icon

Leiden mutácia a skúsenosti s gestagénovou antikoncepciou

denisse1311
27. sep 2025

Ahojte, roky som brala jak no v poslednej dobe sa mi začali tvoriť veľké modriny na nohách doslova som mala do rana čierne nohy. Volala som na lekárke s ihneď som mala vysadiť hak, dala som si spraviť testy na trombofilne stavy a vyšlo mi leiden mutácia. Je tu prosím niekto kto ma podobný problém? Mám 3 deti a hak by som chcela užívať lekárka mi povedala že je možnosť užívať jedine gestagenovu hak alebo nejormonalne teliesko no stále nie som rozhodnutá, a popravde sa celkom aj dosť bojím aby sa mi netvorili zase modriny. Ďakujem veľmi pekne za každú radi či odpoveď.

stellarstar
27. sep 2025

Ak máš FL tak hormóny nesmieš užívať, mám ju tiež. A ďalej už nejde o modriny ale aj o trombózy

reela
27. sep 2025

@denisse1311 uvedom si, ze kvoli leiden mutacii mas zvysenu zrazanivost krvi. Este k tomu HAK zvysuje zrazanlivost krvi... tvoj problem teraz nie je tvorba modrin, ale velke riziko, ze dostanes krvnu zrazeninu a vypali ti to do mozgu, srdca, nohy, oka, pluc... budes bud po mozgovej mrtvici, infarkte srdca/sietnice, embolii pluc alebo ti to odpali nohu. Samozrejme, za predpokladu, ak to prezijes.

Fakt porozmyslaj nad inym sposobom antikoncepcie. Dnes su moznosti velke.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
denisse1311
autor
27. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub jej pri dlhodobobom sedení mi opichaju nohy, mám ich potom ako balvany. Som z toho celkovo dosť nešťastná.

stellarstar
27. sep 2025
@denisse1311

@mirokub jej pri dlhodobobom sedení mi opichaju nohy, mám ich potom ako balvany. Som z toho celkovo dosť nešťastná.

@denisse1311 tak odporúčam začať nosiť kompresne pančuchy ale na mieru zo zdr pomôcok a nie len tak sama o sebe kúpiť

mirokub
Odpoveď bola odstránená
denisse1311
autor
27. sep 2025
@stellarstar

Ak máš FL tak hormóny nesmieš užívať, mám ju tiež. A ďalej už nejde o modriny ale aj o trombózy

@stellarstar ako funguješ? Berieš hak či nie? Ďakujem

stellarstar
27. sep 2025
@denisse1311

@stellarstar ako funguješ? Berieš hak či nie? Ďakujem

@denisse1311 nie veď hak nemôžem kv FLV