Máma sa dať sterilizovať?
Ahojte žienky... Som piaty krát tehotná a rozmýšľam nad účinnou antikoncepciou... Napadla má aj sterilizacia.. Aké máte názory a skúsenosti.. Potrebujem ozaj poradiť. Viac detí už nezvládnem ale taktiež som veriacia.. Hm?
@catherinah to pisal knaz?
@fidka79 Ženy,ved nebuďte také.Nato,aby žena mala viac deti aj neplaovane,nemusí nijako zvladt aktivne sexualne zit.Netvrdim,sú aj naruzivejsie pary,alebo partneri.Ale zakladatelka tu nic o castosti svojich p. stykov nepise.Nefantazirujte.Poznala som pani,co mala 8deti a "jedno druhé neodnieslo".Prvy p.styk po porode a hneď zas tehotna.V tehot.jej bývalo zle,fakt mala co robiť s deťmi a okolo nich.Jej muž sa stazoval kade chodil aj susedom v panelaku,že si veru s ňou neuzije.Dokonca sa nechal pocut,že za tie roky mal so zenou p.styk len 8krat a zartoval,že nad ňou s prepacenim len trenky vytrasie a je tehotna.Co sa ochrany týka,obyčajne vm telisko nebrani oplodneniu,ani pardnovemu vývoji embrya vo vajcovodoch,zabranuje až uhniezdeniu v maternici,svojou "pritomostou".To je pre veriace pary asi oveľa viac neprijatelne ako sterilka.Existuje hlienová metóda,možno by mohli skúsiť si ju naštudovať,možno by to bola možnosť a spojiť to s prerusovanou sulozou.Aj keď asi kondom je najspolahlivejsi.
tak zena sa chce dat sterilizovat...samozrejme veriaca...a co tak keby sa jej alfa samec dal tak na vasektomiu hmmm???? Ci to uz nieeeeee...len naj zen rodi jak jablon a on si uziva, co???
Preco sa tu navazate do môjho manžela... a rozoberate môj sexuálny život. Pýtam sa tých, ktorým to neprekáža..manžela mám úžasného.vie sa o deti postarať a to že sme mimoriadne plodný pár by nám kde kto závidel...ked nechcete poradiť, napíšte prosím..
Boze ja sa ani nestacim divit ake vyslovene sprostr zeny su tu na modrom koniku. Baba chce poradit a nedocka sa nicoho ineho len vysmechu a urazok.. ano daj sa sterilizovat ak ti neucinkuje poriadne antika. Lebo velakrat sa stalo ze aj sterilizovany muz oplodnil..lebo to zle urobili
@fidka79 ???????
Zasa majsterka sveta, co vsetku mudrost sveta zozr...
Skus vyzvat baby nech napisu ktore otehotneli aj napriek ochrane- akejkolvek premakanej a potom sa podobne vyjadruj.
Baby, ani hlieny apod. metody vypoctu plodnych dni nie su 100% (poznam taketo deti 🙂 ). Pre veriace zeny je to naozaj tazka tema.
@turonova lebo ma pravdu a narozdiel od teba to vidíme reálne. To, že sa vy milujete a mnozite,neznamená že vsetky ženy sú takéto ovce a fórum je verejné pre kohokoľvek.
@fidka79 a prečo by sme mali byť chudery za to ze sme zdravé a plodné? Vieš čo keď nemienis poradiť tak neodsudzuj
@fidka79 @katarinapekna a vy mate doma sterilizovaneho muza? alebo podla miery frustracie v roznych temach skor asi ziadneho 😀
@katarinapekna Vy sa buď nemilujete a chyba Vám to,tak preto taká rypava reakcia.Alebo sa milujete a nedari sa Vám otehotnieť,tak trpite,a preto" zatrpktnuta" reakcia,alebo ste povysenecka,alebo....,alebo...V každom prípade,tu pisatelka caka od ostatných radu.Urcite nie je jediná žena,s takymto "problémom".Mozno si zo skúsenosti takých žien niečo vyberie,aj keď asi žiadna antika,a hlavne pre tak plodnu ženu,ako píše, nie je 100% na.
Co Tak si radsej dat vnutromaternicove teliesko?
@emily0412 sproste , len rýpať chodia , nevidia ze na druhej strane je osoba , ktorej sa to nie aj dotknúť
Pane Boze!
@turonova Nuz, zasa si tu niektore pekne zgustnu na tejto teme, aspon si im pripravila pekny vecer 😵 Mozno budu o to menej skakat do svojich muzov a mozno aj sex bude, len aby neotehotneli ked uz ho raz za 100 rokov k sebe pripustia...
Inak sa to ani okomentovat neda.
A len tak mimo- ja som s tretim otehotnela (planovane- aby bolo vsetkym damam jasne)- na prvy vrz- doslova! A momentalne sa tiez zamyslam nad sterilizaciou alebo vazektomiou- muz nema najmensi problem to podstupit a mna usetrit zakroku. A teda ja zasa uvazujem naopak- tiez som ochotna to podstupit a usetrit muza, aj ked je to u nich jednoduchsie, ale predsa.
@meluela Si zabila 😀
A na to aby zena otehotnela musi sexovat 5x denne kazdy den? Ci ako je to s tymi zdrzanlivymi zvieratkami? Ci nezdrzanlivymi?
No, ja keby sa mám dať sterilizovať, tak aj chlap ide na vazektómiu, boli by sme neplodní pekne obaja a bolo by to "spravodlivé". 🙂 ak sa neviete, resp. nedokázali ste sa chrániť inak (inak, deti sa neprihodili, deti sa robia sexom, ak sa súloží, sú z toho deti, ale to je už len moja osobná alergia na to slovo, nič proti autorke), tak pre spravodlivosť by som to chcela dvojmo. 🙂
@fidka79 ale ty nebudes uvedomela.
@turonova ked sa nechces chranit z pohladu viery.tak to nerob.skuste si ratat plodne .neplodne alebo sexovat len pred menstruaciou a po ine dni nech su tabu.Ale to tuez nie je 100% no moja babka mala 10 deti.kamaratka bola tiez z 10.ako nic ucinnejsie ako podviazanie asi neexistujhe ale ked ti v tom brani viera. tak to nechaj na vyssiu moc.alebo lennoralny sex.
No .. možno hlúpo povedané, ale existujú aj iné riešenia ako rovno súlož. Aj keď niekedy to bez plného pocitu blízkosti skutočne nie je ono. My sme tak s manželom fungovali dlhé roky. Začali sme spolu chodiť keď som práve maturovala ... chémiu sme nechceli, tak sme radšej riskovali len s ochranou a v dni, keď bolo tehotenstvo ozaj málo pravdepodobné. Teraz, keď už mám koniec výšky za dverami sa až tak neobmedzujeme, pár mesiacov hore dole ... Veď možností ako sa vzájomne uspokojiť je veľa.