Prirodzené plánovanie rodičovstva
s manzelkou este babatko nechceme, ale planujeme ho prirodzene. Naucili sme sa ako funguje jej telo a k sme spolu len vtedy ked je neplodna. V tom plodnom obdobi je to tazke, ale setrime peniaze aj zdravie na antikoncepcii a nemusim "lizat cez sklo". Tych cca 8 dni sa da vydrzat.
Uspesnost metody, ktoru my pouzivame je tiez 99% ako pri hormonalnej. Princip a vyhodnotenie nie su zlozite. Za tych 8 dni co nemozeme byt spolu to stoji.
@sorciera24 ja ju vobec nikomu nenatlacam. Len si nie som isty tym, ze uplne vsetci ju poznaju a rozhodli sa ju nepouzivat. Napr. pre mna je zdravie mojej manzelky ovela dolezitejsi ako s nou mat sex kazdy jeden den. Takto je to "len" 20 dni namiesto 30 ale neriskuje trombozy, rakovinu a dalsie choroby, ktore sa mozu objavit za 10, 15 rokov...
@vejula skus pochopit aj inych, nie vsetci funguju rovnako, niekomu to nevadi, inemu ano.....mne by ani nevadili tie 4 dni.....ale skor mi vadi, ze tie 4-5 dni su presne dane.....muz na sluzobke....tyzden fuc, MS, dalsi fuc....do toho tyzden plodnych dni....a mesiac fuc......a ked mame chut, tak koname, nie, aby som kukla do kalendara a predtym stopnem, sorrry, drahy, dnes nie...az za 4 dni......chapes?....ked tak niekto chce fungovat, nech funguje....ale nie kazdemu toto planovanie vyhovuje....
@original5 ja suhlasim, preto by som HAk do seba nikdy nedala.....zdravie je prvorade....a preto pouzivam kondom....pre mna je zdravie dokonca dolezitejsie ako pohodlie;)....o tom pisem....o tom, ze tebe vyhovuje nieco ine.......pre nas je kondom super a vyhodny a nenicim si tiez pecen ako tvoja manzelka.... a mam aj zdravie aj dni kolko chcem.....
@sorciera24 no jasne, že každemu ako vyhovuje. LEn hovorim o tom, že pre ludí ktorí sa rozhodli tuto metodu využivať, je ta pauza rovnako prirodzená ako pauza počas ms... Vtedy tiež môže mať manžel chuť a nemôže a tiež mu povieš vieš čo milačik teraz nie, mam svoje dni... nieje to až taky rozdiel
@sorciera24 mas pravdu, ze kazdemu vyhovuje nieco ine. Keby som tiez byval doma len cez vikend alebo by som casto chodil na sluzobky, tiez by som to skoro urcite riesil inak...
Vacsina tem v tejto kategorii su o tom, ktora HAK je aka, a ake su skusenosti. Chcel som nadhodit alternativu tym tabletkam a som rad, ze okrem @vejula nie sme sami, kto tie veci neberie... ;)
tak ja momentalne nevyuživam nič... Asi som podla väčšiny ludí nezodpovedná, ale dojčim dve detičky naraz, nemam ms a tak sa spolieham na to, že ešte niesom plodna. Pri PRvom synčekovi sa mi plodnosť vratila až po 19 mesiacoch od pôrodu...
@vejula V podstate je to tak. Chcel som aby pri tych vsetkych nazvoch antikoncepcii v kateogrii bol aj tato moznost neotehotnenia. Lebo urcite je tu aj vela zien, pre ktore je zdravie naozaj dolezite a nechcu ako my pouzivat ani kondom ani tabletky. A mozno sa s inym nestretli...
@original5 tak okrem kondomu a tabletky existuje aj napriklad prerusovana suloz..z hladiska vplyvu na zdravie je porovnatelna so sledovanim bazalnej teploty a hlienu - to len na okraj..je pekne ze mas taky jednoznacny pohlad na PPR, avsak sam uvidis, ze zivot sa meni a su situacie, ktore vylucuju vyuzivanie PPR, ak by si mal manzelku s anovulacnymi cyklami, tak by si si neskrtol viac ako osem dni, ktore sa mi mimochodom tiez zdaju prehnane, kedze potencialne plodne dni su 6dni pred ovulaciou a tri dni po nej a kedy pride ovulacia je tazke urcit aj po objaveni hlienu. V podstate sa plodny hlien moze kludne vyskytovat aj viac dni pred ovulaciou a to su vsetko "potencialne plodne dni" kedy by ste spolu spat nemali..
@vierka0 Výbornou správou pre ženy môže byť to, že istý lekár dokázal pozitívny vplyv mužského semena na ženskú náladu. Krútite hlavou? Aj nám sa to zdalo spočiatku zdalo ako výmysel šikovnej mužskej hlavy, no spomínaný doktor viedol seriózny výskum. Sledoval ženy, ktoré majú pravidelný sex a rozdelil ich do dvoch skupín - styk bez kondómu a s ním. Výsledkom skúmania bolo, že ženy, do ktorých útrob sa pravidelne dostala dávka mužského semena, mali preukázateľne menší sklon k depresii, úzkosti a zlej nálade. Celkom zaujímavé...
😀 😀
@zuzkat1 ano určite to viem, že aj počas dojčenia sa da otehotnieť. Vlastne ja som tak otehotnela, ale to som mala už menštruaciu... Viem, že je určitá možnosť, že sa da vychytať tá prvá ovulacia pred prvou menštruaciou - to su tie pripady ked otehu žena počas dojčenia bez menštruacie. Ale určite nemôže byť žena dlhodobo plodna bez menštruacie. KEby aj dochadzalo k ovulacii - vystelka maternice ešte nedozrieva, pretože signalom toho, že dozrieva a je schopna uhniezdiť oplodnene vajičko je, že pokial k oplodneniu nedôjde tak ta vystelka z tela odchadza pomocou menštruacie... TEda aspon takto som sa dočitqala
@vejula kazdy co mu vyhovuje, nam vyhovuje kombinacia urcovania plodnych a neplodnych dni (o ktorom mam celkom slusne vedomosti) a prerus. styku.. ta teoria o vplyve muzskeho semena na zensku psychiku - to uz len chlap mohol vymysliet 😀 sorry, ale podla mna takych "serioznych" vyskumov tu uz bolo..mozno to nebolo semeno, ktore vplyvalo na psychiku zeny, ale prave pozdvihnuta psychika chlapa, ktory sa urobil, tak aj doma bola lepsia nalada 😀
@vejula mne napriklad prerus. styk vyhovuje, takze obcas aj ked mam neplodne dni, tak manzel z ohladuplnosti voci mne si dava pozor a potom ten kto sa bezi v noci umyt je on a nie ja (co je od neho mile, kedze cca od jedenastej vecer nam nejde tepla voda) veci obcas maju viac "points of view"
😀 😀 😀 😀 vtipne z takehoto planovania rodicovstva sme prisli ku 3krasnym detom v priebehu 4rokov a 8dni vydrzal kazdí 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
alebo mozno som jedina ktora je plodna 24 dní v mesiaci 😀 tomuto jednemu uz neverím nikdy

@vejula ale ja nehovorim o sexe kazdy den-pokojne aj 2tyzdne pauza...ale ked mas chut ty ci muz tak je blbe ked kalendar ukaze stop...