icon

Nepravidelné užívanie antikoncepcie

10vrabcek
2. sep 2014

Ahojte žienky... mám takú otázočku /problémik. 3roky užívam HAK Belara. Užívam ju každý deň no nie v rovnaký čas. Jeden deň napríklad o 16tej druhý deň o 18tejproste v rozmedzí od 15:00 -19:00. Môžem otehotnieť pri takomto "nepravidelnom " užívaní antikoncepcie? Radi by sme si užívali opäť naplno bez následkov. Ak mát skúsenosti alebo vedomosti o tom prosím vyjadrite sa. Veľmi nám pomôžete 😉

katarinamarkova
2. sep 2014

@10vrabcek otehotniet mozes aj ked antikoncepciu uzivas pravidelne na minutu.
tym nepravidelnym uzivanim len riziko zvysujes z minimalneho na vacsie.riziko je VZDY 🙂
jedina 100% antikoncepcia je - NEMAT SEX 🙂 :(

miilada
2. sep 2014

Pozri, mozno uz niekto zena takto otehotnela, no neprecita si prave tvoju otazku, a nezistis to tu. Ak mas obavy, nos tablety vsade so sebou a nastav si budik na rovnaky cas 🙂

bosoriak
2. sep 2014

@10vrabcek Nie, ak mas takyto maly rozptyl, tak sa to nepovazuje za "nepravidelne" uzivanie. Ak by tie rozdiely boli 12hodin, vtedy by to mohlo ovplyvnit ucinnost.

symma139
3. sep 2014

@10vrabcek Mne lekár odporučil, že si užívanie HAK mám spojiť s nejakým denným " rituálom" ako je napr. večerné umývanie zubov.. a ešte nikdy sa mi nestalo,že by som tabletku zabudla dať..
Aj medzi jednotlivými tabletkami musí byť určitý časový rozptyl .. a keď berieš HAK preto, že nechceš otehotnieť tak prečo nie si schopná to dodržiavať? potom vznikajú úplne zbytočné fóra

mariannkaajejmuz
20. nov 2015

Holky, ja beriem HAK už 4 roky cca a posledné 3 mesiace som každý mesiac zabudla zobrať min.3 tabletky a nič, žiadne bábo, dokonca sa to stalo aj počas plodných dní a ovulácie,mala som pohlavny styk s priateľom bez tabletiek a žiadne bábo,takže žienky nebojte sa vynechania tabletky ,ja som živý príklad,že existuje aj taká možnosť ,aj keď rozmýšľam či niečo nebude zlé, lebo bábo veľmi chcem a nemala by som problém mať s partnerom aj teraz preto ani nestresujem nad tým užívaním tabletiek ,tak kočky držte sa ;)