Ahojt.e.. baby ktore to trosku riesite a mate v tom prehlad. Prosim vas.. vcera, utorok, som bola na sone u gyn, a povedal mi ze nevidi ziaden folikul (nie ze dominantny, ale ziaden). Dnes..momentalne teraz mi vysiel takmer pozitivny ovulacny test. Ako to je mozne? Moze to znacit anovulacny cyklus, alebo gyn este nevidel vidiet, ked bol akysi maly? Predopkladam ze zajtra uz bude plne pozitivny, mavam aj dva sni pozitivny, takze ovulacia prebehne niekedy sobota-nedela. Ak by. Je to vobec mozne?
@simona1998 ach, aj som si myslela.. akurat ze som si myslrla, ze sa mi ovulacia posunula na skor, minuly vikend, kedze som mala taky vajickovy hlien.. ale no, zjavne nie, kedze mam teraz pozitivne testy
Takmer pozitivny test je negativny, nie je to nic zvlastne, LH mas aj bez ovulacie.
Tam ide o ten vrchol, ktory mat nebudes ak nebudes mat ovulaciu, a test pozitivny teda tiez nebudes mat.
Mozno ovu uz bola, ale to je najlepsie zistovat v kombinacii teploty, hlienu a testu, aby si si bola co najistejsia.
Ale ked dr. nevidel ziadny folikul, tak ani ovu nebola, lebo po ovu by videl aspon zlte teliesko - a to by ti hadam povedal, ked teda monitorujete ovulaciu.
Inak este ma napada, niekedy stupne LH, ze telo sa pokusi o ovulaciu, ale ta nakoniec neprebehne. Preto niektore zeny maju na grafoch teplot viacero vrcholov, ale teplota potom zas klesne. Po ovulacii zostava vyssia, tak je to na teplote pekne vidiet.
Idealne je, keby si mala vsetky tri znaky pozitivne - vtedy si mozes byt viacmenej ista ze ovulacia bola.
@veselo_neveselo jasne, este bol negativny, ale predopkladam, ze dnes bude uz pozitivny, budem testovat. Tiez si myslim, ze ovu este neprebehla, ale teda zatial necitim ziaden naznak, bazalnu zatial nemeriam, hlien skor nemam ako mam, takze to je pre mna tiez nie uplne dosledovatelne.. ale na druheh strane, nikdy som nic vyrazne necitila, proste som isla len na zaklade testu
Takto, bez dominantného folikulu určite nebude ovulácia. Rovnako tak ani nárast LH hormónu neznamená automaticky, že prebehne. Treba kombinovať s meraním bazálnej teploty a to ti dá odpoveď, či ovulácia prebehla alebo neprebehla.
@bambulka711 ja rozumiem, mne ide o to, ci je mozne, ze v utorok nevidel ziaden, a v napr sobotu, nedelu prebehne ovulacia. Alebo ci mam brat tento cyklus ako anovulacny..
@bambulka711 kedze mam pozitivne testy 🙂
Tak áno, stať sa mohlo, že ho lekárka prehliadla. Ale keby nebol, tak za 2-3 dni by nestihol dorásť.
@bambulka711 tiez si myslim, ze to je nerealne, aj ked velmi teoreticky to mohlo byt 5-6 dni.
Ako bola by som s tym uplne ok, ze tentokrat je to anovulacny, ale nejde mi hlavy test, robeny pred 5 min a takyto:
@bambulka711 ale ked je to celkom bezne, tak nejdem to riesit, a naozaj budem musiet pristupit k meraniu bazalnej teploty
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Telo produkuje LH hormón prirodzene , ja som mala tiež pozitívne testy aj napriek anovulacnym cyklom.