Podkožný antikoncepčný implantát a všetko okolo toho
ahojte, zakladam tuto temu, pretoze som po porode a uz viac deticiek neplanujem mat, teda aspon zatial to tak vyzera. riesim si v hlave antikoncepciu a uvazujem prave o podkoznom implantate. mate s tym niektora skusenost?
@alenky ahoj , no to je mozne , ked si hnačkovala, tak sa mohla vylučiť, a aj ked beries antibiotika, doktor by ta mal upozorniť ze znizujú učinok antikonecepcie, ja ju mam zachvilku skoro rok a som spokojná aj kamosky si chvalia , uzivala si pravidelne? no kondomy, ja nemusim ,ale ked som mala antibiotika tak som pristupila ku kondómom ,pred tym som mala tiez tabletky a stačilo zabudnúť, dve tabletky, a uz som zostala na dalsi mesiac v tom , totiz oni funguju tak ze ked zabudnes jednu dve si v ohrozeni, takysto ked si chora, ako pises hnačkujes, uzivas antibiotika, znizuju učinok
@alenky teliesko mala svagrina, ta si chvalila, no ja nnemôzem povedať ze som bola spokojna, kazda zena je ina, implantat s om chcela aj ja len mne povedal môj lekar ze sa uz nevyraba na SK, su mozne naplaste aj pouzivať
@majkalenpalinkova
@alenky prečitaj si totoMôže byť spoľahlivosť hormonálnej antikoncepcie znížená pri nejakom ochorení alebo pri užívaní niektorých liekov?
Spoľahlivosť hormonálnych antikoncepčných tabletiek znižujú niektoré choroby tráviaceho traktu. Pri vracaní nemôže dôjsť k úplnému vstrebaniu antikoncepčných tabliet podobne ako pri hnačke, čím sa nedocieli požadovaná hladina hormónov v krvi. Spoľahlivosť je znížená aj pri užívaní niektorých liekov, najmä pri antibiotikách. Preto je dôležité, aby žena na túto možnosť myslela a radšej sa chránila iným spôsobom do konca využívania cyklu, či už je to prezervatív alebo iné spôsoby ochrany pred počatím. Taktiež by sa nemal užívať vitamín C vo vysokých dávkach, (t. j. viac ako 1000 mg, čiže 2 šumivé tablety denne), pretože vitamín C zvyšuje vstrebávanie etinylestradiolu z tráviaceho traktu, a tak vlastne mení nízkodávkovú tabletku na vysokodávkovú. Poruchy vstrebávania nie sú pri používaní antikoncepčnej náplasti, nakoľko hormóny sa vstrebávajú cez kožu priamo do krvného obehu.
@denisocka38
Ahoj Denisocka,
tiez mam v UK zavedeny Nexlpanon, ziadne problemy som s nim nemala vsetko uplne super, len si ho potrebujem vybrat kedze uz uplynuli 3 roky. Teraz zijem na Slovensku, v BA a neviem kam ist si to dat vybrat. Podarilo sa ti najst doktora ktory bol ochotny?
Moj gynekolog, obvodna, aj chirurg z ambulancie sa toho akosi stitia, Mam pocit ze si chcu kryt chrbat, kedze taketo nieco bezne nerobia... Dakujem
Tak moju dilemu ste vobec nevyriesili. Vnutromaternicove nechcem,uz len ten nazov. Hormonalna,brala som,teraz mam po 30tke a ci je to zrovna to naj.,ja neviem. A ten implantat. Vie niekto,preco to sposobuje take zmeny? Uvazovala som prave nad nim.
@majka_tarajka ahoj, viem,ze to je uz davno,ale skusim, podarilo sa ti v BA najst niekoho kto vybera implantat? Dakujem vopred za odpoved!
@fronculka ahoj Ano Gynekolog za 25e tusim to bolo Len vam da kupit krem .
@monikapotvorka a viete ktorý konkrétne? Obvolala som veľa a nikto nič
@fronculka ja som s Trencina ak napiste mi spravu napisem Vam .Ale nemal by mat stym gynekolog problem Viem ze stym na SK su problemy alebo normalne objednat sa na chirurgiu to bola dalsia verzia keby mi to neurobil.Predsa skalpelom narezal a vybral ale chvila to...A vas gynekolog co povedal.

@majkalenpalinkova Ja som pri tabletkach teraz otehotnela, zial bola som chora a zrejme pri hnacke sa anti vylucila. Uz teraz mam obavy ako sa budem chranit po druhom dietati. Lebo tabletky vylucujem, ako citam vnutromaternicove zrejme ziadna istota. Preto ma zaujal ten implantat. Alebo sa s manzelom asi vratime k starej kondomovej metode