Po užití núdzovej antikoncepcii mi neprišla menštruácia

31. júl 2020

Ahojte. Potrebujem poradiť. Pred týždňom som mala s priateľom pohlavný styk a trošku mu ušlo. Hneď na druhý deň, som si bola kúpiť tabletku proti otehotneniu (núdzová antikoncepcia). Mala som už dostať menštruáciu, no neprišla mi. Je možné, že mi to posunulo cyklus? Bolia ma aj prsia na dotyk, ako pred každou menštruáciou. Je možné, že by som mohla byť tehotná?
Ďakujem za každú odpoveď.

veronikaszabova
31. júl 2020

Je to naval hormonov, takze menzes moze meskat

autor
31. júl 2020

@veronikaszabova ďakujem za odpoveď. Aspoň kúsok som pokojná. Nebrala som ešte túto tabletku, tak neviem ako funguje.

kitycat
31. júl 2020

pribalovy letak si necitala? Urcite to tam spominaju...

autor
31. júl 2020

@kitycat čítala som. Menštruáciu som mala dostať najneskôr do 3 dni od užití tabletky. Ale môže byť aj neskôr. Vedľajšie účinky som nemala žiadne, iba únavu.

ruzasipova
31. júl 2020

Tabletka po je plna hormonov a rozhadze ti nielen tento cyklus ale moze aj tie nasledujuce. Ak si ju uzila vcas, tehotna nebudes.

autor
31. júl 2020

@ruzasipova užila som ju hneď na druhý deň na obed. Bojím sa len kvôli tým prsníkom, že má bolia a mám ich ťažké. Môže to byť z tej tabletky?
Jedno dieťa mám a presne toto som mala, ťažké prsia a boľavé. Ale mávam to aj pred menštruáciou keď sa mi ma začať. To bol signál, že za pár dní ju mám dostať.

kammik
31. júl 2020

to sú také hormóny, že dovidenia, takže je to úplne normálne, teraz nečakaj že ti pravidelne bude chodiť, to bude trvať kým sa ti to ustáli

ruzasipova
1. aug 2020

Ja som mavala medzi tehotenstvami tiez napnute prsia od ovulacie po menstruaciu. Niekolko mesiacov.

lucilaines
1. aug 2020

Ak si mala tri dni pred menstruaciou a mas pravidelny cyklus, tak s najvacsou pravdepodobnostou by si nebola tehotna ani bez tabletky. Neboj sa, to su len hormony, upravi sa to.