Ako prekonať emocionálne jedenie a zmeniť stravovanie?
Dobry vecer. Mam 38 a asi trpim emocnym jedenim. Nieom uplne stihla ale ani tlsta, no brucho mam riadne. Schudnut neviem. Jedlu neviem povedat nie. Aj väcsie porcie jem. Proste jest mi chuti. Chcela som sa vas spytat, ci mate nejake skusenosti s tymto a rady ako to porazit, nejest ked nieje treba, prestat so sladkym a obratit to na zdravu stravu/zivotny styl. Dakujem. Majka
psycholog a šport
su rôzne techniky, ale pokiaľ si nájdeš psychológa ktorý za zameriava na takéto veci, prevedie ťa tým…
ja som mala kurz od martina lajpríka, neviem či ho ešte ponúka - bolo to zaujímavé…
a moja psychologička nebola na to zmeraná, ale tiež mi poradila zopár vychytávok…
@biba_18 vdaka. co ste s tym martinom robili? Len meditovali?
Preco sa prezierane vola emocne prejedanie? Vela sa hyb a nastav si v hlave, ze nejes preto, aby si jedla, ale jes, aby si zila.
Preco sa prezierane vola emocne prejedanie? Vela sa hyb a nastav si v hlave, ze nejes preto, aby si jedla, ale jes, aby si zila.
@anonym_b0773c si múdra ako rádio. volá sa to emočné jedenie lebo to JE emočné jedenie…
a ona sa presne na to pýta - ako to nastaviť…
Nie, nie je to emočné jedenie. Je to proste prejedanie sa.
Asi by bolo najlepsie vediet, v akych situaciach ta to chyti a vyvarovat sa ich, alebo to jedenie vymenit za nieco ine.. pohar vody, zaskakat si, ist sa prejst, vykricat sa.. nie je to jednoduche, presla som si tym
Čo sa týka sladkého tam treba prejsť jedine spôsobom akým prechádzajú iný zavislaci a treba rátať s abstinencia priznakmi. Pretože čím viac sladkého jes , tým viac si telo pýta. Keď sa zatnes a vydržíš aspoň 10dni tak budeš z najhoršieho vonku, pominú bolesti hlavy aj nervozita, ktoré prídu prvé dni.
Čo sa týka ročného jedenia ,treba poznať čo je spúšťačom. Stres, nedostatok spánku, určite situácia a potom sa snažiť tieto situácie eliminovať. A úplne najdôležitejšie, nemať tie veci doma

psycholog a šport
su rôzne techniky, ale pokiaľ si nájdeš psychológa ktorý za zameriava na takéto veci, prevedie ťa tým…
ja som mala kurz od martina lajpríka, neviem či ho ešte ponúka - bolo to zaujímavé…
a moja psychologička nebola na to zmeraná, ale tiež mi poradila zopár vychytávok…