icon

Podstúpili by ste sterilizáciu po druhom dieťati?

kristinka92
5. apr 2023

Ahojte,
viem že sterilizácia je na požiadanie a spravili by ju aj bezdetnej, ale zaujíma ma vaša skúsenosť.
Dlhe roky som brala hormonálnu antikoncepciu, to bola naša jediná ochrana. Povodne som vždy chcela jedinacika, ale omylom sa podarilo aj druhé.
Takze teraz mám fakt chrobáka v hlave, ako riešiť ochranu po druhom pôrode. Tabletky už fakt nechcem užívať, tobôž nie dalších možno 20rokov do menopauzy…. Kondom mi príde fakt neprakticky. Spermicidnym gélom veľmi neverím. Prerušovaná suloz u nás zlyhala… tretie dieta už naozaj nechcem. Aspoň teraz to tak cítim na 100%. Lenze rozmýšľam či raz, niekedy o X rokov to nebudem ľutovať…či nepríde nejaky moment že človek chce tretie a po sterilizácii už nie je sanca. Išli ste do toho? Išli by ste do toho?
Ešte som rozmýšľala nad vnutromaternicovym, ale čítala som veľa komentárov žien, že aj tak sa im podarilo… :( Ako riešite ochranu vy? Fakt by som chcela mat nateraz 100% istotu, ze nič nebude. Ale stále rozmýšľam či tu sterilizáciu postúpiť či nie

Strana
z3
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
7. apr 2023

@mikadooo Sterilizácia sa na vlastnú žiadosť vykoná aj mladým bezdetným ženám. Máš zlé info. Zákon to dovoľuje.

mikadooo
7. apr 2023
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
7. apr 2023

@elizabet173 Platí to pre všetky zariadenia. Na vlastnú žiadosť si to vždy uhrádza žena. Nikoho netrápi či a koľko má detí. Zákon hovorí jasne.

tinka8512
7. apr 2023

@kristinka92 ja som tiez uvazovala o sterilke,ale co som sa docitala, tak radsej som isla do vnutromaternicoveho a som spokojna uz druhy rok. Tu ti to nikto nepovie,ale sterilizacia ma tiez svoje vedlajsie ucinky, tym ze sa prerusi ten vajcovod sa vlastne prerusi aj jedna velka cieva a bajecnik uz nie je tak ziveny,ma to svoje negativa potom na zdravie a hromony zeny. Rozmysli si to. Ja by som ti radila skusit najprv tu mirenu a ked nesadne tak potom uvaz tu sterilku.Ale ja ti ju neodporcam.

mimolimit
7. apr 2023

@tinka8512 Nedas sem, prosim, link na ten clanok?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tinka8512
7. apr 2023

@mimolimit fuh to uz bolo dva roky dozadu co som o tom citala, a hlavne to boli zahranicne studie, clanky v anglickom jazyku,ale ked ta tema zaujima cez google a youtube najdes toho vela a inak ked som to spomenula mojmu gynekologovi ci je to pravda,tak tiez povedal ze ano "moze sa to stat"

kristinka92
autor
7. apr 2023

inak ženy ešte možno hlúpa otázka ale nedá mi to. pri ostatných druhoch antikoncepcie viem presne mechanizmus akým funguje. pri vnútromaternicovom som si ale neni istá? ono je to vlastne iba mechanická zábrana voči uhniezdeniu embrya nie? cize teoreticky každý mesiac môže dôjsť aj k vzniku embrya, ale keď príde do maternice sa nedokáže uzniezdit a ide von?? je to tak??

mimolimit
8. apr 2023

@kristinka92 Ano tiez si to posobenie tak vysvetlujem.
Mala som vnutromaternicove nehormonalne teliesko 5 rokov. Prve malo na konci snurku, to bolo fajn, druhe malo na konci taky plastovy motuz a to pichalo po skrateni. Osobne mam pocit, ze som vdaka telieskam zacala mat problemy s krckom maternice, mala som viac roznych zapalov a asi 3,5 roka som mala spinenie medzi cyklom.

tinka8512
8. apr 2023

Okolo telieska je toho napisane veeelmi vela, je to taka vec ze bud to sadne alebo nie. Tu aj tazko nieco radit, to jedine vyskusat.

lujzaveghova2100
22. okt 2023

@kristinka92 ja idem teraz po 2 detoch tiez mala som 2 cisarske spinal a pri cisarskom mi neskorp ovedali ze sa to da urobit spolu tak idem teraz po 5 rokoch co ma maly jeden syn 10 druhy 5. Rokov a s partnerom vieme ze dalsie dieta nechceme tak idem teraz 8.11. Na sterilizaciu ako ist neskor na potrat kedze aj v dnesnej dobe financne zabezpecit 3 deti tiwz nieje malina chcem dat druhemu to co mal prvy hoc to nebol luxus mozno som sebecka ale mam 35 rokov a mam co stihat pri 2 detoch domacnosti a partner k tomu 🙂 ja som s tym uplne spoko loko ako sa vravi kazdy naco sa citi

lujzaveghova2100
22. okt 2023

@tinka8512 minule som bola v nemocnici a jedna pani otehotnela po 4 rokoch co mala vnutromaternicove nic nieje 100 percentne viem ale radsej takeyo radikalne ako sa aj tak bat ci je go ok vsetko ako ma byt aj po rokoch moj nazor 🙂

tinka8512
22. okt 2023

@lujzaveghova2100 anormalne donosila? Alebo ako to bolo potom?

lujzaveghova2100
22. okt 2023

@tinka8512 bola na potrate lebo mala 3 deti a 40 rokov a dalsie nechcela meskala jej menstruacia a na gynrkologii jej povedali ze je tehotna ze otehotnela aj tak

lujzaveghova2100
22. okt 2023

@lujzaveghova2100 preto tiez zvazujem radsej stetilizaciu kedze dieta uz nechcem hoc je riziko vsade ale toto je pre mna istejsie

Strana
z3