Pochybovanie o antikoncepcii
Ahojte dievčatá. Beriem atk Maitalon už vyše roka. Minuly mesiac mi stalo že som mala pocity že som tehotná, čo si myslím ze bolo spôsobené psychicky nakoľko som mala sex s niekym, s kým to nebolo úplne správne (prosím neodcudzujte ma za to, som mlada a slobodná a skrz to ze ma čakajú veľké zmeny v živote si teraz užívam bez záväzkov). Testy som mala negatívne, MS prišla normálne na čas aj som bola u gyn.
Problém je v tom že keď som stratila akúsi dôveru voči tabletkám. Keď som mala priateľa, mali sme styk naplno, nedávali sme si pozor. MS som mala ako hodinky a ani pocity ze som tehotna sa neobjavovali.
Na tabletky si dávam pozor, užívam na čas aj u strážim hodiny po užití.
Len teraz ako ďalej. Ono ta atk u mna funguje ale proste tie pocity boli tak zvláštne že sa neviem zbaviť toho blbeho pocitu čo ak a dosť ma to štve nakoľko si chcem užívať naplno keďže sa chránim.
Ďakujem za rady 9
@pribinak neviem, či sa s tým obrátiť na lekára alebo či len proste pokračovať v dôvere a poučiť sa z toho čo sa mi stalo
A čo povieš lekárovi? Že viete chcem zmeniť inak fajn antiku lebo som sa vyslala s chlapom s krieym to nie je ok a teraz má hryzie svedomie?
S tym ti gyndos nepomoze Precitaj si pribalovy letak, tam bude urcite spoľahlivosť napísaná. A nech si da pan kondom, tak sa este ochranis pred sexualne prenosnymi chorobami. 100% ochrana existuje len jedna - nemat sex.
@lavinis je mi to jasne že jedine 100%ne je bez sexu. Vieš keď ja vidím že ta atk funguje len som od toho taka skeptická voči tomu a ešte keď vidím že aj tu na MK niektoré píšu že otehotneli cez HAK tak som zrazu zneistela
možno nebudeš riešiť tehotenstvo,ale pohlavnú chorobu
@janinah tak zase nechcela som aby to vyznelo že vleziem do postele s každým kto mi príde sympaticky. To vôbec nie. Ale ako áno máš v niečom pravdu že je to vždy riziko s novým partnerom
Zneistila si preto,lebo to nebol správny chlap ...možno zadaný?a preto si sa bála co ak...
Síce antika není 100%,ale pokiaľ si není chorá,a podobne co dokáže znížiť účinok tak sa báť nemusíš....A keď aj tak tak radšej nech chlap nejde naplno.
@zuzi0911 nie nebol zadaný ale povahovo sme si nesadli a nechcela som v tom vzťahu pokračovať. Ja si tabletky naozaj strážim aj keď som vedela že môže byt riziko tak sme a priateľom dávali pozor
Beriem tiež maitalon vyše 2 roky a funguje ako má...
Sanca ze otehotnies s HAK ak ju beries pravidelne, sa blizi k nule. Ale neda sa to vylucit. 100% istotu ti nikto neda. Ostatne nechapem, preco si chlap nemozr dat kondom?.tym sancu na nezelane tehotenstvo uplne minimalizujes. Brala som HAK 10 rokov a neotehotnela som.
myslim, ze zafungovala psychika, dostala si strach, lebo si vedela, ze s tymto chlapom dieta nechces.
preto je dobre zit intimne iba s muzom, s ktorym si pripravena mat dieta. ale zas, je to dnes nemoderne.
chces si uzit pred zivotnou zmenou, tak mozno si len prisla na to, ze slovo uzit moze mat aj iny vyznam ako sex bez lasky
@janetinka27 ja si tiež myslím že ta psychika tam hrala hlavnú rolu. A poučila som sa z toho veľmi. Len neviem ako prekonať ten strach, ak budem mat s niekym niečo naozaj vážne
@lavinis úprimne, nemám rada sex s kondómom. Ja si to neviem užiť
No tak potom hold sa budes musiet spolahnut na HAK. Ono neda sa mat vsetko, aj nechraneny styk aj 100% istotu, ze nebudes tehotna....
@lavinis no tak ja si myslím ze ak užívam HAK tak sa styk da považovať za chránený
Tak potom?
Chraneny pred otehotnenim, nechraneny co sa tyka sexualne prenosnych chorob
@lavinis ale tie neboli predmetom mojej otázky
@vifoncitta kde som napísala že spím s hocikým?

Akú radu chceš? Že nesexuj s niekym s kým to nie je ok? No neviem či taka rada pomôže.