Mám použiť tabletku po, keď nám trochu ušlo?
Ahojte, mám problém... Dnes nám zlyhala prerušovaná súlož ☹ Som 20. deň cyklu.. Cyklus mávam pravidelný 28-27 dní.. Plodné dni mávam 14-16 deň , zisťujem to podľa ovu. hlienu. Takže teraz by som mala mať neplodné dni. Priateľovi len trochu ušlo, nedal to do mna celé , aj to pri polohe že ja som bola hore.... Otázka je či mám použiť tabletku po, alebo sa spoliehať na tie neplodné dni?
ja mam dcerku z len kvapky 😀
ja mam teda aj negativnu skusenost. mojej kamaratke cyklus pekne rozhadzala, nie jednorazovo, ale celkovo. musim ale povedat, ze tabletku uzila viackrat. mozno 3. aj tak ma teraz 2 krasne deticky, ale pri plodeni jej nebolo vsetko jedno
@amanda12 súhlasím s tebou... Ak viem ze na dieťa pripravená este niesom tak si to zabezpecim trochu inak.. Existujú tabletky,kondomy(ktoré nie sú vobec drahé a dostať ich snáď všade) .. Čiže takýto pristup nie je fakt zodpovedný.. Koľko žien by dieťa chcelo a nemôŽu mať... Nepochopím..
@victory1 nepíšem to, čo ludia chcú počuť 😉 a neznamená to to, že ked jej tu 10 napíšete že je to ok tak to aj ok je. Proste podla mňa (a nie len podla mňa) je chyba tu tabletku vziať, nie z dôvodu že sa rozhadze cyklus. MOŽNO to nevedela a MOŽNO si to práve mojím komentom uvedomí a na budúce túto chybu nezopakuje. A možno jej a tebe a ostatným je to jedno, veď pre čo nie......... ja som len vyjadrila názor mám sna´d na to právo. A možno práve ten môj názor ju zaujme viac ako ten tvoj a uvedomí si isté veci...... a možno nie......
@amanda12 no musím ta vyviesť z omylu... ked by som tehotná už bola pred tým ako som užila escapelle vôbec to tehotenstvo neovplyvní!! prečítaj si leták... a ak myslíš že za tých 6 hodín čo ubehlo od styku po kým som zobrala tabletku.. sa z vajíčka stalo dieťa.. a ja som zabila ako si to nazvala tak si lepšie preštuduj biologiu!!!!! trvá 1 až 5 hodín kým sa vôbec spermia dostane k vajíčku.. ! 😠
@olivieraa 3. Ako účinkuje Escapelle?
Escapelle zabráni asi 84 % očakávaných tehotenstiev, keď sa tableta užije v priebehu 72 hodín (3 dni) po nechránenom pohlavnom styku. Escapelle nezabráni tehotenstvu v každom prípade, ale tableta je tým účinnejšia, čím skôr sa užije po nechránenom styku (je lepšie užiť ju v priebehu 12 hodín, ako to odkladať až na tretí deň).
Predpokladá sa, že Escapelle účinkuje tým, že:
- zastaví uvoľnenie vajíčka z vašich vaječníkov;
- zabráni oplodneniu už uvoľneného vajíčka spermiou; alebo
- zabráni oplodnenému vajíčku usadiť sa na sliznici maternice.
( Podľa mňa oplodnené vajíčko je už tehotenstvo a ak to niekto užije, tak nevie v ktorom prípade účinkuje jemu)
Takže Escapelle zabraňuje otehotneniu. Neúčinkuje, ak ste už tehotná.
(Myslia to podľa mňa tak, ak si tehotná už napr. 2 týždne. Tak vtedy neúčinkuje. Pretože inak by sami sebe protirečili.)
To je z príbalového letáka o Escapelle.
@annazozelenehodomu1 áno, oplodnené vajíčko je už tehotenstvo.. ale nie dieťa!!!! je to "len" oplodnené vajíčko.. a trvá pár dní kým sa z neho stane embryo..
@olivieraa odporucam ti dat si zamknut temu, lebo na temu kedy sa tehotenstvo zacina tu su vadenice stale 😀 😀 😀 a nabuduce neries rozhadzany cyklus ak dieta nechces... ak ovsem taku tabletku neberies 10x rocne 😀
@olivieraa Ja som Ti len chcela povedať, že ja by som ju neužila a aj svoju kamarátku by som odhovárala od jej použitia. Pretože by som jej chcela dobre. Myslela som to dobre aj čo sa týka Teba.
@annazozelenehodomu1 .. ved preto som sa tu prišla poradiť.. lebo som ju nechcela brať .. pretože viem aká je škodlivá.. 😖 ale ako inak riešiť situáciu ked sa už stalo a bábo by teraz nebolo vhodné..
@amanda12 @nikolka2014 Čo by ste robili v našom prípade:
Kondómy nemôžeme, lebo na to zle reaguje manželovo telo, nehovoriac o tom, že mne tieto veci v minulosti spôsobili 2x mykózu (ktorej som sa len ťažko zbavila).
HAK u mňa nie je možná, lebo kojím a aj keby nie, zo zdravotných dôvodov nemôžem.
Uvožovala som ochranou DANA, ale ako som to spomenula u lekára, ten ma zastavil už na začiatku, že moje telo by to na 90% neprijalo dobre, tým pádom zbytočné peniaze.
Prestali by ste sexovať?! Lebo nech som akokoľvek uvažovala, na žiadnu antiku som neprišla (nerátajme vazektómiu, lebo odstupom času dieťatko ešte plánujeme).
Takže, keď raz žena NESMIE užívať nič hormonálne a telá zle reagujú aj na kondómy, tak čo iné ako prerušovaná súlož?!?!
Tabl. PO by som si nevzala iste, lebo neviem, čo by to so mnou narobilo, ale nedovolila by som si zakladateľku a ani inú ženu sprdnúť tak, ako vy...
Radšej si zamestnajte ruky inou prácou, ako písaním tu, lebo to môže byť na škodu. Stále len kritizujete.
@olivieraa @olivieraa oplodnené vajíčko JE dieťa pretože z neho dieťa, za normálnych okolností o 9 mesiacov BUDE. Aj ty si bola iba oplodnené vajíčko a keby tvoja mam užila včas tabletku tak tu nie si. Ale to je jedno. a keď píšeš že tá tabletka vôbec tehotenstvo neovplyvní tak načo si ju potom brala 😀 a nauč sa počítať. napíšeš že si to vzala 6 hodin po tak si to stihla a v zapati píšeš že trva 1-5 hodin kým sa spermia dostane k vajíčku (čiže ked nastane oplodnenie) Veď ke´d nastane oplodnenie, tým sa začína nový život, lebo keby nezačalo oplodnenie nebolo by časom ani dieťa. Ale každý robí to čo uzná za vhodné. Ja netvrdím že to vajíčko bolo už aj uhniezdnene, len že mohlo byť už oplodnene. Nečíta sa dobre to, čo čítať nechceš však? Ale musela si predpokladať, že sa nájde aj niekto, čo nebude zdieťať tvoj názor a my s @annazozelenehodomu1 sme zle lebo tvrdíme niečo iné čo chceš čítať. Ale ty si sa pýtala, my sme reagovali. A po dalšie, maš 28 a pýtať sa či môžeš otehotnieť z trošky? Otehotnieť môžeš ešte aj pred ejakuláciou, stáva sa aj to, takže ak nechceš brať tieto tabletky každý mesiac, skús používať gumu 😉 to je len pre tvoje dobro. Potom ak ich budeš často užívať môže sa stať že ti to dosť uškodí a ovplyvni budúcnosť. Skús sa len nad tým zamyslieť do budúcna a možno na budúce neurobíš to isté....
100 ľudí 100 názorov....
@martija
no ak nechcem dieťa, tak sa asi nechránim iba prerušovane ..... treba na to myslieť pred tým nie len sexovať, sexova a sexovať a mať naháku a nebrať zodpovednosť. Ve´d je viac ako pravdepodobné, že ak sa poriadne nechráni, tak raz to NECHCENE tehotenstvo príde tak či tak a na tých tabletkach predsa nemôže byť každý mesiac.
@paradize nekritizujeme, proste pýtala sa a máme iný názor. Keby si vedela aké zdravotné problémy mám ja a taktiež mi škodia kondomy, ale radšej zasexujem s tým že viem že potom budem mať zápal a mykozu atd, ako keby som mala zobrať tabletku a rozmýšľať nad tým či to vajíčko nebolo oplodnené. Proste jedno slovo ZODPOVEDNOSŤ!
@amanda12 no to mi je bohovská zodpovednosť, že si vedome spôsobím zápal a mykózu, ktoré okrem iného vedú aj k neplodnosti!!! To rovno vazektómia a máš super istotu!
Dá sa vyjadriť aj opačný názor inak, než to prezentujete poniektoré. Mám tu mnoho obľúbených žien, ktoré však majú úplne odlišné názory o očkovaní, EPI? sekcii a pod., ale nikdy som si nedovolila ich tak sprdnúť...
čo tak REŠPEKT a PUD SEBAZÁCHOVY?
bože baby uvedomte si,že antikoncepcia a ani escapelle nie sú cukríky ...a keď sa nechcete báť že otehotniete,tak NESEXUJTE,lebo niekedy to fakt vyzerá že sem píšu -násť ročné kravky 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
@olivieraa ahoj,poradim ti len jedno,najblizsie ked sa ti stane nieco taketo s partnerom,uzi tu tabletku bez toho aby si to tu niekomu vesala na nos,tu sa to neoplati 😔 ...ako citas,oznacia ta za nastrocnu kravu,za sprostu ako tago a neviem co este..lebo tu su povacsine stopercentne zeny,ktore nikdy pomoc nepotrebovali,nikdy nepotrebovali radu od nikoho druheho,lebo nikdy nemali problem 😠 Ja som tabletku PO uzila raz,ziadne vedlajsie ucinky som nemala,bolo to davno aj jednoducho by som ju uzila aj keby sa milion zien postavi proti mne,jednoducho som sa nikoho nepytala,je to moja vec a moj problem... 😉
@olivieraa ešte chvíľu a urobia z teba vraha a zavrhnú ťa do večného zatratenia...ja som užila túto tabletku raz a mala som rozhádzaný cyklus niekoľko mesiacov...avšak je to menšie zlo ako prípadné prerušenie tehotenstva, alebo nechcené bábätko ktoré sa na svet nepýtalo...ale keď to vezmem štatisticky...na svete sú milióny ľudí ktorí plánovaní neboli a stalo sa 🙂 Držím palce nech to dopadne najlepšie pre teba 🙂

@olivieraa zaráža ma, ako niektorí ludia rozmýšľajú. Tak keď sa necítite na dieťa, nechápem, pre čo sa spoliehaš na prerušovanú a nezvoliš inú ochranu. Haloooo kondomy existujú!!!! A teba trápi pri tabletke po len to, že ti to môže rozhadzať ciklus? Netrápi ťa to, že vajíčko mohlo byť už oplodnene (aj keď vačšinou to tak rýchlo neprebehne) a vyvolaš tým akoby potrat, pretože oplodnene vajíčko sa nestihne usadiť. Tak si si možno zabila dieťa. Mňa by trápilo skôr to ako rozhádzaný ciklus. Ale ty s tým budeš žiť. Prepáč ale nechápem takéto rozmýšľanie. Ja sa tiež necítim ešte na dieťa ale sexujem tak, aby som nemusela riešiť tabletky po a potraty.......