Máte skúsenosti s vnútromaternicovým telieskom, keď ste ešte nerodili?

28. jan 2023

Máte niekto prosím skúsenosti s hormonálnym telieskom ak ste ešte nerodili? Bolela aplikácia? Cítite to nejak počas bežného fungovanie alebo počas sexu? Stalo sa niektorej z vás , že muselo ísť von? Na užívanie tabletiek som hrozna, vkuse zabúdam, potom dávam rano miesto večera alebo ešte horšie dve naraz v ten večer, bariérové ochrany pánské aj dámske mi nevyhovujú a mám stáleho partnera. Takže teliesko mi vyšlo ako najlepšia alternatíva, ale mám veľmi nízky prah bolesti a bojím sa, že mi to telo neprijme. Poprípade máte niekto skúsenosti s implantovaným hormonálnym depom? Za každú odpoveď ďakujem.

liloastitch
28. jan 2023

Ja som si nechala zaviesť teliesko aj keď som nerodila.. o rok som už rodila 😂 mala som ale nehormonálne a posunulo sa. Nad hormonálnymi náplasťami si nepremýšľala?

54tinka54
28. jan 2023

Skús pozrieť aj hormonálny krúžok.

autor
28. jan 2023

@liloastitch neviem si predstaviť ako sa funguje s naplastami, ako sa dodržiava hygiena a proste je to vidieť viete ako. Preto skôr ten implantát. Ale čítam, že v ČR nie je registrovaný. Neviete ako to je na SR?

autor
28. jan 2023

@54tinka54 nad tým tiež uvažujem, ale az tak ma to neoslovilo.

autor
28. jan 2023

@liloastitch a bolo to v pohodě? Nebolela aplikácia? Ja sa desím už keď mi idú robiť stery z krčka neviem si predstaviť horšiu bolesť.

liloastitch
28. jan 2023

S tým implantátom naozaj netuším, čo sa týka náplaste, nalepiť si to niekam kde to vidieť nie je je asi najmenší problém.. hygiena je úplne normálna , môžeš sa s tým sprchovať, kúpať... Ak máš problém so sterom z krčka tak si neviem predstaviť ako zvládneš zavedenie telieska. Nie je to príjemné.

autor
28. jan 2023

@liloastitch a nedostanem anestézu alebo nejde to urobiť pod celkovou anestezou? Radšej by som mala teliesko ako náplasť. Nemá to logicky dôvod.

liloastitch
28. jan 2023

Nie, anestézu nedostaneš a do narkózy ťa kvôli tomu tiež určite nikto uvádzať nebude. Robí sa to ambulantne u tvojho gynekológa.

veselo_neveselo
28. jan 2023

Nemusis sa bat. Ster z krcka boli, lebo to je dane podstatou vysetrenia, ze musia odobrat poriadnu vzorku. Ale pri zavadzani je to ine, nieje to prijemne, ale ze by to zasadne bolelo, to nie. Bola som tesne po menzese, kedy je este krcok (vraj) uvolnenejsi.

Najdi doktora ktoremu doverujes, aby si sa mohla uvolnit. Prip sa spytaj ci si mas dat nieco predtym, nez ti to budu zavadzat. Potom ale pozor aby si nesoferovala.

Mne to tiez vychadzalo ako najlepsia forma antiko, takze mne to aj za tu neprijemnost stalo. Mala som nehormonalne (ale to je pre zavadzanie jedno).