icon

Otehotnela niektorá so zavedeným telieskom?

20. máj 2026

Ahojte žienky, chcem sa spýtať otehotnela niektorá keď mala zavedené teliesko? Ak áno, tak aké teliesko ste mali zavedené a po akom čase od zavedenia ste otehotneli ?

Chcem si dať teliesko ale bojím sa že otehotniem aj tak, tak som len zvedavá že či sú nejaké žienky ktore otehotneli aj ked mali teliesko.

Ďakujem, prajem krásny dník 🙂

anonym_be06b2
20. máj 2026

Žiadna ochrana nie je 100%

anonym_b88d2e
20. máj 2026

@anonym_autor ja som mala 5 rokov Danu a neotehotnela som

doriiis
20. máj 2026

Mám teliesko už 7. rok v kuse a tehotná nie som ani som nebola. Ak teliesko ,, západne" na miesto, tak ta ochrana je fakt vysoká.
To máš ako každý inu antikoncepciu. Aj tu sa bojíš brat a mať, kvôli prípadnému tehotenstvu?

anonym_e2bf32
20. máj 2026

ano poznam osobne dve zeny, ktore otehotneli s vn. telieskom, ale detaily neviem

la_dolce_vita
20. máj 2026

Poznam take pripady, ale uz su to roky a bolo to s obycajnym telieskom, ktore vypadlo. S Mirenou neviem o nikom. Mala som ju aj ja roky, lekar vzdy skontroloval, ci je ako ma byt. Myslim, ze sa nemusis obavat.

tanyan
20. máj 2026

Ani raz za viac ako 20 rokov tam nebol žiadny náznak zlyhania v oblasti prevencie otehotnenia. Prvé teliesko som mala skoro 10 rokov, potom som si to dala vybrať v rámci plánovania rodiny a po pôrode som si dala opäť zaviesť. Toto druhé mám už 11 rokov. Konkrétne je to Multiload Cu375 (nehormonálne).

vandicka7
20. máj 2026

no je to tak, ziadna ochrana proste nikdy nebude 100%-na. 🙂 ja teda nepoznam nikoho, kto by mal takuto skusenost, ale na to sa asi spoliehat uplne neda. 😀

svetlonos
20. máj 2026

@anonym_autor
Áno, dve kamošky môjho muža a preto mi má môj návrh odpovedal nie. Tiež som mala v pláne si ho dať, keď sme ešte deti neplánovali. Tie kamošky normalne porodili a "telieska" už sú dospele 😁

patta89
20. máj 2026

Nepoznam nikoho....ja mam Mirenu 2,5 r a neotehotnela som....pričom obe deti sa podarili na prvu šupu, takže za mňa teliesko je vysoko spoľahliva ochrana

lilinka76
20. máj 2026

@anonym_autor smelo do toho, ja mám už tretie teliesko v poradí a žiadne neželané tehotenstvo.

fadama
20. máj 2026

Mám teliesko skoro 19 rokov a bez tehotenstva 😁
No nikto ti to tu nezaručí.

anonym_c76792
20. máj 2026

Ja som otehotnela ,,z kvapočok lásky,, a aj s kondómom, dala som si Danu, potom som užívala antik tabletky, 2 Mireny po sebe som mala a spolahlivo som to dotiahla už bez tehotenstva, žiadna antika ma nesklamala
Treba sa k tomu stavať zodpovedne, antik tablety užívať v rovnakú hodinu, s telieskami chodiť na kontoly

simsalabim
20. máj 2026

@anonym_autor moja byvala kolegyna ano, s Danou.

anonym_91a67c
20. máj 2026
@svetlonos

@anonym_autor
Áno, dve kamošky môjho muža a preto mi má môj návrh odpovedal nie. Tiež som mala v pláne si ho dať, keď sme ešte deti neplánovali. Tie kamošky normalne porodili a "telieska" už sú dospele 😁

@svetlonos a ked povedal nie na teliesko, co ste riesili ako spolahlivejsiu ochranu?

autor
20. máj 2026

Mám dve deti, podarili sa na prvú šupu 😁 (nateraz stačia) tak preto sa pýtam ... keďže mám dve malé deti, tak nechcem ísť moc do tabletiek, keďže tie treba užívať na čas ... chcela by som si dať Mirenu a neni to úplne najlacnejšia záležitosť ale lacnejšia ako tabletky, preto chcem počut reálne skúsenosti žien ...

doriiis
20. máj 2026
@anonym_autor

Mám dve deti, podarili sa na prvú šupu 😁 (nateraz stačia) tak preto sa pýtam ... keďže mám dve malé deti, tak nechcem ísť moc do tabletiek, keďže tie treba užívať na čas ... chcela by som si dať Mirenu a neni to úplne najlacnejšia záležitosť ale lacnejšia ako tabletky, preto chcem počut reálne skúsenosti žien ...

@anonym_autor .... Mirena podľa štúdií dosahuje vyše 99% úspešnosti, čo sa týka ochrany. Takmer sa vyrovná trvalej sterilizácii.
Ak ti ju telo prijme a nebude sa hýbať, tak je veľmi mala šanca, že práve ty budeš patriť do toho necelého 1%.
Vyskúšaj, uvidis

tanyan
20. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nehormonálne sú lacnejšie. Ja som si ho vybrala kvôli tomu, že som nechcela hormóny, tá cena bola len bonus. Za prvé som zaplatila 100 korún a za druhé asi 50€ (25 za teliesko a 25 za zavedenie). Medzičasom sa ceny približne zdvojnásobili.

autor
20. máj 2026
@tanyan

@anonym_autor Nehormonálne sú lacnejšie. Ja som si ho vybrala kvôli tomu, že som nechcela hormóny, tá cena bola len bonus. Za prvé som zaplatila 100 korún a za druhé asi 50€ (25 za teliesko a 25 za zavedenie). Medzičasom sa ceny približne zdvojnásobili.

@tanyan moja dr. mi povedala že 260€ so všetkým

svetlonos
Včera o 05:58
@anonym_91a67c

@svetlonos a ked povedal nie na teliesko, co ste riesili ako spolahlivejsiu ochranu?

@anonym_91a67c
Riešil to on. Keby sa aj zadarilo, nebol by to až taký problém, len by sme museli rýchlejšie zmeniť prácu a hľadať byť. Ale pokiaľ deti vôbec už/ ešte neplánujem, tak neviem poradiť. Ak už deti máš tak u muža vasektomia.

any_soj
Včera o 14:48

@anonym_autor akurát pred pár dňami tu riešila jedna mama vybavovanie potratu, lebo otehotnela s telieskom... Žiadna antikoncepcia nie je 100%.

anonym_9d196f
Včera o 18:27

Pracujem na gynekológii a áno občas robíme UPT pri zavedenom teliesku. Vtedy sa zákrok neplatí.

anonym_e97057
Včera o 19:00

Ja mam dieta s telieskom😁druhe s kondomom co ti poviem🤷‍♀️