icon

Ako dlho počas dňa spia vaše 10-mesačné deti?

firsttimemommy
14. apr 2026

Ahojte žienky, zaujímalo by ma ako dlho počas dňa spia vaše 10 mesačne ratolesti? Môj ma 10 mesiacov a počas dňa spi len hodinu v dvoch spánkoch.. (30 a 30 min).. večer ma najdlhšie okno a vydržať s ním kým pôjde spať je niekedy na guľku.. večer chodí spávať cca 19:15 a ráno vstáva 5:45-6:00. Nedokážem mu spanky nijak natiahnuť, ci spi v posteli ci v kočíku ci hocijako, stále 30 minút, douspat sa už nedá, plus sa z každého jedného spanku budí s veľkým plačom 🙈🙈

anonym_6b15cc
14. apr 2026

1 spánok na obed doma v postieľke 2 h.

anonym_e6b31c
14. apr 2026

Môj spal 2x20 minút cez deň. V noci sa zobudil na dojčenie aj viac ako 10-krát. To si na tom oveľa lepšie. Vydrž, v puberte ho zobudíš až na obed.

katesocka
14. apr 2026

Keď mala dcéra 10 mesiacoc, spávala 2 krát za deň, dĺžka spánkovov ako kedy, niekedy 30 minút, inokedy 40, max tuším hodinu. Noc prespala celú, to bolo pre mňa najdôležitejšie 🙈

anonym_9b8a5f
14. apr 2026
@anonym_e6b31c

Môj spal 2x20 minút cez deň. V noci sa zobudil na dojčenie aj viac ako 10-krát. To si na tom oveľa lepšie. Vydrž, v puberte ho zobudíš až na obed.

@anonym_e6b31c ako by si písala o mojej dcérke

euka210
14. apr 2026

@firsttimemommy 10mes.mi spavali 2x denne 1-2h. Tiez som mala problem s tymi 30min.spankami. Poobede som spala s malym, ked sa zobudil, dala prsnik a potiahol spat vdaka tomu dlhsie.

laskamojajeidna
14. apr 2026

U nás pri 4 chlapcoch úplne inak. Spí pekne. Buď rada. Upraví sa to časom. Každé dieťa je iné. Keď som počula známu, že jej malý spi 3x do dňa a ešte v pohode prespí noc... No nechápala som.. My sme to ani pri jednom nemali. Nešlo to zladiť a nastaviť. Ak sme išli spať a boli ztaký maličký, tak spali veľmi krátko a málo. Aj potom to nebolo suprové a v škôlke spánok občas alebo vôbec a strážili deti s učiteľkou.

ada_alica
14. apr 2026
@anonym_e6b31c

@anonym_e6b31c presne 3x denne 20 minút v noci 10-15x hore😭 to bolo obdobie kedy som myslela že sa nedozijem nočného spánku 🙈 celú noc prespí od 4 rokov a teraz ako 11 ročná vstava o 10.30😀

veronikah96
14. apr 2026
@laskamojajeidna

U nás pri 4 chlapcoch úplne inak. Spí pekne. Buď rada. Upraví sa to časom. Každé dieťa je iné. Keď som počula známu, že jej malý spi 3x do dňa a ešte v pohode prespí noc... No nechápala som.. My sme to ani pri jednom nemali. Nešlo to zladiť a nastaviť. Ak sme išli spať a boli ztaký maličký, tak spali veľmi krátko a málo. Aj potom to nebolo suprové a v škôlke spánok občas alebo vôbec a strážili deti s učiteľkou.

@laskamojajeidna My sme to takto mali, tiež nám nechceli veriť, ale dcérka od začiatku bola spachtoš. Keď chodíme na plávanie a jeden deň v týždni ju musíme budiť o pol 7, stojí to za to, kedze kočka by najradšej ešte spala do pol 9 😀 ale u nej napr vždy platilo to, že keď boli krátke a zlé denné spánky, malo to vplyv na noc (spala nekľudne, sem-tam sa zobudila). To čo ale platí u nás, zase neplatí u iných. Keď by som pred niektorými ľuďmi povedala, že zlá noc bola, keď sa raz v noci zobudila pri zúbkoch, pozreli by na mňa ako na blázna. Čiže niekedy aj rady, ktoré u niekoho fungujú veľmi nepomôžu.