icon

Mali ste problém otehotnieť po dlhodobom užívaní HAK?

jankapetko2
25. okt 2010

ahojte ja som nová chcem sa opytat ci niekto nemal problemy otehotniet ked bral dlho antikoncepciu dakujem...?

Strana
z2
martinka05
30. máj 2011

Ja som brala antikoncepciu 6 rokov a po 4 mesiacoch po vysadení som otehotnela 😉

kukujka
30. máj 2011

brala som antikoncepciu 4roky a uz nikdy viac by som nechcela po vysadeni som rok nemala menstruaciu musela som chodit na injekcie aby mi vobec prisla dlho som nemohla otehotniet uz som bola zufala az sa nakoniec podarilo uz by som nikdy viac do seba hormony zbytocne nepchala

romy31
30. máj 2011

Ja som brala HAK Triquilar 4 roky a otehotnela som hneď ako sme chceli...tuším tretí cyklus...takže mne šarapatu nenarobila...ale znova sa do nej určite nehrniem...

dahra
30. máj 2011

Ja som antikoncepciu nikdy v zivote nebrala, snazili sme sa viac ako dva roky a potom zrazu -dovtedy som nemala ziadne problemy- obrovska cysta na vajecniku, operacia, skoncila som s diagnozou endometrioza a s jednym vajecnikom v centre AR a po IVF sme sa nakoniec dopracovali k babatku. Problem mal aj mm. Bolo mi povedane, ze keby som HAK brala a nekrvacala zbytocne cele roky, tak mozno ani endometriozu nemusim schytat. Myslim, ze vsetko s mierou.

angua27
30. máj 2011

Ja som brala HAK cca. 11 rokov. počas užívania, ani po vysadení som žiadne problémy nemala. pred HAK som mávala neuveriteľne bolestivý menzes a v tomto mi HAK úžasne pomohla. po vysadení som otehotnela do 5 mesiacov a to sme sa ani moc nesnažili.
podľa mňa je to indi-vindi.

kendra
30. máj 2011

No, mne menštruácia pred HAK "šľapala" na deň presne, po vysadení je to príšerné...a to som ju brala vkuse asi len 1 rok (Logest). Potom mi lekár HAK vymenil, kvôli urputným bolestiam hlavy, dal mi Diane 34, bolesti ešte horšie, tak vymenil za Jeanine...pri nej som nedokázala prestať špiniť, špinila som vždy počas celého cyklu, tak mi dal Yasminelle, potom Triquilar, potom Yadine, dokonca aj Mirelle, kde je najnižší obsah hormónov, čo akože nemalo spôsobovať také bolesti hlavy...po všetkých som strašne pribrala a rozhádzalo mi to nenormálne cyklus. Takže už by som HAK nikdy nebrala z iných, ako terapeutických dôvodov.

ewisam
30. máj 2011

Ja s AHK mam susenosti uz skoro 12 rokov, tiez som sa informovala, ci nebude problem s otehotnenim a bolo mi povedane ze uz je natolko AHK kvalitna, ze by nemal byt problem a otehotnela som dva mesiace po vysadeni...ked sa drobec narodi, planujem nabehnut opat na AHK. Pocula som aj nazor ze by sa mala antikoncepcia striedat, teda nie 100 rokov jednu a tu istu brat. Je to preto, aby si telo na nu nezvyklo....a ako poznam svoje ja mne ked prestava vyhovovat, zacnem mat cykly kratsie ako 21+7 pauza a menzes nabehne kedy sa mu chce aj dvakrat do mesiaca, preto som ich vyskusala viacero...Treba sa poradit s lekarom.

cottoncandy
31. máj 2011

Ja som užívala antikoncepciu osem rokov v kuse, vystriedala som štyri druhy, po jej vysadení kvôli plánovaniu tehotenstva som si dala trojmesačnú pauzu, aby sa mi upravil cyklus (ktorý nabehol v podstate hneď) a očistilo sa mi telo (aj keď názory na to sú rôzne), až potom sme sa pokúsili o dieťa a otehotnela som hneď na prvý pokus🙂

tara9
Odpoveď bola odstránená
prechtlova
31. máj 2011

Ahoj,tiez som brala asi 5rokov antikoncepciu,ktoru som musela vysadit kvoli chudokrvnosti a hned som otehotnela.U kazdej zeny je to asi individualne.

barca127
31. máj 2011

Ja som brala antiko ncepciu cez sedem rokov, vysadila som ju niekolko mesiacov pred tym ako sme planovali otehotniet a ked sme sa do toho pustili podarilo sa nam to hned na prvykrat:Ja si nemyslim ze by na to mala antiko nejaky obzvlast velky vplyv, proste su baby ktorzm to vyjde hned a niektorym to proste trva aler aj ked brali pred tym antiko nikto nemoze povedat ze to je prave ten dovod preco to trva nejaky dlhsi cas, ze keby ju nebrali tak by to slo hned.

petra310890
9. máj 2013

ahojte ties mi zistili ze mam polocistycke vajecniky a som moc s toho zufalaaa a ties sa snazime o malicke a nedari sa nam

elzu
9. máj 2013

Každá jsme jinak citlivá na hormonální vlivy. Takže jedné stačí, aby se jí o trošku zvýšil prolaktin (třeba při kojení) a neotěhotní, druhá otěhotní prolaktin-neprolaktin. Jedna bere prášky xy let a otěhotní napoprvé, druhá nebere ani rok a udělá jí to v těle takovou neplechu, že se z toho další rok vzpamatovává. Takže je to hrozně individuální.

marcikova
9. máj 2013

Mne po prvom porode sa nedarilo otehotniet a predpisala mi dr. antikoncepciu na 6 mesiacov na upravu cyklu a do pol roka sme boli tehotni... 🙂

matafen
9. máj 2013

Suhlasim so @skeptik - mojej kamaratke sa 3 roky nedarilo otehotniet, podstupila rozne liecby a poslednou bolo nasadenie HAK na 3 mesiace - a az toto zabralo a po vysadeni hned otehotnela. A ja sa tiez nemozem stazovat na HAK, co sa tyka vplyvu na plodnost, jedine ze sa mi pri uzivani zhorsili pecenove parametre a musela som ju vysadit - a do mesiaca som neplanovane otehotnela 🙂

jasmika
9. máj 2013

my používame radšej kondom..antikoncepciu by som nebrala.. 😖 Ide iba o byznis..ktorý viac škodí ako pomáha

zuzanka2302
13. máj 2013

no este nezabudnite ze niekto nema inu moznost ako brat HAK....hak nie len chrani ale aj lieči...tie odborničky ktore by ju v živote nebrali nevedia kedy ich to postretne tak pozor na slova....

marta_86
13. jan 2016

Baby a kde mate istotu ze za vsetky problemy co opisujete moze HAK ja som tiez brala antiku 6 roko zatial sa mi este nepodarilo otehotniet su to 4 mesiace co sa snazime neobhajujem ju ano je to chemia ale ste si iste ze tieto problemy neboli aj pred uzivanim len ste o tom nevedeli? Vzdy ked niekto berie hak a nieco nie je zo zdravim potom v poriadku tak sa to pripisuje tabletke ale radsej treba riesit problem kazdy lekar vzdy povie antika. Ja osobne som mala pred uzivanim antikoncepcie neprav. velmi bolestivu menstruaciu ovulku som si nesledovala ale po vysadeni prisla na prvy sup a uz 4 cyklus prisla presne na den. Podla mna je to vsetko individualne a zalezi na cloveku .

Jedna moja znama v zivote hak nebrala a napriek tomu mala cystu na vajecniku babatko mali az o 4 roky tuzili aj po druhom ale druhe uz mali len cez CAR.

atletkatka
9. feb 2016

Ahojte. Som tu nová. Mám otázku, či má niekto skúsenosti s kombináciou PCO a Hashimotova tyreoidíta? Bohužiaľ na Hashimotovu thyreoiditídu sa liečim už rok, PCO mi dnes oznámila gynekologička. Beriem HAK už 6. rok, no rada by som vedela (odpoveď asi nikto nepozná), že či nie práve HAK indukovala celú vec. Ešte nejaké dva roky nechceme mať dieťa, ale bojím sa čo bude po vysadení. ČI vysadiť čím skôr ....

cervikpepik
9. feb 2016

ahoj,brala som HAK 7 rokov v januari som vysadila,koncom marca som uz bola tehotna

evittam
9. feb 2016

64atletkatka Ahoj, ja som pred prvým tehu brala HAK cca 7 rokov-vysadila som v januári a v apríli som zostala tehotná. Pred druhým tehu som brala 5 rokov a vysadila som v januári a v marci som bola tehu (dokonca na prvý a jediný pokus😀 )

nikolkamar
9. feb 2016

Ja som brala HAK 2 roky a otehotnela som po 4 mesiacoch

alexxandraa
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2