sme rozmýšľali, či sa chrániť alebo nie, ona je moja prvá takže skúsenosti príliš nemám a neviem, či je vhodné takto riskovať, keďže ešte obaja študujeme a naozaj netúžime po dieťati ale na druhej strane neviem, či to potom bude také príjemné hlavne pre mňa. Antikoncepcia nepripadá do úvahy, nechcem aby mala rozhádzané hormóny len kvôli mne, dá sa prerušovaným stykom dosiahnuť 100% “ochrana” alebo je to takto nezodpovedné? Ďakujem veľmi pekne vopred za odpovede.
@anonym_autor urcite nie. Nepokaz si zivot. A ani jej.
@anonym_d1e371 to je úbohé vysmievať sa mladému chalanovi, ktorý je zodpovedný.
@anonym_autor kondóm sú aj supertenke a žiadne také, že najprv bez kondómu a až po čase si ho natiahnes.Alebo pharmatex čipky, ale to by som neriskovala vo vašom veku.Ja by som si dala ATK už sú nizhohormonalne nech sa popýtať gynekológa.Aj bude kludnejsia a bude mať stabilné hormóny.
@belllinka aká?Snáď nie teliesko, ktoré sa mladým príliš neodporuca
@anonym_99ef5e to nie je vysmievanie sa, to je zhrozenie, ze 18 a 23 rocni mladi netusia kde je sever (po absolvovani zakladnej a strednej skoly, biologie a tak)...
roky som tak fungovala, čiže som chodila po tenkom ľade. Našťastie sa mi nezadarilo. Aj s manželom a cielene
Tym nevravím,že je to správne,ale priznávam ,že som tak robila
ja som tak prerusovane otehotnela, 20 rokov ani raz a potom 😭 takze vzdy je moznost
Používajte buď kondóm alebo ona nech si dá vnutromaternicove teliesko
@anonym_autor u nás to funguje. Otehotnela som len keď sme šli naplno.
My iba prerusovana , 20 rokov takto a žiadna nehoda (deti mame takže plodma som 😅) A to ideme aj cez ovulaciu atď.
Takže za mna ,kto takto otehotnie tak to chlap proste pustil .
Za ďalšie,my od začiatku ideme s tým do toho, ze berieme na vedomie možné tehotenstvo,ktoré stále neprichádza 😅. Dietatko by sme prijali.
Vy ak nechcete dieta,tak určite sa chrániť inak .
@anonym_autor prerusovany mozes "vediet" ako chces, ale urcite to je uplne naprd ochrana... takmer ziadna...
Hormony sa jej nerozhadzu, castokrat sa antikoncepcia predpisuje na "zrovnanie hormonov"... ak nema ine zdravotne tazkosti... to jej povie jej gynekolog (pecenove testy apod)...
Samozrejme, ze s prezervativom to nebude take dobre pre teba... ale akoze sorry...
@anonym_9c9bc3 my mame prerusovany sex uz dobrych par rokov, dokonca aj v case ovulacie, po potvrdenej ovulacii ideme na ostro a vsetko okaaa, deti mame len z normalneho styku. Ale ziadne druhe kola atd...No ale kedze sa jedna o studentov, mlady par, tak to neodporucam samozrejme.
@anonym_autor žiadna ochrana nie je 100%, pozri si "Pearl index". Každopádne o sexe bez ochrany by ste nemali ani len uvažovať, ak nechcete deti. A teda prepáč, ale zas taký rozdiel bez kondómu a s kondómom to nie je, aby ti to nejak uberalo na pôžitku. To je obľúbená výhovorka nezodpovedných chlapov a tak ako im nevyhovuje kondóm, tak im ani nevyhovuje starať sa o dieťa alebo platiť výživné.
@sissy27 no som zena, ale kondom je nieco strasne. Akoze brr...a je to riasny rozdiel, ani ziadny supertenky nie je taky, ze necitis rozdiel.
@anonym_autor nie nie je to ochrana a uz vobec nie spolahliva, zvlast ked mas 18...Tvoja 23 rocna frajerka by uz mala aspon nieco vediet. Je naozaj zarazajuce, ze dnesniy mladi ludia nemaju sajnu o takychto zakladnych veciac v tejto dobe, ked mas sancu si vsetko precitat a najst v sekunde zo spolahlivych clankoch na internete,myslim trocha aj teba, ale viac ju. Bud si robis srandu, alebo sa len nudite
@anonym_autor Prerušovaný styk,ani spoliehanie na neplodne dni nie sú 100% spôsobom na to,aby Vaša partnerka neotehotnela.Existuje nehormonalna antikoncepcia a v súčasnosti je aj hormonálna šetrná
@anonym_autor my takto fungujeme 15 rokov a vsetko ok. Vytiahni pred vcas.

@anonym_autor Áno, keď prerušíš styk s priateľkou na 10 rokov, tak 10 rokov neotehotnie (aspoň nie od teba).
V dnešnej dobe, kedy je všetko možné nájsť na nete, poradiť sa s umelou inteligenciou, píše sa o tom v každom časopise pre mladých, takúto základnú vec nevieš? Prerušovaný sex je najmenej bezpečný z hľadiska počatia.
A osobne si myslím, že zadanie písal nejaký trol, lebo toľko príspevkov, čo táto téma bude mať, asi nemá žiadna iná téma.