Najvhodnejší čas počas dňa na antikoncepciu

mia885
27. máj 2015

Ahojte maminky. Mam na vas taku otazku. Kedy pocas dna je najlepsie uzivat pravidelnu antik tabletku? Mam 28dnove balenia, lekarka mi povedala len stare zname: kazdy den v rovnakom case , bez odchylky. Avsak rano vstavam hocijako 7-8-9 hodin nemam nejaku pravidelnost v tomto a rano su ponahlacky vzdy bojim sa aby som v rannom zhone na to nezabudla. A spavat chodim neskoro po polnoci To je uz ako pravidelne u mna. Tak som si to nadstavila na 23:00. Kedy je uz klud a ja viem ze nebudem spat, z lekarskeho a zdravotneho hladiska to neni nejak zavazne teda nie dobre pre organizmus? Nemoze mi to sposobovat nejake komplikacie? Dakujem za vsetky nazory a rady 🙂 pekny vecer Vam ;)

sissy27
27. máj 2015

@mia885 čas užívania atk nijako neovplyvňuje ich účinok alebo čokoľvek iné... jedna rada - nos blister so sebou v peňaženke pre prípad, žeby si sa napr. cez víkend nedostala domov včas 🙂 prípadne ak náhodou zabudneš a spomenieš si ráno cestou do práce, tak máš tabletku stále pri sebe...

peneloppe
27. máj 2015

to nemusi byt uplne presne, 1-2 hodky odchylka nevadi. ja som bravala rano kebyze nahodou zabudnem tak si cez den spomeniem. mala som ich v kuchyni a ked som si rano robila ranajky a kavicku tak som ich hned aj videla a fungovalo to vyborne.
poloz si ich na miesto kde si ich vsimnes a uvidis ze nezabudnes.

mia885
autor
27. máj 2015

@sissy27 nuz ja veru penazenku nikdy so sebou nenosim 🙂)) ja si vystacim s kartou, este aj zopar rozkou platim kartou 😂😂😂a do roboty nechodim ale cez den pri deckach v kuse nieco vtedy by ma to nenapadlo, najlepsie vecerv klude ked vsetko spi vsetko sni 🙂 ale tak teda si ma upokojila tym ze aj moj nocny cas je v poriadu . Dikes ;)

eeffka
28. máj 2015

@mia885 podľa mňa ráno,lebo ak zabudnes vždy je dosť času odobrať tabletku.ak večer zabudnes a kým si ráno spomenies môžeš presvihnut 12 hod limit.

h2
28. máj 2015

@mia885 Ahoj, ja užívam ráno, mám to ako rituál spolu s umývaním zubov, na to totiž nikdy nemôžem zabudnúť. A to, že raz vstávaš o 7, inokedy o 9 nehrá žiadnu rolu.