Krvácanie pred doužívaním blistru a vysadenie antikoncepcie

lolitkaxi
27. sep 2015

Máte prosím podobnú skúsenosť? HAK Dayllette som začala užívať v máji 2015, pred tým som nikdy nič podobné neužívala. Počas užívania prvého blistra, som skoro celý cyklus špinila, väčšie krvácanie však ale prišlo ešte pred doužívaním blistra. Teraz beriem už 5 blister a poslednú tabletku mám užiť až v pondelok, no a krvácať som začala už dnes, a takto to bolo vždy aj v predchádzajúcich mesiacoch. krvácanie prišlo vždy skôr ako malo, Vždy ešte pred doužívaním. Chcem podotknúť, že tablety užívam vždy pravidelne a nikdy som žiadnu nezabudla užiť!!! Rozmýšľam aj prestať s užívaním, ale hoci je písané v príbalovom letáku, že môžem ukončiť kedykoľvek, predpokladám, že treba doužívať už začatý blister, ale aj tak sa bojím nežiaducého otehotnenia, už detičky máme a ďalšie už neplánujem. Ako to je teda vysadením HAK? Koľko dní pred vysadením sa už treba chrániť pri styku? Alebo stačí dobrať blister 24+4 aj keď bol nechránený styk a ďalší už nezačnem??? Budem vďačná za každú radu či skúsenosť.

babydesire
27. sep 2015

A aku hak pouzivas? To je 28 dnova (21hnedych a 7bielych) alebo 21dnovu (vsetky jednej farby + 7dni bez tabletiek) ?

lolitkaxi
autor
27. sep 2015

Tak presne to bolo takto, prvé 4mesiace som užívala Dayllu -21 aktívnych tabliet a 7dní pauza. Lenže teraz pred začatím užívania posledného 5. blistru , som bola v lekárni pre nový blister v piatok, ale momentálne túto Dayllu nemali a kedže som potrebovala tabletu užiť už v sobotu, tak mi poradila lekárnička, že môžem užívať aj Daylette to je 24+4neaktívne. Takže som hneď po 7 dňovej pauze, tak ako som mala začať v sobotu začala užívať túto formu 24+4. Ešte sa mi od užívania tejto novej začala strašne motať aj hlava tak neviem, či to môže byť z toho, alebo je to len taká hlúpa náhoda.
@babydesire

babydesire
27. sep 2015

@lolitkaxi aha,tak ak su taketo problemy mala by si navstivit gynekologa.neviem ci sa moze takto menit antikoncepcia.kazda je ina a niektorym zenam nevyhovuje kazda.vysadit mozes hocikedy no je nutne ihned pouzit inu formu ochrany.

lolitkaxi
autor
27. sep 2015

@babydesire lekárnička ma ubezpečila, že takáto zmena je možná. No a keď zajtra užijem poslednú aktívnu tabletku a potom 4 neaktívne ktoré respektíve ani užiť nemusím, nevadilo by, že som dnes s mm mala nechránený styk, je tam riziko otehotnenia, keď už ďalší blister nezačnem??

babydesire
27. sep 2015

@lolitkaxi no nemala by si,bo plodne dni su zvycajne v strede cyklu. Ale i tak by si sa radsej mala chranit,ked nechces otehotniet.

lolitkaxi
autor
30. sep 2015

@babydesire tak to mi je jasné, že bez užívania sa musím inak chrániť, len neviem, či teraz môžem prestať bez rizika

csilla1977
30. sep 2015

ja tiež teraz budem skončit s daylett..gynekolog mi vypísal nový HA,a mala som také problémy ako ty.ja som uz 2roky použivala daylette,a teraz cely september som mala špinenie,aj krvácanie mimo menštr.,a gynekolog povedal,ze od daylett mám problémy určite,ale aj robyl PAP test.cakám ešte na výsledky.vypísal mi teraz!: maiton HA,a musím to začat ,po vysadeni daylette...sú tam tie zelené tabletky,vtedy mám menštruác.,a potom uz musim začat s novym MAITON..