Ovulácia pri Azalii

laauraa
8. feb 2022

Ahojte žienky chcela by som sa opytat beriem antikoncepciu Azaliu uz skoro 2 roky nepretrzite bez pauzy koli kojeniu ... mala este sem tam sa prisaje hlavne v noci ale moja otazka znie ci je mozne aby som mala ovulaciu pocas brania tejto antiky ... vsimla som si ze ma picha uz 3 mesiac par dni bud na jednej alebo druhej strane tak som si skusila spravit ovulacne testy vcera a dnes len tak co ukazu ...a cakala som teda ,ze bud budu uplne slabucke alebo ziadna druha ciarka... nie su sice pozitivne to viem ale prekvapila ma ich intenzita nakolko beriem tu antiku . Je toto normalne alebo to riesit s gyn. ?
Dakujem prikladam fotku vrchny zo vcera vecera a spodny dnešny okolo obeda 🙂

janetinka27
8. feb 2022

podla pribaloveho letaku obsahuje dezogestrel.
podla ineho pribaloveho letaku na dezogestrel:

Dezogestrel je gestagénová tableta (POP = progestogen only pill) alebo minitableta.
Dezogestrel obsahuje malé množstvo jedného druhu ženského pohlavného hormónu – gestagénu dezogestrelu.
Väčšina POP alebo minitabliet primárne (v prvom rade) účinkuje tak, že bráni preniknutiu spermií do maternice, ale nie vždy zabráni dozrievaniu vajíčok, čo je primárnym účinkom kombinovaných tabliet.
Dezogestrel na rozdiel od iných minitabliet obsahuje dávku, ktorá je vo väčšine prípadov dostatočne vysoká na zabránenie dozrievania vajíčok. Výsledkom je vysoká antikoncepčná účinnosť Dezogestrelu.
Na rozdiel od kombinovaných tabliet môžu Dezogestrel užívať aj ženy, ktoré neznášajú estrogény a dojčiace ženy.

takze by z toho vyplyvalo, ze vajicka dozrievat mozu. mozu byt aj oplodnene, akurat sa nemaju kde po oplodneni zachytit.

laauraa
autor
8. feb 2022

@janetinka27 ahaaa rozumiem suuper aspon som znovu o nieco mudrejsia 😊 cize ja mozem kludne ovulovat aj vajicko sa moze oplodnit ale nema sa kam uhniezdit no ale v tom pripade nemoze nastat aj mimomaternicove tehu ? 🤔

janetinka27
8. feb 2022

@laauraa myslim, ze mimomaternicove nie, ak by aj doslo k ovulacii a oplodneniu, tak vajicko sa vyluci von

katulienkax
8. feb 2022

Preto je táto jednozlozkova menej spolahliva nezabranuje úplne ovulacii, chráni sak tým že nedozrela tak maternica a vajíčko sa neuchyti. Ale čo sa týka spolahlivosti ja viac dôverujem dvojzlozkovej, vyzerá že práve toto je typ antikoncepcie pri ktorej ženy občas otehotneju

laauraa
autor
8. feb 2022

@janetinka27 aha a ako vyluci ked nemam uz 2 roky menzes ? Koli tej antike ? Lebo ju beriem bez pauzy ako mi kazal dr ?

janetinka27
8. feb 2022

@laauraa spermie sa k vajicku nedostanu,lebo tento typ antikoncepcie brani tomu,aby sa spermie dostali dnu do maternice. takze zrejme ovplyvnuje hlien,ktory je husty a spermie cez ten hlien neprejdu.
keby sa aj dostali,tak sa vajicko neuvhyti.zrejme mas vdaka antikoncepcii nizku sliznicu,ked nemas MS. vajicko uz nejak odide

anonym00000
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonym00000
2. júl 2022

@laauraa ja užívam kombinovanú antikoncepciu a tiež som si robila ovulačný test, vyšiel takto. Čiže ako si vtedy dopadla?