icon

Máma sa dať sterilizovať?

turonova
14. sep 2016

Ahojte žienky... Som piaty krát tehotná a rozmýšľam nad účinnou antikoncepciou... Napadla má aj sterilizacia.. Aké máte názory a skúsenosti.. Potrebujem ozaj poradiť. Viac detí už nezvládnem ale taktiež som veriacia.. Hm?

intrograla
15. sep 2016

No ak ste veriaci aj srdcom (čo bohužiaľ väčšina nie je), tak tá sterilizácia nepripadá vôbec do úvahy. Vlastne žiadna forma ochrany nepripadá do úvahy, iba zdržanlivosť. Moja švagriná má 3 detičky a posledný pôrod bol veľmi komplikovaný, jedno z dvojčiat jej zomrelo. Rozhodli sa ostať pri troch detičkách a švagor bol na vazektomii. Aj toto je cesta, len ako sa s tým vysporiada svedomie? Podotýkam, že švagrovci nie sú vôbec veriaci. Inak si dala veľmi ťažkú otázku a myslím, že na ňu aj sama poznáš odpoveď, lebo inak by si nespomínala, že si veriaca 🙂 Držte sa!

xevulax
15. sep 2016

Ahoj. my sice mame len 3 deticky,ale boli sme rozhodnuti viac deti nemat. Kedze moja mamka mala po sterilizacii problemy - vratane velmi skoreho prechodu v 35ke,dohodli sme sa s manzelom,ze pojde na vazektomiu. Rozhodol aj fakt ze po sterilizacii u zien je riziko mimomaternicoveho tehu,kdezto po sterilizacii u muza je sanca na oplodnenie nulova (ak je urobena spravne). U muza je to mensi zasah do organizmu. Manzelovi sa to rychlo zahojilo,vzali.mu vzorku (ci odobrali kusok semenovodu) plus bol 2x na spermiograme,ktory potvrdil ze uz je neplodny. Bol to kratucky zakrok. Moj muz ho zvladol bez problemov a to napriek tomu ze odpadava uz pri odbere krvi. Je to nezvratne rozhodnutie avsak mne uz gynekolog dorazne aj tak zakazal dalsie tehotenstvo,kedze jazva po ciskarkom sa mi nezrastla a mam ju rozidenu. (na zakroku bol vsak mesiac po tom,co sa narodili dvojicky- to sme este ani netusili ze dalsie tehu nam aj tak lekar neodporuci). Obaja sme spokojni a aj nas sex. zivot je uplne uzasny bez zbytocnych obav,pchania do seba hormonov (nikdy som hak nebrala), pripadne obmedzovanim sa prerusovanou sulozou alebo zdrzanlivostou pocas plodnych dni (nie nie sme kraliky,ale ked sa chceme milovat tak sa milujeme- ved to patri k manzelstvu a k vztahu medzi dvomi ludmi ktori sa navzajom miluju). Skus sa porozpravat s tvojim manzelom. Myslim ze by nemal byt z jeho strany problem trochu sa "obetovat", ked ty si vynosila a porodila 5 deti. Toto je len malickost. Reci o tom ze je to hriech si nevsimaj, v tom prupade by bol.hriech aj prerusovana suloz pripadne sledovanie plodnych a neplodnych dni.... rozhodnite sa tak ako to citite.

marietuska
15. sep 2016

@turonova no ja teda nepatrim rozhodne medzi neukojene a nespokojne zeny, :D to si trosku ma nepchopila.Len som sa ti snazila yvsvetlit, ze dietatu sa da zabranit aj inak ako cez HAK,ktoru ty nechces, lebo si krestanka a vsade vidis bozie zakony, nic proti,samozrejme. ale prerusovana suloz nie je METODA,ako sa chranit pred tehotenstvom, je metoda aj neplodnych dni a toho,co som ti spomenula v predoslom prispevku, a nie sa naraz cudovat, ze si tehotna, no ked praktizujete s manzelom taku prerusovanu suloz, ze sice sa spravi mimo,ale hned na to ide znova do teba,tak sa necudujem,keby ste mali aj desat deti, a ked o sebe obaja viete, ze ste plodní, tak asi ze si davam vacsi pozor na to! a nie potom sa dat sterilizovat len tak a zasiahnut si do zdravia a organizmu,preto lebo sa neviete krotiť v sexe a neviete,co je to sa chranit a dodrziavat iste zasady a sexujete cez plodne dni a este aj nebezpecne.trošku treba realneho triezveho rozumu pri sexovani,nie stale po sebe skakat a deti robit, ale trosku inak na to ist, nie hrr..a potom byt vyjaveni ked dve deti uz vobec nemali byt a su ...toto mi take pride akoze preco som tlsta ?vsak sa prejedam a stale nechudnem :D priserne vazne...a ked nechces mat dalsich pat potomkov tak by som si zacala realne nastudovavat metody ako sa chranit alebo nesexovat stale.

marietuska
15. sep 2016

@turonova a inak mi je aj tak divne, ze skacete furt po sebe s muzom ,ved ked ste taki veriaci hentaki ludia to nerobia, len sporadicky..takze to mi je tiez divne..

stellamaris
15. sep 2016

@turonova nech tvoj chlap absolvuje vazektomiu.Lebo inak budete mat deti este viac.......mam znameho,ktory ju absolvoval az ked splodil 6.dieta.Vsetky ine antikoncepcne metody u tohto paru zlyhali,aj hormon.spirala............po vazektomii,ktoru absolvoval,je konecne neplodny...................inak,tiez su veriaci,ale inak to neslo.

turonova
autor
15. sep 2016

@marietuska chcela som názor na antikoncepciu..som veriaca, ale nespomínam to tu stále...bola tam spojitosť len so sterilizaciou...neskaceme po sebe stále.ďalšia blba pripomienka..sme spolu 12 rokov...nebudem to viac písať.kto nemá čo k téme bez urazok..nech prosím nereaguje..

katarinapekna
15. sep 2016

@marietuska a čo ti je na tom divne? 😀 proste sú ovce, ktoré budú roztahovat tie čapty aj na smrteľnej posteli,len aby dilinovi posluzili. Sebavedomie a sebalaska neznámy pojem. Aha pardon, oni sa vlastne "milujú". Minimálne jeden z nich áno,ale seba😀 nie nadarmo sa hovorí,že je to zábava chudobných.😀

turonova
autor
15. sep 2016

Choďte do prdele baby blbe...

marcelatje
15. sep 2016

@lukyazojka priechodnost semenovodov sa da obnovit

meluela
15. sep 2016

@turonova kasli na ne, su to fakt zakomlexovane tupotky .. jedna je taka stalica uz dlhsie, tuto novu som si vsimla len nedavno ... neviem co sa im stalo, ale v roznych temach hladaju sposob ako niekoho urazit ... hnevaju ich hlavne dobre vztahy medzi manzelmi a dlhsie zotrvanie matky s dietatom .. asi nejake rozvedene frustrovane skatule co nemaju co ine na robote 😔

renatavavrova
15. sep 2016

@meluela veľmi dobre si im dala tak tak závidia a asi sú v koncoch z nervami hahaha

mishicca
15. sep 2016

Ja by som si dala podviazat vajecniky.... Dakedy to bezne robili po 3.dietati... HAK by som nebrala...mam vnutromaternicove teliesko, ale nie som spokojna...

katarinapekna
15. sep 2016

@turonova na tvojom mieste by si tam mala poslat svojho zrebceka a to celkom doslovne, nemusíš sa sterilizovat ani inak chrániť,zaručene neotehoties a on sa tam neutopi. Obojstranne vyhodne a problém vyriešený. Ako málo stačí...

junova
15. sep 2016

Niektoré ženské fakt sliepky. Vtáka poznáš po peri a človeka po reči. Ja z ich strany počujem len bucanie. Vďačná temicka pre ne. Rady si rypnu do ženy, ktorá má viac detí a este keď sa tam spomína náboženstvo je to super lakocinka. Ja mám dve deti, ale určite by som neodsudzovala ženy s veľa deťmi. A tie drbnute reči, že čo stále skáču po sebe. Keby pisala, že s nim nespava, tak zase napíšu, že ho využila iba ako sperminatora. A samozrejme muž si nájde milenku. Sú to zakomplexované ženy, ktoré si chodia dvihnut ego na úkor iných.

janicka.m
15. sep 2016

Ahoj, mam spravenu sterilizaciu a som uplne spokojna. Nemam ziadne vedl. ucinky a rozhodla som sa sama. ovca nie som a rohozku nikomu nerobim 😉
Jeden z hlavnych dovodov bol, ze ziadne umele hormony do svojho tela pchat uz nechcem, tehotenstva moje telo dost zle znasalo a vek mam uz dost hranicny, navyse sa vyskytla zdravotna indikacia. Zakrok mi urobili pocas sekcie.

jana1577
15. sep 2016

Ahoj ja mam 4deti pri poslednej sekcii som suhlasila so sterilizaciou niesom na to hrda ale zo zdravotneho rizika dalse tehu by bolo riziko dlho a vela sme o tom rozpravali a modlila som sa za spravne rozhodnutie . Stvrte mame po zlom vypocitani plodnich dni antiku nemozem a nechcela som mam uz 40a nechcela som rizkovat vela some zvazovali ale uz je to tak. Bolo mi to trochu luto ale verim ze Boh mi to odpusti . Zvaz pre a proti . Neviem ako dalej ale zatial nemam ziadne problemi menzes mam aj ked kojim ale inac nic extra dufam ze to tak aj ostane . Prajem nech sa spravne rozhodnete drz sa

chuchnik
15. sep 2016

V pohode mam kolegynu sterilizova a nic -nestazuje si ma 3 baby a viac nechce.ved je na kazdej z nas kolko zvladneme niektori daju 2 deti niektori 5.kludne sa daj sterilizovat alebo ber antiku-pravidelne.je moznost otehu to je jasne ale velmi mala.alebo nech chlap sa obetuje.ak vies kedy mas ovul poradim ze sex po ovulacii. Ale to musis vediet ty ako funguje tvoj cyklus takmer na den.prerusovany styk ozaj neskusaj-v trubici mozu byt spermie a to neovplyvni nikto ani tvoj chlap ani pan boh.a pokial to spravis par dni prec ovul tak je to cesta k tehu-je to velminnespolahlive!mas moj obdiv 5 deti,ale urcite vam neni smutno.ja by som sla do sterilizacie bud u seba alebo skor chlapa.hormony jest zas dlhodobo tiez nie kazdy chce

momkomonika
15. sep 2016

@turonova tak skús prirodzene plánovanie rodičovstva ak si veriaca. Sterilizáciu určite nie!!! Teraz je s PPR nová metoda - Naprotechnology a mám to odskúšané. Funguje 100% aj mojim známym. Ak chceš kontaktuj ma a vysvetlím ti to bližšie. Budeš mat pokoj v duši. To ty potrebuješ keď si sa sem prišla poradiť a vieš co je dobre a co zle. My s manželom to tiež používame. Plodne a neplodné dni a super. Dá sa to odsledovať na sebe. Nie je to vibec náročne... Verím že sa rozhodneš správne a aj tvoje vnútro bude cítiť pokoj... Drž sa a kľudne píš ak máš viac otázok...

chuchnik
15. sep 2016

A este celkom neskodny na vkladanie krem alebo capiky nehormonalne pharmatex-v lekarni dostupne,nasad si aspon ked porodis-dava sa pred stykom-dolezite vzdy dodrzat sposob pouzitia aby fungovalo-dolezite je napr to ze ak by bol styk napr 2x po sebe vecer napr pokazde si musis dat novu davku mne to oride spolahlivejsie o moc ako kondom.po porode m mozes zas otehu ani nevies ako,ak teda nepojdes na steril aspon toto je zachrana mat nie o doma po ruke v zasobe🙂

chuchnik
15. sep 2016

Inak plne chapem presne ako 1 pisala staci vytriast trenky nado mnou a je to🙂 ale chranim sa prave touto vkladacou antikou a tym ze chlap ma zelenu tak 2 dni po ovulacii,proste koncom cyklu,keby nepouzivam nic a spolieham sa prerus suloz uz mam a ja 5 deti🙂

demi123
15. sep 2016

Ahoj mám 2 detičky a som po kompletnej sterilizacii porody boli super ale obe tehotenstva rizikové jeden x MA takže sme sa rozhodli že v dnešnej dobe stačí a proste sme sa s tým vysporiadali to rozhodnutie musí byť fakt definitívne a každý má právo určiť si po koľkých deťoch si určite skvelá mamka keď zvladnes toľko deticiek a budú ta ešte dlho potrebovať živú a zdravú🙂 a pozrieť sa na to z tejto stránky podľa mňa nie je hriech aj keď nie som veriaca takže ja to môžno viem viac odlahcit. Zdrav. problémy nemám som po kompletnej ster.čo znamená že nie je šanca oteh.nemám podviazane ale rozstrihnute vajcovody. Dúfam že som trošku pomohla 🙂

ala82
16. sep 2016

@turonova druhych si nevsimaj aj tak sa rozhodnes ako budes ty chciet a bude to urcite dobre rozhodnutie.drzim palce.

marietuska
16. sep 2016

@turonova vsak nazor na operaciu som ti dala, nesexujte cez plodne dni a inak sexujte, nie tak ako vy radi..dockala si sa tu viacerych navrhov a prikladov, co robit,aby si nebola "" vyjavena a omracena ""(ako si to sama nazvala )ked sa ti narodili dve deti.pred tehotenstvom sa treba chranit, ale nemyslim si, ze najlepsie riešenie je operacia. Je to nanic,ked nevies ani ako funguje telo zeny a nevies nic o planovanom rodicovstve a to mas uz 5 deti.

a taake tie vyroky tu, ze sme tu sliepky,a na nervy to si strcte niekam 🙂 sliepka je ta, ktora ani po rokoch nevie, ako sa ma chranit pred nezelanym tehotenstvom, nie my, ktore jej to tu jasne a zretelne vysvetlujeme.
napisat, ako zakladatelka, ze stvrte decko nas prekvappilo a vyjavilo a piate omracilo, tak to napise len naozaj skutocny primitiv, ako nic v zlom,ale tak ked nechcem tolko deti, tak hadam sa zabezpecim a podla toho sa spravama nesexujem furt a ked tak, tak sexujem bezpecne, a nie hned na operacie sa pchat.to je teda logika boze bozeeee

turonova
autor
16. sep 2016

@marietuska nikto neprosil o vyjadrenie... ja neurazam nikoho, tak neurazajte mna prosím, nič o mne neviete...

ewisam
16. sep 2016

@turonova necitam vsetko, ale mna dr. tiez tlacia do sterilizacie, caka ma treti CR... ale nahovaram chlapa, a prekvapivo sa velmi nebrani

monicka9
16. sep 2016

@turonova ahoj😊Ak maš pravidelny cyklus a poznaš svoje telo, vieš kedy mas plodne dni tak by si sa mala vediet uchraniť pred tehotenstvom😊My tak fungujeme 16 rokov bez antiky akejkolvek a bez hormonov.. Ale ja mam cely zivot pravidelny 28-29dnovy cyklus a presne viem kedy mam ovulku tak pocas ovulky a 3 dni pred a 3 dni po si davame pozor (prerusovana suloz). Mimo tychto dni ideme "naplno", zatial nam to funguje😆Ale zase aj tento druh ochrany nie je na 100% no som si toho vedomá😊 Sterilku som si nedala, bola mi ponuknuta pred tretim porodom😊

monicka9
16. sep 2016

@ewisam aj mne dr navrhoval sterilku lebo som šla na tretiu sekciu no este planujem jedno babatko😊

maminecka2
16. sep 2016

@monicka9 Ahoj, ja len taku poznamku- sesterke to takto fungovalo 20 rokov, ma 3 planovane deticky a presne po 20 rokoch pocas neplodnych dni bum! Neviem ci sa vekom meni telo, 40-ka na krku, ale mal to byt neplodny den. Snad Ti to bude fungovat aj nadalej.
A pre nase oblubene spoluprispievatelky: nie, neovladaju ich len pudy, nie su ako kraliky, nemyslia len na sex, ano su veriaci ale nesexuju len ked chcu splodit potomka...

monicka9
16. sep 2016

@maminecka2 ano jasne aj ja mam kamosku co sa im takto pritrafilo😊 Este chcem miminko jedno hoci trosku neskor ale ak by sa aj skor pritrafilo bude to ok😊

pebu
Autor odpoveď zmazal