icon

Obavy z neplodnosti po vysadení Maitalonu

jarkavlad
28. jan 2014

Ahojte kočky. Som tu nová ale vidím, že si tu vie každá poradiť a pomôcť, preto by som aj ja mala na vás jednu prosbičku. Mám podozrenie, teda možno si to fakt len namýšľam, že som asi neplodná, pretože som vysadila antikoncepciu Maitalon a neberiem ju už asi 3 mesiace a s priateľom máme sex asi aj viac ako by bolo zdravé 😝 ale keď som si robila tehotenský test, tak mi ani raz nevyšiel, čo je dosť čudné, keď som si ho robila v intervaloch cca asi každé dva týždne. Možno je to len náhoda, ale sama neviem. Nemáte niektorá s niečim takým skúsenosti? Alebo kde a ako by som zistila, či je všetko v poriadku? Moc moc ďakujem 🙂

matulinuska
28. jan 2014

@jarkavlad v prvom rade kolko si brala tu antikoncepciu? Aj to moze byt jeden z faktorov,preco sa nedari. Ak ju beries dlhodobo moze to obmedzit plodnost zeny na urcity cas po vysadeni. Druha vec ak sa nedari viac ako pol roka u starsich zien a rok u mladsicb treba navstivit gynekologa a dalej riesit situaciu. Mozes ist aj teraz,lekarka ti spravi vsetky potrebne vysetrenia a navrhne liecbu ak to bude potrebne. A hlavne treba sledovat ci mas ovulaciu.

oktobermimi
28. jan 2014

@jarkavlad nesíliť nechat na náhode 🙂
ide o to ako dlho si ju brala, lebo antika ta na chvílu "obmedzý" od plodnosti aj po jej dobratí 🙂 skús zajst za lekarom lekarkom poradiť sa, ale nestresuj sa stým že si neplodná 🙂)
já som ostala cez Maitalonku tehu 😀
..inak upozornujem ta ze niektoré tu vedia urazit, zosmiešniť hlavne ak ide o nové temy, čerstvo registrovanou osobou 😠
takže nevšímaj si ich 😉

dejnas
28. jan 2014

@jarkavlad a prečo hneď myslíš na neplodnosť? po 3 mesiacoch snaženia? a najmä po vysadení HAK... ešte si nepočula, že po vysadení HAK môže chvíľku trvať, kým sa cyklus upraví a znormalizuje?
po 3 mesiacoch snaženia pravdepodobne ani gynekológ nebude riešiť neplodnosť
niektoré ženy otehotnejú takmer okamžite, doslova na prvý šup, iné sa pokúšajú nejakú dobu (týždne, mesiace, rok...)... vysoko individuálna záležitosť... ale pre pokoj duše, navštív gynekológa, vyšetrí ťa a ak by niečo nebolo v poriadku, príde na to 😉
a tiež veľa robí aj psychika, takže ako píše @oktobermimi nesiliť toľko...

jarkavlad
autor
29. jan 2014

Tak hak som brala vyse roka ale tiez sa mi kolko krat stalo ze som na nu obcas v niektory den zabudla. Nemyslim si hned ze by som bejby mat nemohla len ma tato myslienka napadla a mam ju v hlave uz niekolko dni vzhladom na to ze co poznam dievcata v mojom okoli tak ked prestali brat hak tak ostali tehotne hned. Viem ze u kazdej zeny je to individualne len mi to beha po rozume a mozno mam len bezpredmetne obavy. Pretoze mam len 25 a vacsinou je pravdepodobnejsia neplodnost u starsich zien. A taktiez som si aj vsimla ze va vacsinou pride bejby vtedy ked to clovek najmenej caka. 🙂 ale s tou psychikou to moze byt pravda lebo som momentalne dost v strese..praca a tak. Ale velmi ste mi pomohli lebo tema dieta je pre mna nova a chcem vsetko vediet a ak to stastie pride tak chcem byt pripravena na vsetko 😝

fopka
29. jan 2014

uplne suhlasim s dejnas...ja som brala HAK 12 rokov a po jej vysadeni telo nejaké 4-5 mesiacov stale reagovalo rovnako, ako keby som ju brala...az potom zacala ocista a postupna "reorganizacia" tela...dnes mam krasneho takmer 7-mesacneho chlapceka 🙂

nigguska
29. jan 2014

@jarkavlad Ahoj,tak ako ti pisali uz kocky vyssie,neries to....3 mesiace je velmi kratka doba na to,aby si riesila ci si neplodna...tvoj organizmus sa potrebuje dostat z urcitej hladiny hormonov do normalu...ked mas 25 a ani po roku neotehotnies,vtedy je cas zacat riesit tuto situacia....ale k lekarke zajst mozes,jedine co ti ale pozrie ci je maternica ok a zoberie vzorku mocu a krvy ci si ok....v takomto vcasom stadiu sa ine testy nerobia....

jarkavlad
autor
30. jan 2014

Ďakujem vám veľmi moc kočky za vysvetlenie. Ja som vždy niekedy panikárila zbytočne a potrebovala som počuť aj názory iných, aby som si z toho niečo vzala. Tak počkám teda, a uvidíme, či sa časom zadarí 🙂 Ešte raz moc ďakujem 😉