Leiden mutácia a skúsenosti s gestagénovou antikoncepciou
Ahojte, roky som brala jak no v poslednej dobe sa mi začali tvoriť veľké modriny na nohách doslova som mala do rana čierne nohy. Volala som na lekárke s ihneď som mala vysadiť hak, dala som si spraviť testy na trombofilne stavy a vyšlo mi leiden mutácia. Je tu prosím niekto kto ma podobný problém? Mám 3 deti a hak by som chcela užívať lekárka mi povedala že je možnosť užívať jedine gestagenovu hak alebo nejormonalne teliesko no stále nie som rozhodnutá, a popravde sa celkom aj dosť bojím aby sa mi netvorili zase modriny. Ďakujem veľmi pekne za každú radi či odpoveď.
@denisse1311 uvedom si, ze kvoli leiden mutacii mas zvysenu zrazanivost krvi. Este k tomu HAK zvysuje zrazanlivost krvi... tvoj problem teraz nie je tvorba modrin, ale velke riziko, ze dostanes krvnu zrazeninu a vypali ti to do mozgu, srdca, nohy, oka, pluc... budes bud po mozgovej mrtvici, infarkte srdca/sietnice, embolii pluc alebo ti to odpali nohu. Samozrejme, za predpokladu, ak to prezijes.
Fakt porozmyslaj nad inym sposobom antikoncepcie. Dnes su moznosti velke.
@mirokub jej pri dlhodobobom sedení mi opichaju nohy, mám ich potom ako balvany. Som z toho celkovo dosť nešťastná.
@mirokub jej pri dlhodobobom sedení mi opichaju nohy, mám ich potom ako balvany. Som z toho celkovo dosť nešťastná.
@denisse1311 tak odporúčam začať nosiť kompresne pančuchy ale na mieru zo zdr pomôcok a nie len tak sama o sebe kúpiť
Ak máš FL tak hormóny nesmieš užívať, mám ju tiež. A ďalej už nejde o modriny ale aj o trombózy
@stellarstar ako funguješ? Berieš hak či nie? Ďakujem
@stellarstar ako funguješ? Berieš hak či nie? Ďakujem
@denisse1311 nie veď hak nemôžem kv FLV

Ak máš FL tak hormóny nesmieš užívať, mám ju tiež. A ďalej už nejde o modriny ale aj o trombózy