Manžel chce vazektómiu: Ako reagovať?
Manžel začal uvažovať nad tým, že podstúpi vazektómiu. Zostala som normálne obarená. Nepáči sa mu sex s kondómom, a ani mne, minule som mu nadhodila, že si dám predpísať antikoncepciu, no nechce, aby som do seba tlačila chémiu. Takže asi toto bol spúšťač.
Nemáme spoločné deti, aj napriek tomu, že sme spolu už 8 rokov. Ja mám dve deti z predošlého manželstva.
Rozprávali sme sa o deťoch už na začiatku vzťahu a ja som bola tá, čo som s určitosťou ďalšie dieťa odmietala. A on nikdy s tým ani neprišiel, že by to chcel inak. Už teraz po rokoch, to až tak tvrdohlavo neodmietam, a bola by som šťastná ak by sme mohli mať spoločné dieťa. Ale .... rozum nepustí, vychovať už dve deti, je zaberák nie len z finančného hľadiska. Takže rozum a srdce u mňa hovoria úplne opačné veci. A už tu zohráva úlohu aj vek, mám 37, už sa necítim na to, aby som znova teraz začala okolo plienok behať. Takže asi sa to u mňa ani nezmení, a aj keď srdce túži, rozum nepustí.
Pointa je vlastne tá, že ma to celkom zaskočilo. Snažila som sa mu vysvetliť, že situácia sa môže ešte zmeniť a náš osud neviem ovplyvniť. Čo ak sa mi niečo stane, a on si odstupom času nájde nejakú partnerku, a budú chcieť mať dieťa. Ja som zasa realistka, a viem, že sa môže stať hocičo. On to však nechce ani počuť. Vraj nič také nebude. To je síce pekné, ale ....
Ako by ste reagovali vy? Nie som s tým úplne ok, a desí ma predstava takej definitívnej bodky. Ale uvedomujem si, že zároveň je to jeho telo a jeho rozhodnutie, vnímanie.
Nie je to bodka úplná , takže ak to podstúpi tak vie to po nejakej dobe vrátiť a môže mať deti . Ďalšia vec čo to prejsť s ním že by si chcela ešte spoločne dieťa ale rozum ťa nepustí čo ti povie on . Čo ak ti povie niečo čo ťa utvrdí že spoločne by bolo fajn . Všetko sa dá len asi tá trápi skôr strach z toho ako to máš teraz že deti si vezmuysame jedlo zájdu ba wc , umyjú sa viac menej fungujú samostatne a keby prišlo bábo už je to zas o niečom inom. Takže my ti nepomôžeme. Chlapa máš inak ok že chce takéto niečo urobiť takých je málo
@muchotrafka298 :D :D :D dobre :D :D .... ja po ďalšom dieťati ale netúžim. Ako sa dajú takto zovšeobecňovať určité veci? Napísala som, že áno bola by som šťastná ak by sme mali spoločné dieťa, ale rozum hovorí inak... a tu vyhráva rozum. Takže nie, neuvažujem nad tým, že chcem ďalšie dieťa. A rozhodne si nehľadám barličky 🙂
A popravde mýliš sa aj v tom, že ak sa žena postaví aj na hlavu a on deti nechce tak nebudú. Nie je to tak úplne, pretože toto by fungovalo pri totálne egocentrickom chlapovi. Ak si on dupne tak nie. Takto správne manželstvo ani vzťah nefunguje 🙂
Pretože práve manželstvo je o kompromisoch, nerobí si ani jeden ani druhý len to, čo chcú oni, ale prihliadajú v tom aj na potreby a túžby toho druhého. Ak by som na tom trvala, tak by na dieťa pristúpil. Ale, neurobil by to z vlastnej túžby, z vlastného presvedčenia a za to lebo chce. Ale za to, aby uspokojil moje túžby. A to by som zasa nepripustila ja. Btw. takéto témy a otázky sa riešia ešte pred manželstvom, aby potom jedna alebo druhá strana nebola prekvapená, a my sme si ich vyriešili už na začiatku vzťahu.
Ja som tu skutocne dlho, citala som tu tisicky diskusii na temu, mam starsieho partnera a nechce deti a ja ich chcem. Ani jedna zena co sem po case napisala tak to nebolo nic pozitivne. Jednoducho ak ten clovek dieta nechce, tak ho nechce, tam ziadna debata nepomoze. Ani predtym, ani potom. Hlavne ak sa jedna o muza v strednom veku.
A tvoj muz sa rozhodol pre to, ze on podstupi zakrok. Chlap, ktory podstupi vazektomiu bez toho, aby mal o tom predtym diskusiu s partnerkou dobre vie, ze deti uz mat nechce a bodka.
Predpokladam, ze vies, ze vazektomia nemusi byt trvala.
@muchotrafka298 áno, už to viem 🙂
Nie každý chlap chce deti,je ich dosť, čo nechce, treba to rešpektovať, máš už dve deti.Lebo niektoré ženy chlapov síce do deti ,,dotlačia,,či urobia na nich podvody/x-krát sme tu čítali/a potom to aj tak vo vzťahu vyzerá, je to začiatok konca..Tak ako nie všetky ženy chcú deti, tak je to aj u mužov.Môžete sa o to viac venovať jeden druhému, deti máš už väčšie.A tvoj muž ma charakter, že nechce aby si si ty ničila zdravie chémiou a vyrieši to on, to sa tak často nevidí.A už najmenej by ma zaujímalo kebyže sa rozídeme, či umrieš, či bude môcť mať deti s inou.Nechce deti, tak nebude ich mať ani s inou.
, je to v ňom, a aj keby ich mal,nebolo by to z vlastného presvedčenia ale nasilu.
@mariska1989 Ale to nie je o tom, že ja chcem spoločné dieťa. Áno bola by som šťastná ak by sme mali spoločné dieťa, a myslím tým, že by sme ho splodili ešte pred dobrými pár rokmi :D Ale nie teraz už .... Budem ťahať na 60, keď bude mať 18 rokov, neexistuje. Tu už nejde o to trucovito dupkať, že chcem chcem chcem, ale aj sa zodpovedne k tomu postaviť a uvedomiť si všetky tie zápory 🙂
@retatka áno presne to som písala vyššie v komentári, že ak by mal, tak nie preto, lebo to on sám chce. Tak či tak sme sa o tom včera ešte rozprávali. O mesiac to preberieme znova, či nezmenil názor, čo už teraz viem, že určite nezmení. A pôjde do toho .... Celá diskusia bola založená, hlavne preto, lebo som vôbec o niečom takom ani nikdy nečítala, ani ma to nenapadlo nikdy v živote, že by sa jeden z nás na niečo také dal. A bol to proste taký prvotný šok. To je všetko.
Mám mamu čo má 58 rokov a 22 ročného brata . Neboj zvládala puberiaka a to teda bol drzaň , drzý 😂 sú aj staršie aj 40 ročne čo otehotnenia . Ale rozhodnutie je samozrejme len a len tvoje . Ak ste šťastný tak ako ste teraz a si plne rozhodnutá tak myslím že rozhodnutie tvojho muža je úplne ok .
@lonely66 presne si to vystihla.
@lonely66 neviem čo riešiš, psychologička by z teba bola sakra zlá. Ono stačí aj čítať možno. Žiadne iné dieťa nechcem, a ja som bola tá, čo som to hneď na začiatku nášho vzťahu oznámila. Bodka. A skadiaľ berieš, že mi nestačí, že mu na mne záleží? A ja si skôr myslím, že máš sakra úbohé manželstvo, a sama si akurát tak frustrovaná, tak tu celý čas do mňa musíš hustiť, len aby si sa necítila tak úboho. On pre mňa robí nadrámec áno, skade vieš že ja pre neho nie ? Kvôli jednej primitívnej otázke? Kvôli otázke, v ktorej som brala ohľad na neho? No wau, že som sa tu chcela poradiť s normálnymi ženami, nie so sliepkou, ktoré dokážu mať normálne komentáre, a normálne povedať svoj názor, čo si myslia o danej téme, nie o mne. Lebo tu nebola otázka na mňa a ani priamo na môjho manžela ale na vazektómiu. Hotovo.
Ale ty si tu už preskúmala mňa, môjho muža, naše manželstvo, už len starká chýba fakt. Akože daj si fakt prosím ťa pohov, a radšej popracuj na sebe, a svojom manželstve, aby bolo minimálne tak úžasné ako je to moje. Nebudeš potom musieť po nete iným ženám vypisovať a urážať ich, ako im niečo stačí či nestačí.
@lonely66 a ešte niečo, podľa judiktúry Slovenskej republiky, sa v prípade smrti jedného rodiča, stará druhý rodič, pokiaľ sa starostlivosti nezriekne. Čo by ich biologický otec neurobil, takže môj manžel by nemal absolútne žiadnu možnosť sa o deti starať. Takže to či ich odhodí ako si ty napísala, je úplne bezpredmetné. A len zadubená osoba ako ty, dokáže myslieť len na seba. Ja myslím nie na seba, ale na svojho muža, aj v zdanlivo hlúpej veci. A to že ty si už žena v prechode, neznamená, že môj manžel je v tvojom veku. Má 36 rokov, úplne kľudne by dieťa mať mohol aj s mladšou a nemusela by to byť vekovo zrovna jeho dcéra však? Odkedy je žena v 30tke mladá žaba? A vekový rozdiel 6 rokov nie je až tak dramatický či? Ale to sme odbehli úplne od hlavnej myšlienky príspevku, že áno?
Ale treba všetko prekrútiť, lebo potrebuješ z ničoho vyvolať senzáciu, a hlavne kopnúť si do ženy, lebo ona má super muža a super manželstvo, a ty si ho mať nemohla? Tak sa idem chytať každého slova a prekrútiť všetko úplne do nezmyslu? Ja som na svojom manželstve pracovala, tak ako je môj manžel pre mňa úplne dokonalým manželom, ja som pre neho dokonalou manželkou a nemenil by za nič na svete. A vieš prečo? Lebo nie som zadubená krava, ktorá myslí len na seba a na svoje blaho, a na to, aby mne bolo dobre. Ale to ty evidentne nepochopíš.
máš rozumného muža, to je odkedy zle?🙄
37 nie je tak veľa. Mozete skusit tak, ze rok budete skusat mimi a ak nepride, nech ide na zákrok. Ty budes pokojna, ze ste to skusili.
Otazne je, preco jemu nepovies toto co vypisujes na MK. ved ste partneri.
@krkavcia_mater ale ja nechcem skúšať mimi .... 🙂
tak potom co riesis? Ked sam muz chce ist.
@krkavcia_mater Bol to len taký prvotný šok, lebo sme sa nikdy o tom nerozprávali. Uležalo sa mi to v hlave, prečítala som si o tom niečo, plus názory normálnych rozumných žien, a už neriešim nič 🙂

Dajte si zamraziť bunky.. aj ty aj on. Preto píšem aj ty, lebo už máš dosť vysoký vek. Budete ich mať odložené na ako dlho chcete.