icon

Može antikoncepcia spôsobovať bolestivú menštruáciu?

s1s4
1. okt 2025

ahojte,
prosím Vás neviem čím to je ale posledné mesiace mám neskutočne bolestivú menštruáciu. Mám antikoncepciu zo zdr. dôvodov, nikdy predtým som bolestivú menštruáciu nemala. Ako sa zmenila antika (tá predtým mi nesadla) tak to je niečo nehorázne, mám akné (nie iba v období MS), kŕče ktoré musím jedine predýchať, niekedy až pri konečníku (čítala som že to je normálne). Najhoršie je že mám krvácavú poruchu a teda krvácam viac, než by som mala. Toto mi spôsobuje aj dlhšiu menštruáciu. Niekedy to je 9 (vtedy sa teším) a niekedy až 15 dní. Ten prvý týždeň je vždy najhorší. Nepomáha mi takmer nič, tabletky proti bolesti, kvapky proti bolesti, čaje, termofor, zmena stravy, pridanie pohybu. Vôbec nič. Gynekológ mi na bolesti predpísal flector a povedal mi že sa to upraví ale naozaj sa to upraví? Mám teraz voľnejšie obdobie kedy som doma pretože v práci toho je málo, mám teda priestor na oddych ale aj tak mi to vadí. Riešim novú prácu v ktorej budem skôr sedieť a neviem si predstaviť že budem 8 hodín v neustálych kŕčoch.
Antikoncepciu mám 28- dňovú kde posledné 4tabletky sú prázdne, väčšinou som MS dostala až po užití týchto štyroch a začatí nového blistra (1.-2. deň) . Včera som užila tretiu prázdnu tabletku a teda očakávala som menzes až o 2-3dni. O 3tej ráno ma zobudili také kŕče že som si myslela že ma šľak trafí. Aktuálne som na flectore a čajoch s termoforom ale teda trápi ma to najmä kvôli tomu že ma to obmedzuje - nedokážem sa poriadne hýbať.

s1s4
autor
1. okt 2025

mali ste niekto podobné problémy s tým, že potom z toho bolo niečo vážnejšie?
Ďakujem každopádne všetkým aj za prečítanie

anonym_b4b133
1. okt 2025
@s1s4

mali ste niekto podobné problémy s tým, že potom z toho bolo niečo vážnejšie?
Ďakujem každopádne všetkým aj za prečítanie

@s1s4 skus si pohľadať príznaky endometriozi , či sa nieco z nich nepodobá aj na to čo prežívaš ty (tiez som mala bolestivú menštruáciu a bum endometrioza ale teda ja som mala viac tých príznakov okrem ms

janai1
1. okt 2025

Vynechaj tie placebo tablety a začni po dobratí aktívnych hneď nový blister.

janula2511
1. okt 2025

Koľko už berieš hák? čo berieš?

s1s4
autor
1. okt 2025
@janai1

Vynechaj tie placebo tablety a začni po dobratí aktívnych hneď nový blister.

@janai1 neovplyvní to nejako hormóny? čo som sa pýtala tak placebo tabletky sú tam preto, aby si telo oddýchlo a aby sa nepoškodila pečeň

s1s4
autor
1. okt 2025
@janula2511

Koľko už berieš hák? čo berieš?

@janula2511 drovelis

janai1
1. okt 2025
@s1s4

@janai1 neovplyvní to nejako hormóny? čo som sa pýtala tak placebo tabletky sú tam preto, aby si telo oddýchlo a aby sa nepoškodila pečeň

@s1s4 to ti kto takú sprostosť povedal?

s1s4
autor
1. okt 2025
@janai1

@s1s4 to ti kto takú sprostosť povedal?

@janai1 gynekológ 😀

janai1
1. okt 2025
@s1s4

@janai1 gynekológ 😀

@s1s4 najvyšší čas zmeniť gynekológa

janula2511
1. okt 2025

Ako dlho?

s1s4
autor
1. okt 2025
@janula2511

Ako dlho?

@janula2511 aktuálne už asi polroka
predtým som ju už mala (tiež cca pol roka) ale vzhľadom na dlho trvajúcu ms mi dal lekár azaliu (tam menzes byť nemal ale špinila som snád 25 dní z mesiaca), teraz mam znovu drovelis