Rozdiely medzi vnútromaternicovými telieskami
Chcem sa vás opýtať lebo doktorka mi nedala žiadnu konkrétnu odpoveď ,keď som sa pýtala že prečo si ženy dávajú to drahšie teliesko ja som chcela arianna.a ona mi len povedala ,že ženy si dávajú tú druhú.stsle nechápem aký je medzitým rozdiel
Skusala si google? Ides do seba nieco strkat a nenastudujes si nic o tom 🫣
Neviem akú druhú konkrétne myslíš, ale predpokladám, že mirenu. Arianna (DANA) je nehormonálne a Mirena hormonálne. Je zvláštne, že ti to doktorka nevysvetlila, ako sa máš potom rozhodnúť? Máš ešte nejakú konzultáciu s lekárkou? Tam by ti mala vysvetlit aká je pre teba vhodnejšia atď.
@malaopicka nie nepovedala mi nič konkrétne ,že akú chcem mi predpíše ,lenže horšie je to že túto ariannu nikde nemôžem zohnat
Skusala si google? Ides do seba nieco strkat a nenastudujes si nic o tom 🫣
@cyberk ja sa pýtam konkrétnu otázku fizickej osoby a nie Googlu.Naco píšes,keď nevieš odpovedať
@malaopicka nie nepovedala mi nič konkrétne ,že akú chcem mi predpíše ,lenže horšie je to že túto ariannu nikde nemôžem zohnat
@daniela20676 Mala som Ariannu 6 mesiacov hneď šla von mala som snou neustále problémy vaginálne a strašne som schudla hneď po ako sa vybrala na späť naberam 😀
@daniela20676 Mala som Ariannu 6 mesiacov hneď šla von mala som snou neustále problémy vaginálne a strašne som schudla hneď po ako sa vybrala na späť naberam 😀
@elye11 tu v okolí v Trnavy ju nikde nemajú nemôžem to zohnať
@daniela20676 to je zvláštny prístup. Neviem aká to je doktorka či si s nou spokojná všeobecne, ale toto je trošku zanedbanie. Mala by ti vysvetlit pozitíva a negatíva a odporučiť, čo je pre teba vhodnejšie. Ja by som sa skúsila ešte opýtať či teda mysli, že je pre teba vhodná a potom objednať v lekárni, určite sa to dá 🙂 ale teda aby si si ty vybrala ako laik som ešte nepočula.
@daniela20676 rozdiel je v tom, že nehormonalne teliesko účinkuje tak, že len spôsobuje sterilny zápal maternice, ktorý následne mení vystelku maternice, čiže embryo sa nemôže uhniezdit a odumrie. Hormonálne teliesko má aj tento účinok, ale navyše aj hormón, ktorý viac či menej spoľahlivo blokuje ovuláciu, takže je menšia šanca počatia a smrti embrya, hoci stále tam tá možnosť je.

Neviem akú druhú konkrétne myslíš, ale predpokladám, že mirenu. Arianna (DANA) je nehormonálne a Mirena hormonálne. Je zvláštne, že ti to doktorka nevysvetlila, ako sa máš potom rozhodnúť? Máš ešte nejakú konzultáciu s lekárkou? Tam by ti mala vysvetlit aká je pre teba vhodnejšia atď.