icon

Kedy začať nový cyklus pri HA ak som vracala a užila 2 tablety za deň?

koniarova
20. mar 2011

Už tu bola taká otázka, ale nedá sa diskutovať a nič sa ňou nevyrieši. Ak užijem v jeden deň dve tablety, tak mi samozrejme neostane na posledný 21-vý deň. Kedy treba potom začať užívať nové balenie? Keď si urobím 7-dňovú pauzu, bude ten začiatok vlastne o deň skôr ako obykle?Nehovorte, aby som si prečítala príbalový leták, vôbec to tam nie je rozumne vysvetlené. Alebo možno tomu len ja nechápem 😒. Budem normálne chránená po celý mesiac?

jarunka111
20. mar 2011

@koniarova nebudeš chránená a začni užívať nové balenie v 1.deň menštruačného krvácania

koniarova
autor
20. mar 2011

@jarunka111 Čiže si mám dať mesiac pauzu bez anti.?

jarunka111
20. mar 2011

@koniarova keď chceš, môžeš. Ide len o to, že nové balenie musíš začať v 1.deň menštruácie

koniarova
autor
20. mar 2011

@jarunka111 A keby som po užití tých 20 tabliet spravila 7 dňovú prestrávku a na 8 deň začala nové balenie /teda o deň skôr ako minulý mesiac/, to by prečo nebolo dobré? V tom letáku je to naozaj blbo napísané a všade radia inak.

jarunka111
20. mar 2011

@koniarova poviem ti, prečo by som to tak neurobila ja a ty sa rozhodneš: myslím si, že na to, aby bola HAK spoľahlivá sa má užiť tých 21 tabletiek a potom mať 7dní pauzu, tak to dodržiavam ja. Tiež som nedávno zabudla jednu užiť, tak som už riadne dobrala načaté balenie a pauza bola vlastne len 4dni, dostala som menzes a tam som si začala dávať nové balenie.

koniarova
autor
20. mar 2011

@jarunka111 A to s vyčítala z letáku? Alebo si sa s niekym poradila. Ja sa z toho neviem vysomáriť.

jarunka111
20. mar 2011

@koniarova čo či som vyčítala z letáku, ako to treba brať? áno, takto to tam píšu, pokiaľ lekár neurčil inak

pici
20. mar 2011

nerob si z toho vrasky. tabletky dober. 7 dnova pauza zacne 20 dni po uziti prvej tabletky... nie 21 a pokracuj v baleni tak ako mas. dodrzuj 7 dnovu prestavku, cyklus sa ti logicky posuva o jeden den...

a nie je pravda ze tabletky sa zacinaju brat 1.den cyklu... mne teraz po dlhej dobe lekar vypisal lieky a bola som 2DC a povedal , ze mam ich zacat brat... cize ono sa len odporuca prvy den cyklu.. nie je to nutne

koniarova
autor
20. mar 2011

@pici Ďakujem.

pici
20. mar 2011

@koniarova chranena si. nabuduce neber v jeden den viac ako jednu tabletku... to mas ako ked zabudnes... proste nedas si na druhy den dve... chranena si.. ak mas pochybnosti, pouzite radsej kondom...

jarunka111
20. mar 2011

teraz som "zmätená", tak načo sa potom píše, že to treba užívať 21 dní a 7 dní pauza? To môžem pojesť celý blister aj za 2 dni a má to taký istý účinok? nechápem to a to už nejaký rôčik ich užívam, či čo sú to nejaké novinky?

koniarova
autor
20. mar 2011

Mám kopec kamarátok, čo užívajú ATK a boli by ste prekvapené, aké v tom majú zmätky. Presne tak ako teraz u mňa. Podľa mňa je to tým príbalovým letákom, to čo sa tam chcem dozvedieť polopate, sa tam nedočítam. Napríklad, ako píše aj pici, že nemám brať v jedem deň dve tablety. A v tom mojom príbalovom letáku je doslova napísané, že ak zabudnem na tebletu, mám ju zobrať hneď ako si na to spomeniem, aj keby to malo znamenať, zobrať dve tablety v jeden deň naraz. 😒

jarunka111
20. mar 2011

@koniarova vidím, že je to ozaj všelijaké, tak aspoň pre mňa extra dôvod, aby som si to na 100% ustrážila a užila tabletky správne a nemusela toto riešiť. Lebo čím viac si bude dávať človek pozor, tak sa stane to, čo nechce 😉

koniarova
autor
20. mar 2011

@jarunka111 Presne ako píšeš. 😉