Má Nuvaring menší vplyv na psychiku než klasická antikoncepcia?
Ahojte, beriem HAK uz rok, zial velmi vyrazne mi to ovplyvnuje psychiku - uzkosti, depresia, naladovost, skleslost.. je to cim dalej tym horsie. Rozmyslam nad nuvaringom, aj ked uvolnuje hormony, posobi najmä lokalne.. je sanca, ze nebude az tak zle vplyvat na moju psychiku?
To je individualne, ja som po roku musela nuvaring vysadit,lebo mi sposoboval panicke ataky, to som pri tabletkach nemala...
Ako lokalne? Ved sa normalne uvolnuje do krvneho obehu a posobi tak isto ako HAK ktoru uzivas oralne.
To je individualne, ja som po roku musela nuvaring vysadit,lebo mi sposoboval panicke ataky, to som pri tabletkach nemala...
@aaadkaaa ja som mala to iste - panicke ataky a od vlozenia som 4 cele dni nespala - nebola to bezna nespavost ale uplne nepochopitelna, unavena som bola nesmierne ale neschopnost zaspat a vlny atakov jeden za druhym. Toto mi predtym ani potom nesposobovala ziadna HAK, bolo to uz davno ale mam to poznacene ze keby mi ho niekto chcel predpisat tak ani nahodou. Aktualne uz HAK nepotrebujem kedze menopauza - ale zrejme to bude "nie vynimocne sa vyskytujuci neziaduci ucinok".

neviem ako ring ale neskusala si nehormonalnu antiku?