Neskutočné priberanie z antikoncepcie

petra2245
3. júl 2017

Mám 17 rokov a genetiku mám veľmi dobrú. Jem veľmi moc a veľmi nezdravé jedlá sú aj dni kedy do seba nedám žiadnu zeleninu ani ovocie, ale predtým ako som začala užívať HAK som nepriberala. Pravidelne sa hýbem, ale aj tak som neschudla, pretože strava je základ, ale ani mi o chudnutie nešlo. Teraz beriem už 12 dní hak a moje brucho je ako keby som bola tehotná. Mám z nej ešte väčšiu chuť na sladké, prežieram sa a každú minútu musím mať v sebe nejaké jedlo. Viem, že to takto nepôjde, takže budem cvičiť každý deň a jesť normálne. Chcem sa spýtať či môžem schudnúť takýmto spôsobom aj počas toho ako budem brať hak. Viem, že zadržiava aj vodu v bruchu a ja vody vypijem veľmi veľa za deň aj 5 litrov.

sissy27
3. júl 2017

@petra2245 dievča zlaté, priberanie z hak je v tvojom prípade lacná výhovorka. Priberáš, lebo tvoje stravovanie je aké je, tak si prestaň klamať a utešovať sa, že to je z atk. Donedávna si rástla ešte aj do výšky, ale tomu je v 17 koniec, pôjde to do šírky. Zbytočne cvičíš, keď pri tom prežúvaš rezeň. 5litrov vody je príliš veľa, to tvoje obličky ani nestíhajú spracovať, ak to nie je čistá voda ale nejaké sladené coly fanty somariny tak ani nehovorím. Prestaň žrať, začni normálne jesť a nauč sa si svoje telo vážiť, lebo takto čoskoro ani nebude dôvod brať antikoncepciu...

alex49
3. júl 2017

je veľa druhov hak, môžeš si vyberať
no a aby si nepriberala je to jednoduché, prestaň žrať a začni jesť

narsila
3. júl 2017

@sissy27 moja reč

petra2245
autor
3. júl 2017

@sissy27 to nie je vyhovorka, donedavna som jedla normalne. Som v atletickom zväze a vazim 52 kg na vysku 172 cm. Nie najzdravsie som sa stravovala aj pred hak, ale odkedy ju beriem moje chute su neskutocne a taketo som nikdy nemala, takze zmenu vidim a jedine co potrebujem branit sa a ignorovat tuto chut, ale neda sa to.

natalienka12
3. júl 2017

@petra2245 A prečo užívaš to svinstvo? Áno z antiky viac chuti jesť to preto, nehovorím už o iných rizikách.

warholette
4. júl 2017

@natalienka12 asi chce sexovat a neotehotniet, nie? Alebo jej takto lekar napravil cyklus, zmiernil akne, kopec dovodov, do ktorych ta nic nie je.

natalienka12
4. júl 2017

@warholette Mne je to suma fuk ale nech nenarieka že priberá a za pár rokov skončí na onkológii. Totálna nezodpovednost aby 17 ročná žaba brala antiku. Ale veď ok, každému ako je libo.

10081987
4. júl 2017

ja len čumím, ale kebyže tu napíše, že v 17 je tehotná tak by jej tu polovica písala, že či pritom aj ona nebola, prečo sa nechránila..😅

@petra2245 no genetika teraz určite v tom nehrá žiadnu rolu, atk síce svojím spôsobom ovplyvňuje metabolizmus, ale treba sa s dr. poradiť nech ti predpíše nízkohormonálnu atk. Ja, keď som začala užívať atk som tiež pribrala čo som nechápala lebo som jedla stále rovnako, akurát, že mi v tom čase prišli nato , že mám autoimunitné ochorenie štítnej žľazy, čo bol vlastne následok toho priberania.

dai
4. júl 2017

@natalienka12 ale prosim ta... beriem tiez hak id mozno aj kebej ako 17 - obrovske bolesti , nepravidelny cyklus, totalne rozhadzany hormonalny obraz... hak pomaha aj na taketo veci, nielen ked clovek chce sexovat - som tu zdrava, nikdy som nemala problem otehotniet, mam zdrave deti a hak.mi velmi pomohla normalne fungovat...
@petra2245 priberas lebo vela jes... zmen hak - ja som z nej nikdy chute nemala a nepriberala - priberat som zacala az po 28rokoch - klasicka genetika... u teba pravdepodobne tiez, skoncila puberta, zacinas asi zadrziavat vodu- skus iny typ hak, a hlavne sa zacni stravovat normalne lebo z takej stravy ako mas mozes mat v buducnosti velke problemy - chorobu ktoru pouzila natalienka napr. Aj ked ja ju neveriem takto do huby kedze viem co to je za choroba ( v mojom okoli na nu zazracne zomieraju len chlapy ktori hak ani nevideli zato sa stravovali podobne ako ty pises☹)

admet
4. júl 2017

@petra2245 vysad antiku....kazdy organizmus reaguje na nu inak...ak mas tieto neziaduce ucinky, netreba sa do nej silit. Ja som mala Mirenu...pocas jedneho mesiaca som pribrala sest kil!!! Tiez som bola furt hladna. Lekarka ma presviedcala, ze to priberanie ma urcite ine dovody a mam vydrzat, ze to sa ustali. Nie, dakujem, nechala som si ju vybrat a ze by nahodou sa moje chute ustalili a frisko dala dole tie pribrate kila? A to ani nehovorim, ako sa mi zhorsila plet pri tej mirene.

A ano, priberanie je o nerovnovahe prijmu a vydaja. Ale hormony robia rozdiel.

mimac
4. júl 2017

@petra2245 to je kravina, že priberáš z HAK. HAK podporuje chuť do jedla. Takže sa nevieš ovládať.

dorottka
4. júl 2017

@sissy27 isto? Lebo predsa len je to hormonalna vec, cize podla mna to moze polahky nieco zamiesat s travenim, resp. ukladanim 'zasob'. Normalne som aj ja mala tvoj nazor pri prvej HAK, ale napriklad pribera sa aj z antidepresiv, z niektorych typov viac ako ostatnych a to ti ludia nejedia viac, poznam par osobne, HAK som brala aj ja, jedna bola ok a nic sa nedialo, no ale z druhej som sa tak naliala plus hnusna plet, ze normalne mi bolo z toho zle - a to cvicim denne a jem stale rovnako, chut do jedla som vacsiu vobec nemala, zacala som cvicit viac, ale nic sa nedialo, az vysadenie HAK. Cize urcite to zavisi od typu, ktory ako sadne. Paradoxne, ten druhy, co mi vobec nesadol, bol najmodernejsi a najdrahsi a old school mi vyhovoval perfektne 😁

sissy27
4. júl 2017

@dorottka samotná hatk priberanie nespôsobuje... môže zadržiavať vodu v tele, môže sa vďaka hormónom zvýšiť chuť do jedla - toto vyplýva z toho, že hatk navodzuje v tele stav podobný tehotenstvu - ale sama o sebe priberanie nespôsobuje...priberanie je spôsobené tým, čo jeme, že nedokážeme ovládnuť chuť na všetko a veľa... a špeciálne keď slečna napíše, že má zlé stravovacie návyky už dlhodobo, tak naozaj to nie je vina hatk. Má 17 rokov, rast do výšky sa zastavil alebo teda už je na hranici, takže už sa budú len ukladať tukové vankúšiky... zatiaľ aktívne športuje, podľa toho čo písala, tak určite nadváhu nemá, ale až skončí s aktívnym športom a zostane pri tých stravovacích návykoch aké má, tak to bude aj veľmi rýchlo vidno...

lorela
4. júl 2017

@petra2245 Áno, môžeš schudnúť aj počas užívania HAK - no chce to o niečo väčšiu pevnú vôľu a sebadisciplínu. V prvom a vlastne aj jedinom rade 🙂 sa vzdať tých veľmi nezdravých jedál a veľkého množstva, o ktorom píšeš.
Aj keď pri tvojej výške a váhe neviem, čo riešiš... Ale vzdať sa vysoko nezdravých jedál je, samozrejme, opodstatnené.