Ako sterilizovať uhorky, aby zostali chrumkavé?
Ahojte dievčatá, prosím vás dajte návod na dobu sterilizácie uhoriek, pri koľkých stupňoch, aby zostali uhorky chrumkavé. Mne bohužiaľ "zgumovatejú" :( Robím ich podľa návodu :
40 minút, 80-85 stupňov.
@martulka48 vo velkom zavaracom hrnci s teplomerom, ked vylezie teplota na 80 stupnov, tak ihned von a do prepravky s dekou zakryt.
@opica_skorica ja som si myslela, že 40 minút je veľa, ale taký mám návod. skúsim takto, ďakujem🙂
@martulka48 ahoj pozerala si majstrovstva sveta vo futbale
@milan2711 nie, tam zavárali uhorky? 😅
@opica_skorica ja som si myslela, že 40 minút je veľa, ale taký mám návod. skúsim takto, ďakujem🙂
@martulka48 kazdy rok tak a su fajn, vcera sa sice podarilo vybrat ich, ked uz bolo 83 stupnov, ale snad to prezili🤣
@martulka48 vo velkom zavaracom hrnci s teplomerom, ked vylezie teplota na 80 stupnov, tak ihned von a do prepravky s dekou zakryt.
@opica_skorica anglicko nakoniec ma bronz z ms 2026 spanielsko inkasovalo jeden jediny gol na sampionate to je az nemozne
@opica_skorica anglicko nakoniec ma bronz z ms 2026 spanielsko inkasovalo jeden jediny gol na sampionate to je az nemozne
@milan2711 tebe sa neujala diskusia v tvojom príspevku, tak pcháš svoj ňufák do tejto témy?. Veď poraď, ako zaváraš uhotky
Nemám zatvárací hrniec, roky rokúce rovnako, v obyčajnom hrnci, bez kontroly teploty, keď začne bublať vypínam. Vždy boli ok
Nemám zatvárací hrniec, roky rokúce rovnako, v obyčajnom hrnci, bez kontroly teploty, keď začne bublať vypínam. Vždy boli ok
@anonym_0fa244 aj my takto zavarame odkial si inac z ktoreho mesta
Našla som tento návod, tak to takto skúsim "Aby ostali chrumkavé, nemali by sme ich sterilizovať dlhšie ako 15 minút pri maximálnej teplote 80°C. "
Ďakujem Vám všetkým za návody. príjemný večer 🙂
Našla som tento návod, tak to takto skúsim "Aby ostali chrumkavé, nemali by sme ich sterilizovať dlhšie ako 15 minút pri maximálnej teplote 80°C. "
@martulka48 s tym zelkom ich mas bez roboty a na 100% chrumkave.
@martulka48 ahoj aj tebe prijemny vecer ake mas zaluby
@martulka48 s tym zelkom ich mas bez roboty a na 100% chrumkave.
@natalka13 ďakujem, aj toto skúsim
Normalne po starom, zoberiem velky hrniec, dam na spodok utierku, poukladam flase, zalejem do polky vodou, necham zovriet, cca 6 minut a vyberam. Polozim hore dnom a zakryjem dalsou utierkou, dalsi den odkladam do spajze
@martulka48 Zajtra má to čaká, robím to podľa mojej nebohej mamy, zovrieť a povariť 5 minút, ako tie prvé, potom vždy od varu 5 minút, potom z vody von na drevenú dosku alebo stôl, ochladzovať - uteráky, mokré a studené na nej pokladať, premeniť a viac krát, tak nechať vychladnúť....v živote sa jej nepokazilo ani jedno víčko🙂👍
@martulka48 Zajtra má to čaká, robím to podľa mojej nebohej mamy, zovrieť a povariť 5 minút, ako tie prvé, potom vždy od varu 5 minút, potom z vody von na drevenú dosku alebo stôl, ochladzovať - uteráky, mokré a studené na nej pokladať, premeniť a viac krát, tak nechať vychladnúť....v živote sa jej nepokazilo ani jedno víčko🙂👍
@ivicatolic ahoj tu si vcera sme si pisali o futbale si slobodna este alebo uz nie
40 minút je strašne veľa...javlozim do hrnca č vodou cca 80-85stupnov a sterilizujem 7 minut
@martulka48 V umývačke riadu na 70 stupňov najdlhší program.
@bibina32 kedysi som davala do mycky, odkedy muz objavil system bez sterilizacie zavara iba on. nalen vydrzi v chl. dlho a tak robi postupne 2-3 pohare ako zreju uhorky.