Metódy antikoncepcie

cicuska9999
16. máj 2014

dobry den babeny, chcem sa spytat aku formu okrem tabletkovej antikoncepcie mate??? ci mate skusenosti aj s tym injekcnym sposobom,poprosim blizsie info....... a ci mate niektora aj tie naplaste, a ci su vlastne tie injekcne a tieto naplastove formy dobre..... dakujem

klincek
16. máj 2014

@cicuska9999 ak chces nieco dlhodobe, pouvazuj nad telieskom. je vseobecne dobre znasane, hormony posobia len lokalne, a cenovo ta vyjde najlepsie (ked sumu rozratas na 5 rokov, je to par eur mesacne).

kamila.k.
16. máj 2014

Este existuje aj prirozdena metoda planovania rodicovstva - sledovanie plodnych a neplodnych dni. Je to bez vedlajsich ucinkov a ucinna rovnako ako tabletky alebo ina forma. Bonusom je, ze zena spozna svoje telo - a ma prehlad o svojom zdravotnom stave 🙂 blizsie info www.lpp.sk - vydaju aj ucebnicu, kde je vsetko zrozumitelne vysvetlene.

anuskaaprazko
16. máj 2014

@kamila.k. oh, pleeease 😀 a teraz mi povedz ako ja sa mozem takymto niecim riadit ked mam cyklus medzi 27 a 42 dni 😀

sorciera24
16. máj 2014

kondom

sissy27
16. máj 2014

@kamila.k. no a má jediný možný vedľajší účinok - dieťa 😀 😀 😀 ako keby ti niekto povedal, že pri tabletkách na alergiu je možným nežiadúcim účinkom alergická reakcia 😀

kamila.k.
16. máj 2014

@anuskaaprazko nejde o dlzku cyklu. Priznaky plodnosti a ovulacie su nemenne. Okrem ineho LPP ponukaju rady na nepravidelne cykly.

katkaa123
16. máj 2014

Ahoj, ja som mala naplaste a bola som spokojna.. nie su sice lacne, ale prislo mi to lepsie a pohodlnejsie ako si brat tabletku kazdy den.

kamila.k.
16. máj 2014

@sissy27 tak ako aj antikocepc.tabl. alebo ine prostriedky. Avsak v priade neplanovaneho otehotnenia niesu pre dieta skodlive. 😉

meusicka
16. máj 2014

@anuskaaprazko na upravu cyklu by som ti inac odporucila caj z rebricka obycajneho. kamoska mala tiez kratky cyklus a nemohla otehotniet, jej sa po piti pekne predlzil na 28 a poznam baby ktorym sa zase skratil. stoji to za pokus, je to ovela pohodlnejsie ako ked tebou cyklus mava hore-dole 😝

anuskaaprazko
16. máj 2014

@meusicka vies co este to neriesim, stale dojcim, moze to byt aj tym 🙂

meusicka
16. máj 2014

@cicuska9999 ahoj ja som brala dlho HAK, potom som vynechala, prisli deti a po nich som zase zacala brat. ale nerobili mi dobre. objavil sa u mna neziaduci ucinok, 1 z 1000, no nastastie vysetrenia nepotvrdili rakovinu. ale neprajem nikomu ten strach. pozerala som inu alternativu, teliesko, aj naplast, aj tu pharmatex, vase som sa ale nakoniec dopatrala k neziaducim ucinkom, alebo k nejakej forme nepohodlia pri pouzivani. tak som nakoniec skoncila pri kondomoch a prirodzenom odsledovani PD. kedze zdravie je prvorade tak to akceptoval aj partner.

meusicka
16. máj 2014

@anuskaaprazko tak to hej, moze to lietat aj preto, ale keby ti to ostalo, ursite sa oplati skusit. mne sa nepodarilo kojit pri ms. mrcha dosla a mliecko poslo 🙄

anuskaaprazko
16. máj 2014

@meusicka dakujem za radu 🙂

kakadu007
16. máj 2014

no neviem, a nemate strach z tych hornonov?
http://www.rodinka.sk/zdravie/plodnost-zeny/ha-...

Mam kamaratku gynekologičku a ona hovorí, že sama by HAK nikdy nebrala. Ze jej zomrela 34 rocna sesternica na emboliu, pravdepodobne z HAK... Ked to pocujem od lekarov, co to vlastne predpisuju, tak mi je nanic.

sednaja
16. máj 2014

@kamila.k. Ja by som sa však na túto metódu nespoliehala.....už XY detí, ktoré boli takto počaté behajú po svete. Okrem toho, nie každá má pravidelný cyklus. Nie som síce zástanca hormónov, ale táto metóda je máličko spoľahlivá v porovnaní s tradičnou medicínou

niki101988
16. máj 2014

@kamila.k. tak toto ma pobavilo, ja menštruujem medzi 27-60 dní a poviem Ti žiadne príznaky ovulácie a podobne nemám a ani by som na sebe nedokázala odsledovať. Aj každý normálny lekár v súlade s plánovaným rodičovstvom Ti povie, že je toto najviac metóda na hlavu.

niki101988
16. máj 2014

@cicuska9999 Ahoj, ja som mala tabletky ale choroba ma z nich vyradila a mám teliesko ako už niekto radil cca 3 mesiace to bolo divoké ale teraz super. Mám nehormonálne takže pohoda, ak už neplánujete deti tak si partner može dať urobiť aj vazektómiu čo je napr. v Severských krajinách veľmi bežná metóda antikoncepcie

kamila.k.
17. máj 2014

@sednaja ja sama za seba tvrdim ze tato metoda je rovnako spolahliva ako tabletky, alebo ine metody, a poznam vela zien, co ju praktizuju cely zivot. Je vsak ovela jednoduchsie zhltnut tabletku, ako si nastudovat par stran a sledovat fazu cyklu.

@niki101988 pre mna je "nahlavu" pchat do seba hormony s obrovskym mnozstvom vedlajsich ucinkov a vyradit si v mladom veku z prevadzky vlastny hormonalny system, a okrem ineho je to neskutocny biznys - aj pre ochotnych lekarov, ktorí vdaka tomu idú potom kazdy rok na luxusnu dovolenku.
Ja som mala tiez dost nepravidelne cykly, mala som aj problemy so stitnou zlazou. Odporucam ti knihu Plodnosť, cykly a vyziva. Na trhu je jej nove vydanie.

sednaja
17. máj 2014

@kamila.k. Ja som žiadne tabletky anilen nespomenula a okrem toho sú metódy, ktoré sú výplodoom medicíny (a pritom nie sú tvorené na báze hormónov) a sú ešte komplikovanejšie ako tá, ktorú zaznávaš ty. Tu nejde o pohodlnosť, ide tu o to, že každému vyhovuje niečo iné. Žiadna metóda nie je 100%-ná,ale je jasné, že každý bude vyspevovať tú, ktorá vyhovuje jemu. Rozdiel je však v tom, že dokonalá metóda neexistuje, každému totižto z rôznych dôvodov vyhovuje niečo iné.
Čítala som napr. o nehormonálnom vnútromaternicovom teliesku (dana)...... väčšina žien nadávala, samé negatíva, dokonca mnoho z nich otehotnelo, ale našli sa tam aj také, ktoré na túto metódu nedali dopustiť. A je to aj opačne, tá, ktorá má skúsenosti s otehotnením pri tabletkovej antikoncepcii asi ju bude len veľmi ťažko užívať ďalej - aj napriek tomu, že 99%tám žien vyhovuje. A nejde tu len o spoľahlivosť určitej metódy, ale každý z nás má rôzne dôvody prečo mu vyhovuje to alebo ono. Netreba nič odsudzovať.

kamila.k.
17. máj 2014

@sednaja ja nesuhlasim/odsudzujem tie formy, ktore sa tvaria, ze su zdraviu neskodne, pritom ohrozuju zivot zeny alebo neplanovane pocateho dietata. Ale tiez nemozes tvrdit, ze je tato metoda "malicko spolahliva", neviem ci si ju sama praktizovala, ale uz len s vlastnej osobnej skusenosti ti mozem potvrdit ze spolahliva je...do tej miery, do akej sa k tomu postavi ta zena.
Ja ju tu nezastavam ako jedinu moznu, alebo najlepsiu. Ale ako jedinu prirozdenu, bez vedlajsich ucinkov. Ak vies este o nejakej podobnej, tak som na nu zvedava.

niki101988
18. máj 2014

@kamila.k. úplne najlepšia je nemať sex, zaručené neotehotnieš.
Oháňaš sa tu rátaním plodných a neplodných dní a prečo nezapojiť do antikoncepčného procesu aj muža?
V Škandinávii je úplne bežné, že ak má pár deti, ďalšie nechcú tak si dá urobiť vazektómiu a tým šetrí ženu od hormónov a podobne. Prípadne si dá do spermobanky niečo schovať keby ešte raz zmenili názor.

kamila.k.
18. máj 2014

@niki101988 iny kraj, iny mrav. Myslim ze taky muz po vazektomii sa musi citit ako vykastrovany kocur...a to bez urazky. Metoda PPR praveze je vecou aj muza. Pretoze sa s polu s manzelkou rozhodnu, ze pocas jej plodnych dni sa zdrzia milovania sa, alebo sa rozhodnu, ze chcu mat dieta. A to, ze sa muz zaujima, ci ma zena plodne alebo neplodne dni, a ze vobec o niecom takom vie, je znamka zdielania a úcty. A to upevnuje ich vztah. Vie, ze zena nieje tovar, ktory je k dispozicii kedy si on zmysli. Ked som sa prvy krat dostala k materialom PPR, tak som vsetko s nadsenim citala a vysvetlovala manzelovi. Jeho reakcia bola velmi pozitivna a zacal sa aj on o tieto veci zaujimat . A myslim, ze muzov by sme v tomto ohlade nemali podcenovat.

niki101988
18. máj 2014

@sissy27 pozri sa na tie stránky čo odporúča kamila.k cirkevné a podľa predpisov.

sissy27
18. máj 2014

@niki101988 ďakujem neprosím si... ja mám atk vyriešenú a je mi srdečne jedno, čo na to cirkev... na to mám svoj názor...

niki101988
18. máj 2014

@sissy27 Ja som to nemyslela ako útok na Teba,ale skôr ako informáciu čo nám tu vlastne kamila.k tak vehementne obhajuje

sissy27
18. máj 2014

@niki101988 ja to ani ako útok neberiem... ale popravde neberiem ani to, aby cirkev riešila sexuálny život a atk kohokoľvek - jednak je to každého osobná vec a druhá vec - prečo mi má o manželstve, sexe a rodičovstve rozprávať niekto, kto tvrdí, že nič také nerobí? ja sa tiež nemontujem do jadrovej fyziky 😉

niki101988
18. máj 2014

@kamila.k. Viete mi vysvetliť čo znamená vazektómia? Nejedná sa o kastráciu ako ste uviedli. Netuším či však viete tieto veci vôbec odlíšiť.

kamila.k.
18. máj 2014

@niki101988 ja viem co to znamena. A viem o com som pisala. A ak ti prekaza to, ze PPR zastava aj cirkev, tak potom sa tu bavime o odlisnych veciach.

niki101988
18. máj 2014

@kamila.k. Áno máš pravdu, prekáža mi to, že to podporuje cirkev a taktiež aj to, že to tu obhajuješ a iné formy zatracuješ, nakoľko nejde o hormóny, ale o to, že cirkev antikoncepciu zatracuje všeobecne a toto sa rozhodla podporovať. Nechápem ako to može ten vražedný cirkvený inštitút podporovať a pri tom páchať tie zverstvá čo pácha, ale o cirkvi dávno platilo že vodu káže víno pije a oni len to najlepšie 😀

kamila.k.
19. máj 2014

@niki101988 tak chod diskutovat o svojich nazoroch do inej temy