icon

Pharmatex a striekanie vo vnútri

zubkovalucia
27. máj 2019

Ahoj. Akú máte s tým skúsenosť? Chceme s priateľom do toho ísť lebo ja sa hrozne teším ako no... nevytiahne. A on tiež :D Máte osvedčený správny postup kedy nič nehrozí? Je pravda že to potom aj s gélom strašne dlho vyteká von?

Strana
z2
katarina161
27. máj 2019

@zubkovalucia ja som ho pouzivala 6 rokov a neotehotnela som ... ano vyteka to dlhsie

nika3136
27. máj 2019

@zubkovalucia
Áno, s pharmatexom môžeš mať takýto pohlavný styk, obsahuje látku, ktorá usmrcuje spermie. Samozrejme ako každá antikoncepcia ani toto nie je 100%-tné.
"Správny postup" je uvedený v príbalovom letáku. Existuje totiž krém a vaginálne kapsuly.
Samozrejme, že vyteká. Nejakým spôsobom sa to musí dostať von.

mija22
27. máj 2019

My zatial tiez “bez ujmy” a to aj ked to bolo v najplodnejsi den. Ale som opatrna, nepouzivame to casto. Neverim tomu natolko a tretie nechcem 😅

candii
27. máj 2019

Veeelmi veľa prípadov som čítala, kde s pharmatexom ženy otehotneli, podľa mňa to nie je veľmi spoľahlivá metóda. Ak určite dieťa nechcete, používajte spolu s ňou aj iný druh ochrany.

zubkovalucia
autor
Odpoveď bola odstránená
candii
27. máj 2019

@zubkovalucia ja osobne by som to určite neriskovala 😬😬 podľa mňa toto nie je dobrá forma ochrany.. a nad telesiekom si nerozmýšľala? Alebo existujú aj vaginálne antikoncepčné krúžky, ktoré fungujú na principe ako mirena, čiže tie hormóny pôsobia len lokálne.

zubkovalucia
autor
Odpoveď bola odstránená
katarina161
27. máj 2019

@zubkovalucia ano, preto sme to používali, aby mohol a kondom nechcel

zubkovalucia
autor
Odpoveď bola odstránená
candii
27. máj 2019

@zubkovalucia aha, no teliesko sa aj tak ženám, ktoré ešte nerodili neodporúča 🤔 tak to nič. Tie krúžky antikoncepčné sú dobrá vec, kamarátka ich používa a idú vkuse na plno a žiadny problém. Ľahké vloženie, o 3 týždne vyberieš, máš menzes a po menzese zase vložiš, pôsobí to lokálne. To by podľa mňa by lepšie

mondolina
27. máj 2019

@zubkovalucia
A keď budeš tehotná už budeš vedieť ísť za gynekológom? Akú percento má táto ATK?
Jedná sa aj o to či tejto forme budeš aj sama dôverovať/ a nie stresovať každý mesiac/, v období plodných dní by som to neriskovala.

mija22
27. máj 2019

@zubkovalucia ano a naplno

zubkovalucia
autor
Odpoveď bola odstránená
79viktoria79
27. máj 2019

@zubkovalucia tak si to este spoj s neplodnymi dnami pre istotu,ak to chces lrn 3-4x do mesiaca

extempore
27. máj 2019

@candii kde si prišla na to, že krúžky pôsobia len lokálne? To je zase čo za blbosť? Krúžok je normálna hormonálna antikoncepcia len sa do krvného obehu vstrebáva cez sliznice. Vedľajšie účinky má rovnaké ako tabletky. Výhoda je v tom, že krúžok vložíš na tri týždne s nemusíš kazdy deň brať tabletky.

extempore
27. máj 2019

@candii vaginálny krúžok funguje na úplne inom princípe ako Mirena... Tak tu nešír dezinfo...

candii
27. máj 2019

@extempore mám to od gynekológa .. asi by som si to nevymyslela 🙄🙄🙄

extempore
27. máj 2019

@candii Mirena je vložená v maternici a hormón v nej obsiahnutý bráni sliznici narásť,btým pádom sa embryo nevie zahniezdiť. Krúžok uvoľňuje hormón, ktorý bráni ovulácie, čiže embryo nemôže ani vzniknúť. Toť rozdiel 😂😂😂

uzanka16
27. máj 2019

@candii
@extempore ja nesmiem nič hormonálne lebo mám epilepsiou,dala som sa nahovoriť zastupujúci m gynekológom že antikoncepčný krúžok môžem,že to nie je ako tabletky,celá Happy,dala som si ho a na 2.den som dostala záchvat čo som 4 roky už nemala.tak som volala lekárke,konečne tam bola ona,iba ho vybrať lebo mi povedala že takisto pôsobí ako hormonálne tabletky,nie je tam rozdiel akurát že fakt nevklada sa každý deň ako tabletky čo sa musia žuť.

candii
27. máj 2019

@extempore vďaka za objasnenie .. tak ja som nevedela, verila som tomu čo mi povedal 🤣🤣 bože títo lekári v dnešnej dobe 🙄🙄

uzanka16
27. máj 2019

Moja skúsenosť toľko,používali sme buď krém alebo čipky pharmatex 6 rokov,pravidelne sa vtedy ešte môj frajer teraz už manžel do mňa urobil,neotehotnela som ani raz,vytekalo to zo mňa vrátane ejakukatu tak cca 2-3 dní, že iba som vložku nosila.ale nejak mi to nevadilo.boli sme radi že konečne niečo nehormonalne a môže sa do mňa urobiť,lebo už mal nejaký odpor ku kondómom.poton sme sa vzali a prestali používať lebo sme chceli bábätko.zas čo mám kamošku tá tiež používala pharmatex no tá hneď pri prvom použití otehotnela a má už 17 mesačného synčeka od pharmatexu 😀 či spravila niekde chybu alebo náhoda neviem.Nam sa to nestalo teda.

candii
27. máj 2019

@uzanka16 niektorí lekári by mali odovzdať tituly 🙄

candii
27. máj 2019

@extempore ináč, super že to píšeš lebo tiež mi antika nerobila dobre, tak že vyskúšam toto ale teda už to nechcem.

simsalabim
27. máj 2019

@zubkovalucia mna Pharmatex neuveritelne stipal a palil. Pouzila som ho iba raz, po minute to bolo peklo, musela som zmyt, co sa dalo a potom som sa z toho 2-3 dni dostavala. To je moja skusenost.

uzanka16
27. máj 2019

@candii no aspoň vieš ako fungujú tie krúžky teraz,ja som momentálne po 2 pôrodoch a mám nehormonalne teliesko,ako som porodila 1.dcerku chceli sme pokračovať vo pharmatexe a zakaždým behom pár hodín som z neho dostala zápal močových ciest,6 rokov mi nebolo z neho nič,myslela som si že náhoda ale keď sa to zopakovala aj 3.x po sebe som povedala dosť a urológ vraj že z pharmatexu zápaly

marietta0
2. jún 2019

@zubkovalucia Ja pouzivam Pharmatex cipky, vytecie normalne s ejakulatom. Ja aj muz sme velmi spokojni 🙂. Pouzivame ho takmer rok, aj pocas plodnych dni, teda presnejsie, nepocitam si ich. Hormony som brat nechcela a gynekologicka ma ubezpecila, ze jeho ucinnost je rovnaka ako ucinnost tabletiek hormonalnych. Za mna urcite odporucam.

julia2002
Autor odpoveď zmazal
julia2002
Odpoveď bola odstránená
majarumm
Autor odpoveď zmazal
majarumm
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2