Máma sa dať sterilizovať?
Ahojte žienky... Som piaty krát tehotná a rozmýšľam nad účinnou antikoncepciou... Napadla má aj sterilizacia.. Aké máte názory a skúsenosti.. Potrebujem ozaj poradiť. Viac detí už nezvládnem ale taktiež som veriacia.. Hm?
To sa pytas cudzich zien, ci sa dat sterilizovat? A nemala by si to skor prebrat s muzom?
Sme sudrzna rodina, ale pri štvrtom nás to zaskočilo a pri piatom poriadne omracilo.. Aj keď je s radosťou očakávané. Viac už ozaj neplánujem. Len neviem aké dopady má aj tá sterilizacia..
@turonova a pouzivali ste nejaku ochranu proti tomu aby ste mali aj to 5 dieta? Lebo ja si myslim ze aj antikoncepcia je ucinna... Ale tak sterilizacia by mala byt najucinnejsia, je na tebe ci si ju dat alebo nie... Ale asi by som si ju aj ja dala na tvojom mieste ... Vela stastia
@stvura Tak to si inak "vychytala" tých 0,02% pravdepodobnosti otehotnieť 🙂. Čo by za to veľa žien dalo, ktoré ani HAK neberú. Ja som brala HAK pred prvým tehu 7 rokov, pred druhým 5 a teda nie som až taký pedant - aj sa mi stalo, že som vynechala tabletku a teda som neotehotnela.
Ahoj ja som si dala urobit sterilizaciu, suhlasila som s nou na operacnej sale, JE to moje NAJHORSIE rozhodnutia v zivote. Od tej doby viem na hodinu presne kedy mam ovulaciu, pri nej aj pri menstruacii lozim po stenach take mam bolesti, od vtedy trpim na vseliake mikozy...neviem ci to ma vsetkp suvis ale mne sa to zacalo po sterilizacii...okrem toho ste veriaci, ak uprimne, tam nemas co riesit v nejakej diskusii...je to hriech
mna najviac mrzi, ze toto musia stale len zeny riesit, kde su chlapi ? u nich je sterilizacia daleko jednoduchsia a menej rizikova ! Moj tiez nechce ani pocut, ale preco by stale len zeny mali trpiet a pchat do seba hormony , telieska a podobne blbosti !
Kamoska ma sterilizaciu za sebou a v pohode uz 7 rokov a mam aj kamosku, co jej manzel bol na vazektomii a tiez vsetko ok.
@turonova Možno by mohol sterilizáciu čiže vazektomiu podstúpiť tvoj muž, asi by to bolo jednoduchšie, len či bude súhlasiť. Ja som tiež počula, že to može mať nejaké následky u žien, u mužov som sa s nejakými problémami nestretla, poznám ale len 2, čo to podstúpili, žien poznám viac a mali problémy, no nie všetky.
@turonova nie je pravda ze je to len na tebe. je to "na vas" - na tebe aj na manzelovi - a to nielen vo veci nazoru - ze s tak vaznou vecou by ste mali byt stotozneni obaja nazorovo, ale aj co sa tyka moznosti zabranenia dalsim tehotenstvam - tak ako ty mozes brat antikoncepciu ci dat sa sterilizovat, moze ist na zakrok manzel. dokonca je zakrok menej rizikovy ako ked ide na sterilizaciu zena. pouvazujte aj nad touto moznostou. (moj mm tak bol).
@turonova moja sestra si po 3cisarskkm.musela dat podviazat vajecniky.tiez je veriaca ale ona by uz 4 tehu nezvladla.pretoze ma 40kg a ta jazva po 3 cisarskych by nevydrzala.Nemalo to ziadny .negativny dopad na zdravue.je to menej skodlive ako antikoncepcia.ale ked si silno veriaca tak aj antikoncepcia je hriech.A co tak vyhybanie sa plodnym dnom? ked sa nechces dat podviazat z krest dovodov?
@turonova keďže si veriaca, malá by si vediet, že sterilizacia je proti bohu. Tak nesuloz a máš pokoj. Úprimne neviem kde na to beries pri toľkých deťoch energiu chuť a cas. Pre mna by už v tvojom prípade bol čo i len pohlad na chlapa traumatickym zážitkom.
tiez ma zaujima, ako ste sa chranili pred poslednymi dvoma pocatiami - a teda co nebolo ucinne. viera kaze pocitat plodne dni, co moze byt riskantne, ale prerusovanu suloz zvladaju aj daleko mladsie pary tak po tolkych rokoch by ste to uz mohli mat splahlivo nacvicene 🙂
tiez si neviem predstavit brat raz hak po zvysok plodneho zivota, tak verim ze prerusovane nam to bude fungovat tak ako v minulosti.
@katarinapekna Si sa zle vyspala,či zavidis?Piatym dietatom sa život ani láska medzi manzelmi nekonci.Moja neboha svokra bola velmi chorá od 30tky na invalidnom,aj napriek tomu porodila 3,4,aj 5te dieta.V očiach iných možno nezodpovednost,ale všetky s laskou vychovala,vystudovali a sú z nich uspesni ľudia.Dozila sa vysokého veku,bola to vzacna žena.A takým,co sa cudovali,prečo je zas tehotna(antiku nemohla,kvôli zdr.stavu a na tu dobu ani nebolo veľa na výber),prečo teda sulozi,ked je chora,odpovedala:"Milá pani,ale muža mam zdravého..."
@turonova ahoj, tak pokial by to bolo na mne, ja by som asi uz volila tu sterilizaciu, mozu ti ju urobit pocas sekcie, moja kamoska si to dala urobit potom co sa jej narodili dvojicky a ona sa rozhodla ze jej 3 deti stacia.
je to fajn ze si veriaca ale z viery sa nenajes, ani deti neoblecies a ked im clovek chce zabezpecit aky taky zivot a uroven, tak veru je sa co obracat. pozaraj na to aj tak, ze si mamina uz o chvilu 5 deticiek, ktore ta potrebuju a preto sa musis setrit a nemozes sa zodrat. antiku by som osobne ani ja nechcela.... my sa chranime s primerosom, pretoze ja odmietam do seba pchat nejake hormony a a myslienka na cudzie teleso v mojom tele je mne osobne neprijatelna. sterilizovana nie som, pretoze pri porode som mala len 33 rokov a tak som mala pocit ze este nechcem utat svoju zenskonst a moznost mat este dieta, aj ked mam uz 3. ale pokial ty si si na 100pro ista ze uz dalsie deti nechces tak si to prediskutuj s lekarom. nikoho do toho nic nie je a co sa tyka viery, ani fararovi to na nos vesat nemusis, ak sa bojis toho, pretoze manzelstvo je sviatost, je to tajomstvo medzi muzom a zenou a zaiden knaz do toho co sa medzi dvoma deje v spalni, nema co kecat... to povedal uz pred x desatrociami knaz aj mojej babke 😉
alebo ako pisu vyssie, poriesit si to vie aj tvoj muz, co je naprosto uzasne, pretoze u nich je to proces, ktory sa da este obratit, pokial si to rozmysli, ale sterilizacia zeny sa rovna konecna.
Preco je akože sterilizácia hriech ?
@katarinapekna nebudem nijako negativne reagovať na tvoj prispevok..len napíšem že svojho muža milujem a on miluje mna.... deti by som nevymenila za nič, len proste je nas už dosť.
@stvura azalia?? No mam dcérku po azalii a tiež som nevynechala ani jednu som matka tiež piatich detičiek skúsila som aj mirenu no nikdy viac už sterilizácia tiež není úspešná moja teta otehotnela aj tak takže keď sú silné korene asi si nepomozeme.Jedine používať prezervativ

sterilizácia je hádam účinnejšia ako antika...ani na tú sa v dnešnej dobe nedá spoľahnúť..a ked vychováš 3 deti,vychováš ich aj 5,aj 7..záleží ako ste súdržná rodina a či ich zabezpečíte materiálne,nie len duchovne