Kedy začať nový cyklus pri HA ak som vracala a užila 2 tablety za deň?
Už tu bola taká otázka, ale nedá sa diskutovať a nič sa ňou nevyrieši. Ak užijem v jeden deň dve tablety, tak mi samozrejme neostane na posledný 21-vý deň. Kedy treba potom začať užívať nové balenie? Keď si urobím 7-dňovú pauzu, bude ten začiatok vlastne o deň skôr ako obykle?Nehovorte, aby som si prečítala príbalový leták, vôbec to tam nie je rozumne vysvetlené. Alebo možno tomu len ja nechápem 😒. Budem normálne chránená po celý mesiac?
@jarunka111 Čiže si mám dať mesiac pauzu bez anti.?
@koniarova keď chceš, môžeš. Ide len o to, že nové balenie musíš začať v 1.deň menštruácie
@jarunka111 A keby som po užití tých 20 tabliet spravila 7 dňovú prestrávku a na 8 deň začala nové balenie /teda o deň skôr ako minulý mesiac/, to by prečo nebolo dobré? V tom letáku je to naozaj blbo napísané a všade radia inak.
@koniarova poviem ti, prečo by som to tak neurobila ja a ty sa rozhodneš: myslím si, že na to, aby bola HAK spoľahlivá sa má užiť tých 21 tabletiek a potom mať 7dní pauzu, tak to dodržiavam ja. Tiež som nedávno zabudla jednu užiť, tak som už riadne dobrala načaté balenie a pauza bola vlastne len 4dni, dostala som menzes a tam som si začala dávať nové balenie.
@jarunka111 A to s vyčítala z letáku? Alebo si sa s niekym poradila. Ja sa z toho neviem vysomáriť.
@koniarova čo či som vyčítala z letáku, ako to treba brať? áno, takto to tam píšu, pokiaľ lekár neurčil inak
nerob si z toho vrasky. tabletky dober. 7 dnova pauza zacne 20 dni po uziti prvej tabletky... nie 21 a pokracuj v baleni tak ako mas. dodrzuj 7 dnovu prestavku, cyklus sa ti logicky posuva o jeden den...
a nie je pravda ze tabletky sa zacinaju brat 1.den cyklu... mne teraz po dlhej dobe lekar vypisal lieky a bola som 2DC a povedal , ze mam ich zacat brat... cize ono sa len odporuca prvy den cyklu.. nie je to nutne
teraz som "zmätená", tak načo sa potom píše, že to treba užívať 21 dní a 7 dní pauza? To môžem pojesť celý blister aj za 2 dni a má to taký istý účinok? nechápem to a to už nejaký rôčik ich užívam, či čo sú to nejaké novinky?
Mám kopec kamarátok, čo užívajú ATK a boli by ste prekvapené, aké v tom majú zmätky. Presne tak ako teraz u mňa. Podľa mňa je to tým príbalovým letákom, to čo sa tam chcem dozvedieť polopate, sa tam nedočítam. Napríklad, ako píše aj pici, že nemám brať v jedem deň dve tablety. A v tom mojom príbalovom letáku je doslova napísané, že ak zabudnem na tebletu, mám ju zobrať hneď ako si na to spomeniem, aj keby to malo znamenať, zobrať dve tablety v jeden deň naraz. 😒
@koniarova vidím, že je to ozaj všelijaké, tak aspoň pre mňa extra dôvod, aby som si to na 100% ustrážila a užila tabletky správne a nemusela toto riešiť. Lebo čím viac si bude dávať človek pozor, tak sa stane to, čo nechce 😉
@jarunka111 Presne ako píšeš. 😉

@koniarova nebudeš chránená a začni užívať nové balenie v 1.deň menštruačného krvácania