icon

Mám použiť tabletku po, keď nám trochu ušlo?

olivieraa
21. máj 2014

Ahojte, mám problém... Dnes nám zlyhala prerušovaná súlož ☹ Som 20. deň cyklu.. Cyklus mávam pravidelný 28-27 dní.. Plodné dni mávam 14-16 deň , zisťujem to podľa ovu. hlienu. Takže teraz by som mala mať neplodné dni. Priateľovi len trochu ušlo, nedal to do mna celé , aj to pri polohe že ja som bola hore.... Otázka je či mám použiť tabletku po, alebo sa spoliehať na tie neplodné dni?

Strana
z3
clarissa
22. máj 2014

@olivieraa presne tak..ale zas,im sa take nieco urcite nemoze stat 😀 😅 😉

olivieraa
autor
22. máj 2014

@amanda12 😀 neviem z kadiaľ si prišla na to, že mám 28.. a ešte niečo.. ty sexuješ s tým že vieš že budeš mať opakovanú mykozu a zápaly.. myslím si že je to horšie ako to, že ja tabletku zoberiem raz za 5 rokov!!!! pretože sa mi to stalo 1x za 5 rokov sex.života.. chcela by som vedieť ako by si to riešila ty, keby sa vám pretrhol kondom.. čo sa kludne môže stať..

kris557
22. máj 2014

@olivieraa niekde písali, že žena je plodná počas, ovulácie a môže sa stať, že ak je moc vzrušená uvoľní sa vajíčko a stáva sa plodnou tiež. Takže poradím ti, ak dieťa neplánujete, tak sa modli, nech sa stane čo sa má stať 😉

olivieraa
autor
22. máj 2014

@amanda12 a netvrdím že ty a annazozelenehodomu1 ste zlé... len súdite ludí bez toho aby ste vedeli okolnosti.. ideš ma tu presviedčať o tom že som zabila dieťa.. 😀 .. a ja si protirečím? nie náhodou ty že: oplodnené vajíčko je dieťa.....pretože z neho dieťa o 9 mesiacov bude.. 😀 😀 tak buď je, alebo bude!!! oplodnené vajíčko je oplodnené vajíčko až dovtedy kým sa z neho nestane embryo.. a potom z embrya plod.. 😉

lucinka2811
22. máj 2014

ja som bola presne na tom ako ty.. tiez hore, tiez neplodne dni..tiez trosku uslo a mam krasnu dcerku :D takze ked nechces baby ... tak tabletka 🙂

nikolka2014
22. máj 2014

Predstav si že aj ked som dieťa ešte neplanovala no postastilo sa ale používat tabletku PO. Ma vôbec nenapadlo keďŽe predsa len dieťa zato co mi robíme a za akých okolností ho splodimenemôže.. Ale samozrejme každý ma svoj názor a myslím ze aj preto si túto diskusiu zacala (aby tí kaŽdý nato povedal svoj názor) a @paradize ak ma žena toľko problemov tak určite vie doktor poradiť ako sa chrániť pri sexe ak nechcem byť tehu... Ty by si tu tabletku užila? Nechcem vedieť co by taka tabletka PO urobila s takou ženou ktorá je nemôže antikoncepciu a podobne.. V tom pripade ak sa žena uz chranit inac nempze tak jej uz len ostáva jediné. . Ak sa vám zdá ze priateľovi asi ušlo tak neuzivat žiadnu tabletku po ale zmieriť sa s tým a čakať či z tooho bude tehu alebo nie.. Taka žena na yo bohužiaľ pripravená byť musí..

paradize
22. máj 2014

@nikolka2014 prečítaj si ešte raz moje príspevky (dva predchádzajúce).
Jedinú odpoveď tam nemáš: ak by sa nám zadarilo, tešili by sme sa rovnako z druhého ako aj z piateho dieťaťa, lebo hoci my plánujeme inak, naše plány nie sú kamenné!
Takže, čo?!

amanda12
22. máj 2014

@olivieraa viem a s tým ratam a urobila by som to, že by som sa s tým zmierila, pretože dá rozum, že keď sexuješ tak dieťa prísť môže. Tiež by som nebola veľmi nadšená, ale zmierila by som sa s tým a viem že by som sa z toho čoskoro začala tešiť. Vačšina žien typu " žial musím sa vydávať" je nakoniec šťastná. Ja netvrdím že si zabila zabila dieťa, že to bolo určite, ale proste nepochopím to. Pretože si stojím za tým, že oplodnené vajíčko je dieťa, ale musela som ti to napísať presne aby si to pochopila, že pre to to dieťa je, lebo o 9 mesiacov to bude dieťa. Keby nebolo oplodneneho vajička, nebolo by ani dieťaťa. Ale je to tvoja vec, nie si prvá ani psledná a vačšina si to ani neuvedomuje že sa to da chapať aj takto......je to tovj život, tvoja zodpovednosť a svedomie. Proste si sa pýtala, ja som ti napísala názor a možno som dúfala že tu tabletkku nevezmeš..............
@nikolka2014 veľmi pekne si to napísala 🙂

olivieraa
autor
22. máj 2014

@amanda12 v pohode, beriem tvoj názor... každý má iný 😉 len si ma tu nemusela "ukameňovať" ..nevieš predsa v akej životnej situácii sa nachádzam.. keby si sa nachádzala v mojej možno rozmýšlaš tiež inak.. ale nevadí .. ja ti prajem aby si takéto veci riešiť nemusela.. a aby ti stále všetko vychádzalo podla plánov 🙂 🙂

nikolka2014
22. máj 2014

@paradize ja som tým chcela povedať len to ze žena ktora na nechraneny sex ny mala rátať s tým ze môže prist dieťa.. Vlastne skoro každá žena ktora sexuje musí čakať ze môže prist s tým sexom aj dieťa.. V dnešnej dobe sa uz nedá ani 100%ne veriť antikoncepcii ani kondomom. .. Nemyslela som to hneď na teba pretože nemôžem vedieť ako by si sa ty zachovala.. Myslela som to všeobecne a hlavne som reagovala na ten príspevok od teba s tými tabletkami kt. Nemôžeš a ani kondomy... O5 všetko je to len môj nazor a nekazem nikomu aby sa s ním stotožnil. . Toť vše..

zuzka1008
22. máj 2014

Baby, ja s tou tabletkou skúsenosť nemám, ale je pravda toto tvrdenie? Žena ju užije po sexe samozrejme podľa návodu a inštrukcií, ked náhodou doslo k oplodneniu ,moze sa žena cítiť zle , mať kŕče a vyvolať si s ňou no nazvime to mini potrat? A mať potom aj 6mes úplne narušený cyklus?

paradize
22. máj 2014

@nikolka2014 Lekárove slová k téme "antikoncepcia pre mňa" boli jedine "prerušovanie a rátanie plodných dní". Inak mi pomôcť nevie. A keďže mne to akosi nevadí, neriešim to ďalej. Preto mi akosi nesedí, že si ten príspevok venovala mne, lebo ja som nebola toho názoru, aby zakladateľka (ani ktokoľvek iný) použila tabletku PO, no nemôžem jej to ani zakázať. Len ma zaskočili reakcie, že aká je hlúpa, keď sa chráni len prerušovaním. Niektoré ženy pravidelne skáču do iných a už ma to nahnevalo, preto som sa ozvala. Ja svoju "antikoncepciu" vyriešenú mám. A ak by sa nám to vymklo z pod kontroly, nezbláznim sa, nevezmem žiadnu tabletku ale postavím sa k tomu zodpovedne. Lebo ako bolo písané, dieťaťko nemôže za to, či ne/bolo plánované. Tak by som ho iste netrestala tým, že radšej užijem dáku pošahanú tabletku. Ale zasa - ak to niekto urobí, neriešim to. Môj problém to nie je a tú osobu asi len ja jediná neovplyvnim.

olivieraa
autor
22. máj 2014

@zuzka1008 ahoj.. je pravda že žena sa po užití tabletky môže cítiť zle, bolieť ju hlava, prípadne podburško.. nemá to však súvis s tým či došlo k oplodneniu alebo nie.. spôsobuje to tá veľká dávka hormónu.. tabletka môže zabrániť oplodnenému vajíčku uhniezdiť sa.. takže vajíčko pri ms odchádza ako keby nebolo oplodnené.. niektoré ženy majú narušený cyklus po užití tejto tabletky z dôvodu že oddaluje ovuláciu.. a oddialenie ovulácie samozrejme môže spôsobiť narušený cyklus.. čo som však čítala skúsenosti žien, väčšina nemala žiadne vedlajšie účinky..

olivieraa
autor
22. máj 2014

@nikolka2014 a keby si sa ty ocitla v situácii že dieťa si práve nemôžeš dovoliť.. a zlyhal by napr. kondom , že by sa roztrhol.. čo by si urobila?? napriek tomu by si dieťa nechala, ak by došlo k oplodneniu? a priviedla ho do nevhodných podmienok??? alebo radšej zobrala tabletku ktorá zabráni vajíčku splynúť so spermiou? 😔

olivieraa
autor
22. máj 2014

@nikolka2014 a povedz mi že či je reaálne teraz 2-3 roky nesexovať kým si vytvoríme podmienky na bábo..

olivieraa
autor
22. máj 2014

@paradize aj mňa nahnevalo to, že viaceré tu riešia akým spôsobom sa chránim. je to predsa každého osobná vec..pýtala som sa na niečo úplne iné ako na to 😠

paradize
22. máj 2014

@olivieraa tak veru 🙂 ale niektoré si spravili šport z urážania... a to vie nahnevať.
Ale aj tak sa prikláňam radšej k tomu, aby sa šlo ďalej bez tabletky. Človek nikdy nevie, čo nám budúcnosť prinesie. 🙂

nikolka2014
22. máj 2014

Ja som nikoho uraziť nechcela.. Čiže by som to tak nepovedala.. Ja som si len vravela svoj názor. . A vies co? mne sa stalo ze som ostala neplanovane tehotna.. Aj som si pär dní poplakala ale ani na sekundu ma nenapadlo zr by som to riešila potratom alebo kadejakými tabletkami.. A tiež je to v nevhodnej situáciu ale niesom natom až tak zlé ze by som to musela riešiť takto.. S partnerom nemáme spoločne bývanie no bývať máme kde a. A sama na dieťa nebudem takže všetko zvládnem.. Dieťa niw je nejaká vada s ktorou nebudem môcť žiť.. Je to este len 5tt takže si do pôrodu viem vyriešiť veci tak aby to dieťa malo všetko. Ale to ako sa ženy v takýchto veciach rozhodnú je ich vec.. Kazdy robí to načo sa cíti, akurát že pti takých veciach mi príde ľúto Ze niektoré ženy nemajú problém s otehotnenim a podarí sa na "prvú supu" a aj napriek tomu sa rozhodnú ze to dieťa nechcú a niektoré túžia po deťoch a dali by zato všetko aby ich mali no nemôžu mať nech sa snazia ako chcú...Možno aj to bol jeden z dôvodov prečo som si povedala ze si to dieťa nechám.. Ale je to každého osobná vec ako sa rozhodne.. Nechcela som tá nihako uraziť len som vyjadrila svoj názor tak ak sa tá to dotklo tak prepáč... Rob ako myslíš.. 🙂 možno nakoniec tá tabletka ani nebude potrebná..

Strana
z3